Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
4
la 25.1.

Syke-talon avajaiset

Aika: klo 12–19
Paikka: Syke-talo, Kiiminki
Vapaa pääsy Ballantine Scale -esitystä lukuunottamatta

Peruskorjatun Kiimingin Syke-talon avajaisissa on ohjelmaa koko perheelle! Luvassa on tiloihin ja toimijoihin tutustumisen lisäksi mm. Taikuri-Roopen esityksiä sekä Oulu-opiston taidepolku. Avajaiset ja niiden myötä käyttöön otettava, uudistunut Sykesali saavat arvoisensa huipennuksen, kun suosittu Jäntti & Venna -duon uusi yhteisteos Ballantine Scale (ikäsuositus 12+) kutsuu yleisön teatteritilaan luotuun mystiseen maailmaan, suureen valkeaan telttaan meren rannalle.

Avajaisten ohjelmaSyke-talo

Viikko
5
su 2.2.

Jokeri Pokeri Box

Aika: klo 14 ja 17
Paikka: Valvesali

Mestaritaikuri, suomalaisten rakastama ikisuosikki Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto täyttää pyöreitä vuosia ja juhlii 6(0)v.-synttäreitään! Luvassa on superhauska, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa kaikki menee vähän nurinkurin. Esitys on suunnattu koko perheelle ja se tarjoilee unohtumattomia elämyksiä ja ratkiriemukkaita hetkiä, jotka saavat nauramaan maha kippurassa ja hämmästelemään silmät selällään maailmanmestarin näppäriä sormia. 

Lisätietoa tapahtumasta / Jokeri Pokeri Box

Viikko
6
la 8.2.

Perhekino

Aika: klo 13
Paikka: Syke-talon Sykesali, Kiiminki
Vapaa pääsy

Kulttuuritalo Valveelta ja Hiukkavaaratalolta tuttu Perhekino muuttaa Sykesalin perheen yhteiseksi leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Perhekino-tapahtumassa esitetään Valveen elokuvakoulun tekemiä elokuvia vuosien varrelta. Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin.

Lisätietoa tapahtumastaPerhekino FB 

Viikko
7
la 15.2.

Tiede tutuksi!

Aika: klo 12–15
Paikka: Pääkirjasto
Vapaa pääsy

Mitä jännittävää eri tieteenaloilla tutkitaan? Tule pääkirjastoon ottamaan siitä selvää! Mukana tapahtumapäivässä ainakin Minne sähkö meni? -kirjan tekijät, nallesairaala sekä tiedekeskus Tietomaa. Tiedonnälkäisille on tarjolla myös hyviä vinkkejä lasten tietokirjoista.

Lisätietoa tapahtumastaOulun kaupunginkirjasto 

Viikko
8
ke 19.2. – su 23.2.

Nallikari Snow Fest

Aika: tarkentuu
Paikka: Nallikari
Vapaa pääsy

Yleisö- ja perheystävällinen kansainvälinen lumenveistotapahtuma Nallikarin talvisissa maisemissa! Tapahtuma huipentuu veistospuiston avajaisiin, ja persoonalliset lumitaideteokset ovat kaikkien nähtävillä aina lumien sulamiseen saakka. Tällä kertaa tapahtumassa veistotaitojaan pääsee kokeilemaan osaltaan myös yleisö. Tapahtuma-alue on Nallikarin Lomakylän ja Talvikylän välittömässä läheisyydessä. 

Lisätietoa tapahtumastaNallikari Snow Fest FB

Viikko
9
ma 24.2. – pe 28.2.

Oulun taidekoulu 40-vuotta

Aika: Syntymäpäiväjuhla to 27.2. klo 18
Paikka: Juhlaa vietetään Nuottasaaritalon pihalla
Vapaa pääsy Valvesalin esityksiä lukuunottamatta

Taidekoulun 40-vuotisjuhlaviikko! Juhlaviikon huipentaa Suuri syntymäpäiväjuhla torstai-iltana taidekoulun pihalla. Viikolla nähdään myös teatteritaiteen ja sirkustaiteen lopputöitä sekä tanssinumeroita Valvesalissa, ja Nuottasaaritalossa on esillä kuvataideoppilaiden töitä.

