Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
42
la 20.10.–su 21.10.

Parasta aikaa! Tietomaassa

Aika: tarkentuu
Paikka: Tietomaa

Syysloman alkajaisiksi Tietomaassa riittää vauhtia ja riemua juhlavuoden näyttelyssä sekä viikonloppuna miteltävässä Rubikin kuutio -kisassa!

Tiedekeskus Tietomaa

Viikko
43
la 27.10.

Muumipeikko ja taikurin hattu -baletti

Aika: klo 14 ja 16
Paikka: Oulun teatterin suuri näyttämö

Kevään tullessa Muumilaakson väki herää talviuniltaan ja tekee kevätvalmisteluja... Tove Janssonin romaaniin pohjautuva baletti vie katsojat Muumilaaksoon, jossa oudon hatun ilmaantuminen aiheuttaa kummallisia asioita.

Kansallisbaletin vierailuesitys tuo tutut hahmot Oulun teatterin lavalle. Esitys soveltuu kaikenikäisille. Sen kesto on vajaan tunnin, mutta jännitystä tuo kuitenkin mm. hämärässä paikalle saapuva Mörkö, joten teos saattaa olla liian jännittävä herkimmille pikkukatsojille.

Oulun teatteri / Muumipeikko ja taikurin hattu

Viikko
44
la 3.11. – su 4.11.

Sirkusteltan naisen fantastinen show

Aika: la ja su klo 16
Paikka: Valvesali

Sirkusteltan naisen isojen hameiden alle kätkeytyy pieni sirkus, joka on täynnä leluja, nukkeja, sulkia, viuhkoja, pieniä valkoisia palloja, hattuja ja naamioita. Jokaiselle hameelle on oma shownsa minieläintarhasta luomavaan sormijalkaiseen nuorallatanssijaan. Kahden ranskalaisen sirkustaiteilijan visuaalisesti kiehtova teos kuljettaa katsojat musiikillisesti maailman ympäri ja houkuttelee perheen pienimmät vanhempineen iki-ihanalle mielikuvitusmatkalle. Esityksen kesto on n. 30 min. HOX: Esityksiä myös 25.–27.11.

Flow Productions / Sirkusteltan naisen fantastinen show FB

Viikko
45
la 10.11.

Tontut suutareina -teemapäivä 

Aika: klo 12–14
Paikka: Oulun teatteri
Vapaa pääsy

Oulun teatterin jouluaiheisessa teemapäivässä askarrellaan, kurkistetaan kulissien taakse sekä tutustutaan uuden lastennäytelmän lavasteisiin! Vinttikamarissa on myös nähtävillä Tontut suutareina -pienoismalli.

HOX: Klo 12 käynnistyy lasten kierros kulisseissa (max 25 henkilöä), jonka vapaaliput ovat noudettavissa teatterin myyntipalvelusta 1.10. alkaen.

Oulun teatteri 

Viikko
46
ma 12.11.–su 18.11.

37. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

37. lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ohjelmistossa on yli 111 elokuvaa eri puolilta maailmaa! Pienimmille vauhdikkaita animaatioita, lapsille huimia seikkailuja ja nuorille yllättäviä selviytymistarinoita. Mukana myös katsaus virolaiseen lasten- ja nuortenelokuvaan kera klassikoiden.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Viikko
47
pe 23.11.–su 25.11.

Oulun Sarjakuva­festivaali

Sarjakuvallisia tarinoita, työpajoja, uusia teoksia ja kiehtovia näyttelyitä.

Oulun Sarjakuvakeskus / Oulun Sarjakuvafestivaali

Viikko
48
pe 30.11. – la 1.12.

The Swägman – Lumiukko katutanssin pyörteissä

Aika: pe klo 18, la klo 14 ja 16
Paikka: Teatterikuoppa

Koko perheelle suunnatussa tanssisadussa seikkailee tuttu lumiukkohahmo ystäviensä kanssa. Seikkailu pohjautuu Raymond Brigssin käsikirjoitukseen, mutta Teemu Tuohimaan, Emilia Granholmin ja Irene Rädyn muodostaman työryhmän käsissä seikkailu ja tarina saavat uuden käänteen! Oulu-opiston streetdande ja hih-hop jatkoryhmät.

Oulu-opisto / Tapahtuma Oukan kalenterissa

Viikko
49
su 9.12.

Soivan Siilin Joulu

Aika: klo 14 ja 16
Paikka: Valvesali

Soivan Siilin perinteinen koko perheen konsertti Valvesalissa vie joulun tunnelmiin.

Kulttuuritalo Valve

Viikko
50
la 15.12

Koko perheen Joulupolku

Aika: tarkentuu
Paikka: Hupisaaret, Ainolan puisto

Tunnelmallisessa joulutapahtumassa Hupisaarilla voi muun muassa katsella jouluisia asetelmia sekä harjoitella tontun tehtäviä.

Alakööki

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille