Ari Alatossavan kuva

Ari Alatossava on Oulun uusi kaupunginjohtaja

29.04.2024

Oulun kaupunginvaltuusto äänesti maanantaina uudeksi kaupunginjohtajaksi Ari Alatossavan. Kaupunginjohtajaa jo pitkään sijaistanut Alatossava siirtyy vakituiseksi kaupunginjohtajaksi Oulun kaupungin konsernijohtajan virasta.

Oulun kaupunginvaltuuston kokous huipentui maanantai-iltana äänestykseen uudesta kaupunginjohtajasta. Loppusuoralla vastakkain olivat vt. kaupunginjohtaja Ari Alatossava ja Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Alatossava valittiin Oulun uudeksi kaupunginjohtajaksi suljetussa lippuäänestyksessä äänin 39–28.

Kuusamolaislähtöinen Alatossava, 59, on työskennellyt Oulun kaupungin konsernijohtajana vuodesta 2022 saakka. Hän on toiminut myös edellisten kaupunginjohtajien Päivi Laajalan ja Seppo Määtän viransijaisena ja on ollut Oulun vt. kaupunginjohtaja viime joulukuusta lähtien.

Ennen Oulun konsernijohtajan virkaa Alatossava toimi Iin kunnanjohtajana 2015–2022 ja sitä ennen toimitusjohtajana 15 vuoden ajan erilaisissa yrityskehitys-, teknologiakeskus- ja aluekehitystehtävissä, muun muassa Iin Micropoliksen ja Iilaakso Oy:n toimitusjohtajana. Alatossava on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta vuonna 1994.

Uusi kaupunginjohtaja valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.