Oulun taidekoulu

Viikko
10
ti 3.3. – su 8.3.

Talvilomavierailu Kakaravaaraan

Näyttely avoinna:
ti–pe klo 9–17, la–su klo 10–17
Talvilomaviikon perhepäivät: 
ti 3.3. & to 5.3. klo 11–15
Paikka: Pohjois-Pohjanmaan museo
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Toiminnallinen Kakaravaara-näyttely Pohjois-Pohjanmaan museossa kertoo lasten elämästä Oulussa ennen vanhaan. Perhepäivissä museon tutkijat järjestävät näyttelyssä kivaa tekemistä lapsille: voit kokeilla villan karstaamista ja tutustua siihen, miten villaa kehrätään langaksi. Voit myös osallistua kaupantekoon Kakaravaaran sekatavarakaupassa ja torilla tai tutustua 1960-luvun koulunkäyntiin. Alle 18-vuotiailla on museoon vapaa pääsy, ja perhepäivä sisältyy aikuisen lipun hintaan.

Kakaravaara-näyttely / Pohjois-Pohjanmaan museo

Viikko
11
su 15.3.

Oulun taidemuseon perhepäivä

Aika: klo 12–16 
Paikka: Oulun taidemuseo
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Perhepäivänä taidemuseossa on perheille ja lapsille suunnattua mukavaa toimintaa ja työpajoja sekä näyttelyesittely ja esiintyjiä. Tiedot tarkentuvat myöhemmin. Alle 18-vuotiailla on museoon vapaa pääsy, ja perhepäivä sisältyy aikuisen lipun hintaan.

Oulun taidemuseo

Viikko
12
la 21.3.

Lasten leffalauantai

Aika: klo 13
Paikka: Sykesali, Kiiminki
Vapaa pääsy

Kiimingin Syke-talon uudistetussa Sykesalissa järjestetään lapsille ja lapsiperheille suunnattuja elokuvanäytöksiä lauantaisin 22.2., 21.3. ja 25.4. klo 13. Elokuvien nimet ja lisätietoja saat Kiimingin kirjastosta.

Kiimingin kirjasto / Oulun kaupunginkirjasto

Viikko
13
la 28.3. – su 29.3.

Peukalo-Liisa -baletti

Aika: tarkentuu
Paikka: Valvesali

Peukalo-Liisa on valloittava kaiken ikäisille suunnattu baletti, joka pohjautuu H.C Andersenin satuun. Tarinassa peukalon mittainen tyttö tempautuu seikkailuista toisiin, ja hänen matkansa keijujen maailmaan on täynnä ihmeellisiä kohtaamisia. Esityksessä tanssivat Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiiven oppilaat lapsista aikuisiin.

Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi

Viikko
13
to 26.3. – su 29.3.

Arktiset Askeleet

Aika: tarkentuu
Paikka: OAMK:n kampus & Pohjankartano
Vapaa pääsy tanssityöpajailtaan to 26.3.

35. Arktiset askeleet -lastentanssitapahtuma alkaa to 26.3. Oamkin Kotkantien kampuksella, jossa järjestetään kaikille avoin Ookko nää Oulusta – ossaakko nää tanssia? -tanssityöpajailta. Työpajaillassa kaiken ikäiset tanssista kiinnostuneet pääsevät osallistumaan maksuttomiin tanssityöpajoihin. Varsinainen valtakunnallinen katselmus järjestetään la 28.3. – su 29.3. Pohjankartanossa, jossa nähdään mieleenpainuvia ja taidokkaita teoksia alakouluikäisten ja sitä nuorempien tanssijoiden tanssimana. 

Lisätietoa Arktiset askeleet -tapahtumasta

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille.