In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Palstaviljely Palstaviljely

Palstaviljely on virkistävä, hauska, edullinen, ekologinen ja hyvinvointia edistävä harrastus – vuokraa oma palstasi!
 

Viljelypalstojen vuokraustapa uudistuu v. 2017. Palstan vuokraus tehdään tästä keväästä lähtien eVaraus-verkkopalveluna.  Viime kesänä palstaa viljelleet tulevat saamaan asiasta tiedotteen ja toimintaohjeet postitse maaliskuun aikana.  Paperilaskua ei enää lähetetä.

Palstan hinta vuonna 2017 on 19,26 € (alv. 0%, 27 § verottomuus). eVarauspalvelu avataan maaliskuun aikana niille palstanviljelijöille, joilla on ollut varaus v. 2016. Mikäli palstaa ei ole varattu ja maksettu määräaikaan mennessä, vapautuu palsta automaattisesti vuokrattavaksi.

Erillistä teemapäivää ei pidetä, vaan vapautuneita palstoja voi 22.5. lähtien vuokrata e-varauspalvelun kautta tai  Torikadun Oulu10-palvelusta aukioloaikoina.  

Mikäli valtuutat jonkun toisen henkilön vuokraamaan palstan puolestasi OULU10:ssä, tee valtakirja, josta käy ilmi nimesi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
 
Linkki eVarauspalveluun avautuu myös tällä sivustolla 22.5. 

Palsta on käytettävissä keväällä palstaviljelyalueen muokkauksen ja palstojen numeroinnin jälkeen 30.9. saakka.
 
Pääsääntö vedentoimittamisessa on, että viljelijä toimittaa veden paikalle itse, koska alueilla ei ole vesipisteitä, paitsi Hietasaaressa Jaalakujan ja Holstinsalmentien kulmassa on maksullinen vedenottopaikka. Avaimen saa lunastaa Oulu10:stä.
 
Palstojen syyskynnöt aloitetaan lokakuun toisella viikolla (vko 41). Mikäli palstalla on vielä satoa, se on syytä kerätä pois su 8.10. mennessä. 

Huom: Monivuotisia palstoja ei muokata.

Palstojen valmistumistilanne (muokatut ja paalutetut):

Alue: Tilanne:
Ellinsuo  
Hietasaari 1

 

Hietasaari 2  
Hietasaari 3  
Hiironen  
Juurus  
Kaakkuri  
Karinkanta  
Kuivasjärvi  
Mustasuo  
Saarelansaari  

Yleistä palstojen vuokrauksesta

Oulun kaupunki varaa ja vuokraa vuosittain viljelypalstoja eri puolilta kaupunkia. Vuonna 2017 alueita on kaikkiaan 11 kpl Kaakkurista Herukkaan ja Hietasaaresta Saarelaan ja Juurukseen rajoittuvalla alueella.

  • pääosin yksivuotisia vuokrasopimuksia
  • monivuotisia 5 vuoden vuokrasopimuksia Ellinsuon ja Mustasuon alueilla

Viljelypalstojen vuokraus jatkuu kylvökauden loppuun saakka. Palstoja on tarjolla noin 800 kpl, suosituimmat paikat löytyvät Hietasaaresta ja Saarelansaaresta.

 

Vinkkejä viljelyyn

Luonnonmukaista tauti- ja tuholaistorjuntaa 

Lannoitusvaihtoehtoja

Perunalajikkeita 

Sipulin viljely

Kartat viljelyalueista

Aluekohtaiset palstakartat ovat suuntaa-antavia, pieniä muutoksia voi olla, esim. muutamia palstoja on jouduttu poistamaan käytöstä kunnallisteknisen rakentamisen, tehtyjen ojien ym. vuoksi.

 

 

Palstaviljelyesite ja vuokrausehdot 2016 (pdf)
 

Palstojen vuokraus

Oulu10-palvelut
Avoinna: ma-to 8-18 ja pe 8-16
Käyntiosoite: Torikatu 10
Puhelin: 08 558 558 00
www.ouka.fi/oulu10
s-posti: oulu10[at]ouka.fi

Anna palautetta