Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
29
to 19.7. – su 22.7.

Rahvaan perinnepäivät

Aika: tarkista järjestäjän sivuilta
Paikka: Turkansaaren ulkomuseo

Aarjen askareita, lystiä leikkiä, opastuksia, leivontaa, työnäytöksiä ja muuta ohjelmaa koko perheelle! Päivien aikana voi mm. ihmetellä eriskummallisia arkipäivän kapistuksia, piipahtaa satutuokiossa, osallistua opastuskierrokselle ja tutustua vanhan ajan elämään.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi / Turkansaaren ulkomuseo / Perinnepäivät Luupin kalenterissa

Viikko
30
la 28.7.

Oulunsalo Soi: Tero & Erno Show

+ työpajoja lapsille

Aika: työpajat klo 12.30, konsertti klo 14
Paikka: Oulusalo-talo

Nokkahuilukvartetti Bravaden hulvaton esitys, jossa vannoutuneet rock-nokkahuilistit Tero ja Erno saavat vieraikseen klassisen musiikin erikoisasiantuntijat Duo KlaSarit. Vauhdikkaassa konsertissa musiikin raja-aidat kaatuvat: jäljelle jää soittamisen ja musiikin kokemisen riemu, lajiin ja tyyliin katsomatta! Konserttia ennen järjestetään työpajoja, joissa lapset (suositusalaikäraja 3-v.), ja miksei vanhemmatkin, pääsevät tutustumaan klassiseen musiikkiin mm. maalaamalla, tanssimalla ja tarinoimalla.

Oulunsalo Soi / Tero & Erno Show FB

Viikko
31
la 4.8. – su 5.8.

Kierikin Muinais-

markkinat

Aika: tarkista järjestäjän sivuilta
Paikka: Kierikkikeskus, Yli-Ii

Kierikin kivikausikesän kruunaavilla Muinaismarkkinoilla keskitytään tänä vuonna esihistoriallisiin taitoihin, muinaishenkisiin käsitöihin sekä omin käsin tekemiseen aina kivikaudelta rautakaudelle saakka. Esihistoriallista musiikkia, taistelun tiimellystä, lukemattomia työpajoja, tarinankerrontaa, kokon sytyttelyä ja elävöittämistä on tiedossa edellisvuosien tapaan, tunnelmallista muinaistoria unohtamatta.

Kierikkikeskus / Muinaismarkkinat FB

Viikko
32
pe 10.8.

Kummituksia ja kummallisia kohtaloita -kävelykierros 

Aika: klo 17–19
Lähtöpaikka: Oulun Matkailuneuvonta (Torikatu 18)

Kesäiset kaupunkikävelykierrokset pyörivät kesällä 2018 juhannusviikolta elokuun lopulle. Elokuun toisena perjantaina on suomenkielisistä kierroksista vuorossa kiehtova Kummituksia ja kummallisia kohtaloita, joka kiinnostaa myös pienempiä kuulijoita!

Koko kesän aikataulut sekä lisätietoja tästä linkistä.

Week
32
Sat 11.8.

Guided walking tour in English

When? Sat, August 11th at 1 pm – 3 pm
Where? The departure point: Oulu Tourist Information (Torikatu 18)

In summer 2018, from 23 June to 25 August, guided walks in Oulu are offered in English with a theme Something old, something new, a little bit of blue. On Saturday 11th of August there is a great opportunity to come along with all the family!

Click here for more information and timetables.

Viikko
33
HOX: to 16.8.

Hevisaurus Meri Oulussa

Aika: klo 16–18
Paikka: Meri Oulun Kesäteatteri 

Viiden dinosauruksen muodostama lasten suosikkiyhtye Hevisaurus tunnetaan riehakkaista keikoistaan, jotka villitsevät niin lapset kuin vanhemmat. Ouluun Saurukset tuo Meri Oulun Kesäteatteri – konsertti kuullaankin jo torstaina 16.8., mutta meno on taattua ja vauhdikasta!

Meri Oulun Kesäteatteri / Konsertti Kalevan tapahtumakalenterissa

Viikko
34
la 25.8.

Call Out Junior

-katutanssitapahtuma

Aika: klo 10–12
Paikka: tarkentuu (sään salliessa järjestetään ulkona)

Ammattitaitoiset tanssiohjaajat ja live-DJ tuovat katutanssin jamikulttuuria perheen pienemmille ja opettavat kaikille katutanssin tärkeintä olemusta: yhdessä tanssimista ja hauskanpitoa! Mitään ei tarvitse osata ennakkoon ja osallistua voi vaikka kyseiset lajit eivät kiinnostaisikaan – koko perheen voimin.

Call Out Suomi Instagram

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille