Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
43
pe 25.10.–la 26.10.

Teatteri Akseli Klonk: Satu K

Aika: pe klo 18, la klo 13 & 15
Paikka: Valvenäyttämö

Satu K:n ensiesitys nähdään 12.10.!

Lapsille, joiden vanhemmat erosivat. Lapsille, joista vanhempien riidat tuntuvat pahalta. Aikuisille, joiden täytyy olla rohkeita, mutta jotka kaipaavat lohtua. Teatteri Akseli Klonkin uutuusesitys (6–106-vuotiaille) käsittelee herkällä ja mielikuvituksekkaalla otteella vanhempien eroa lasten kokemana. Siinä jännitetään, iloitaan, surraan ja selviydytään onnelliseen loppuun!

Satu K pohjautuu Timo Harjun Satu kameleontille ja muita satuja sinulle -kirjaan, ja se tuotetaan yhteistyössä Kameleontti-työryhmän kanssa.

Teatteri Akseli Klonk 

Viikko
44
la 2.11.

Perhe Ällöween 

Aika: klo 18–22 
Paikka: Tiedekeskus Tietomaa

Perinteinen koko perheen Ällöween-tapahtuma kokoaa kaikki noidat ja vampyyrit jälleen Vanhan Vesitornin juureen. Parhaat asut palkitaan!

Museo- ja tiedekeskus Luuppi 

Viikko
45
su 10.11.

Isänpäivä Luupissa

Aika: kohteiden aukioloaikojen mukaisesti
Paikka: Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo

Isät, isoisät, isoisoisät, isähahmot, bonusisät, isäksi haluavat, isänmieliset – Luuppi tarjoaa kaikille täysi-ikäisille miehille isänpäivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin kohteisiin. Tervetuloa viettämään isänpäivää mielenkiintoisissa museonäyttelyissä ja touhuamaan tiedekeskukseen koko perheellä! Tietomaassa mitellään isänpäivänä klo 10–14 myös virtuaalimäkihypyn SM-kilpailut: vapauta sisäinen hyppyvoimasi ja testaa, onko K-piste sinulle pelkkää paperia.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi 

Viikko
46
su 17.11.

Maukan ja Väykän paras maailmankiertue

Aika: klo 15 ja 18
Paikka: Oulun teatterin suuri näyttämö

Maukan ja Väykän paras maailmankiertue on konsertti, jossa kädet heiluu ja puntit väpättää! Oulun teatterin vierailuesityksessä lavalla rokkaavat ja musiikin kokkaavat TV:stä tutut Lotta Kuusisto (Maukka) ja Paavo Kerosuo (Väykkä) sekä kitarasankareiden aatelisto tanakan rytmimipatterin kera. Mukana on lauluja joulukalenterista, edellisestä tv-sarjasta ja näytelmistä.

HOX: Konsertti myös ma 18.11. klo 10 ja 12!

Oulun teatteri 

Viikko
47
ma 18.11.–su 24.11.

38. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali

Elokuvia ympäri maailmaa – elämyksiä, huimia seikkailuja ja vaikuttavia tarinoita. Kaikenikäinen yleisö on tervetullut juhlistamaan elokuvan taikaa! 

Leffafestari www / Leffafestari FB

Viikko
48
la 30.11.–su 1.12.

Kolme porsasta

Aika: la & su klo 16
Paikka: Haukiputaan Teatterikuoppa

Kolmen porsaan ja ison pahan suden perinteinen tarina saa tässä koko perheen musiikkinäytelmässä uusia henkilöitä: isännän, emännän, siilin ja ketun. Porsasveljekset viihtyvät yleensä hyvin isäntänsä ja emäntänsä hoteissa, mutta välillä niitäkin kalvaa vapauden kaipuu. Suuri maailma ympärillä kiehtoo, ja yhteisymmärryksessä Ponteva, Viulu ja Huilu päättävät kerran karata. – Mutta miten karkumatka päättyy? 

HOX: Musiikkiteatterin harrastajien 20-vuotisjuhlanäytelmä – esitetään myös la 23.11. ja su 24.11. klo 16!

Lisätietoja Oulu-opiston sivuilta 

Viikko
49
la 7.12.

Soivan Siilin Joulu & Vastarannan Siilin Kirja

Aika: konsertit klo 14 ja 16 (9 €), kirjanjulkaisu klo 15.30 (vapaa pääsy)
Paikka: Kulttuuritalo Valve

Siililauantaina kulttuuritalo Valveella soi Soivan Siilin tuttu, turvallinen ja lämmin joulukonsertti sekä julkaistaan Harri Filpan uusi Vastarannan Siili: Värikäs silta -kirja! Kirjassa siilisankarimme tutustuu sateenkaareen ja siihen liittyviin myytteihin. Perheen pienimmille suunniteltua kirjaa lahjoitetaan tilaisuudessa kaksi kappaletta kaikkiin Oulun päiväkoteihin.

Soiva Siili / Oulun Sarjakuvakeskus

Viikko
50
la 14.12.

Hupisaarten Joulupolku

Aika: tarkentuu
Paikka: Ainolan puisto
Vapaa pääsy

Perinteinen Joulupolku alkaa Hupisaarten keskusleikkipuistosta. Se johdattelee kulkijoita ulkotulien ja lyhtyjen valossa jouluisten asetelmien ääreen sekä erilaisille toimintapisteille.

Lisätietolinkit päivitetään lähempänä tapahtumaa

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille.