Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
13
pe 31.3. – su 2.4

Arktiset askeleet

Arktiset askeleet (30.3.–2.4.) on valtakunnallinen tanssitapahtuma, jossa eri tanssilajit kohtaavat. Tapahtuma alkaa to 30.3. oululaista tanssia esittelevällä Ookko nää Oulusta? -näytöksellä. Viikonloppuna pääroolissa on tanssikatselmus (OAMK:n Kaukovainion kampuksella), joka huipentuu sunnuntain loppunäytökseen ja palkitsemisiin.

Arktiset askeeleet

Viikko
14
su 9.4.

Liikkuvan Laulurepun konsertti

Aika: klo 14 ja 16
Paikka: Valvesali

Neljännen lastenlevynsä keväällä 2017 julkaiseva Liikkuva Laulureppu esittää Erilaista elämää -konsertissaan upouusia biisejä! Huippubändin lisäksi lavalla nähdään suloisia keijukaisia ja paljastetaan temppu, jota maailman paras taikurikaan ei osaa tehdä.

Liikkuva Laulureppu / Konsertti Valveen sivuilla

Viikko
15
la 15.4.

Tähtisirkuspäivä

Aika: klo 12–14.30 ja 15–17.30
Paikka: Oulun Tähtisirkus

Riehakas ja taianomainen Tähtisirkuspäivä on koko perheen iloinen sirkustapahtuma, jossa nautitaan huimasta sirkusesityksestä, popcornista, hattarasta ja ilmapalloeläimistä! Tähtisirkuspäivästä järjestetään kaksi samansisältöistä tapahtumaa – varaathan lippusi joko klo 12 tai 15 alkavaan tapahtumaan.

Oulun Tähtisirkus / Tähtisirkuspäivä Facebookissa

Viikko
16
la 22.4.

Unikudelmia -näyttelymaailma avautuu

Aika: alk. klo 10
Paikka: kulttuuritalo Valve

Kevään Lumotut sanat -festivaalille (22.4.–16.7.) avautuu upouusi, elämyksellinen Unikudelmia-näyttelymaailma, joka vie kävijänsä matkalle suomalaisen kirjallisuuden uniin ja unelmiin! Festivaalin ja Unikudelmia-näyttelyn yhteisiä avajaisia juhlitaan monipuolisella ohjelmalla.

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot / Unikudelmia

Vappu
17
ma 1.5.

Vauhtipuiston Vappu

Aika: vappupäivä, ma 1.5.
Paikka: Hietasaaren Vauhtipuisto

Vappuhulinaa ja maagista ohjelmaa Hietasaaren Vauhtipuistossa! Taikurin lavashow klo 13 ja lähitaikuutta klo 14. Vauhtipuiston alueelle vapaa pääsy.

Vauhtipuisto

Viikko
18
la 6.5.

Oulun taidekoulun lasten päivä

Aika: alk. klo 14
Paikka: Oulun taidekoulu

Taidekoulun sirkuslaisten koko perheen ja lasten lauantaissa Ötököiden Olympialaiset -esitys klo 14 ja 15.30 sekä Sirkusshow klo 18 (Sirkusshow myös sunnuntaina 7.5. klo 18).

Oulun taidekoulu

Viikko
19
la 13.5.

Oulun kaupunginkirjasto 140 vuotta!

Aika: klo 11–13
Paikka: pääkirjasto 

Kirjaston syntymäpäiväjuhlilla lastentapahtuma – tarjolla tarinoita ja elämyksiä koko perheelle! Juhlavieraana myös Lumotut sanat -festivaali lahjanaan kaikille avoin tarinatuokio sekä sanataidepaja, jossa punotaan unitoiveita. Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Oulun kaupunginkirjasto

Viikko
20
su 21.5.

Riimikissan runokonsertti

Aika: klo 13 ja 14 (kesto n. 25 min)
Paikka: Valvesali

Oulu Sinfonian ja Valveen sanataidekoulun yhteinen taidetuokio sylivauvoille ja heidän perheilleen. Riimikissan runokonsertissa lorutellaan ja leikitään sanataideopettaja Anna Anttosen ja Kati Inkalan ohjauksessa elävän musiikin tuomissa tunnelmissa. Oulu Sinfonialta mukana alttoviulisti Susanna Nietula, lyömäsoittaja Kalevi Ohenoja ja sellisti-säveltäjä Harri Österman.

Konsertti Valveen sivuilla / Lumotut sanat -festivaali

Oulu lupaa lapsille