Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
6
la 9.2. – su 10.2.

Adalmiinan helmi

Lastennäytelmä

Aika: la ja su klo 14
Paikka: Oulun Työväen Näyttämö

Adalmiinan helmi on Topeliuksen rakastettu satu prinsessasta, jolla on yllin kyllin kaikkea. Kaiken loistonsa keskellä Adalmiina tuntee itsensä lohduttoman yksinäiseksi ja karkaa kotoa. Mitä sitten tapahtuu – se selviää Oulun Työväen Näyttämön uudessa koko perheen lastennäytelmässä (sov. Anna Krogerus). Näytelmä on pullollaan visuaalisesti rikasta sadun taikaa ja huumoria sekä pohdintaa siitä, mikä elämässä on lopulta kaikkein tärkeintä.

Näytelmän koko esityskausi: 2.2.14.4.2019 (ei näytöksiä su 3.3. ja la 9.3.)

Oulun Työväen Näyttämö 

Viikko
12
la 23.3. – su 24.3.

Ronja Ryövärintytär

Musiikkinäytelmä

Aika: la ja su klo 16
Paikka: Teatterikuoppa

Astrid Lindgrenin klassikkosatu kertoo ennakkoluulojen voittamisesta sekä ystävyyden voimasta. Oulu-opiston teatteriryhmä Levoluution koko perheen näytelmä tuo Teatterikuopan lavalle elävää musiikkia, tanssia ja kaikenkirjavia olentoja. Ikäsuositus: yli 6-v. Ohjaus: Jenni Mattila.

Esityksen ensi-ilta la 16.3. klo 16! Muut esitykset: 17.3., 6.4. & 7.4. klo 16

Oulu-opisto / Teatterikuoppa

Viikko
13
to 28.3. – la 30.3.

Todellinen Prinssi

Tanssiteos

Aika: to klo 18, pe klo 9 & 11, la klo 17
Paikka: Valvesali

Aurinkobaletin ja JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen Todellinen prinssi on hauska koko perheen tanssiteos, jossa sydänystävää etsitään erikoisin keinoin. Teos perustuu H. C. Andersenin tunnettuun satuun Prinsessen på ærten (Todellinen prinsessa tai Prinsessa ja herne). Sadun uusi tulkinta vie yleisön keskelle leikkitreffejä, joissa mahdollisia kaveriehdokkaita testataan yhä hullunkurisemmiksi käyvillä testeillä. Mutta ovatko odotukset uuden kaverin ulkonäöstä, käytöksestä ja älykkyydestä liian korkealla? Ikäsuositus: yli 4-v. (Hox: esityksiä myös ma 1.4.–3.4.)

Aurinkobaletti / Jojo – Oulun Tanssin Keskus / Todellinen Prinssi

Viikko
14
la 6.4 – su 7.4.

Prinsessa Ruusunen

Balettiesitys

Aika: la ja su klo 14 & 16.15
Paikka: Valvesali

Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiiven koko perheen balettiteos kertoo tutun prinsessan tarinan jännittävänä tanssisatuna. Esiintyjinä Lenninsiiven oppilaat lapsista aikuisiin. Baletin tarina pohjautuu H.C Andersenin vuonna klassikkosatuun. 

Lenninsiipi

Viikko
15
la 13.4.

Hiukkavaaran tapahtumalauantai

Tapahtumapäivä

Aika: tarkentuu
Paikka: Hiukkavaaratalo
Vapaa pääsy

Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain. Huhtikuun tapahtumapäivässä on luvassa mm. Pohjoisen valokuvakeskusken hauska ja suosittu valokuvasuunnistus! Valokuvasuunnistuksessa rastit suoritetaan esim. kännykkäkameralla kuvaamalla.

Hiukkavaaratalo / Pohjoinen valokuvakeskus

Viikko
16
su 14.4. – su 21.4.

Oulun seurakuntien pääsiäinen

Perhemessut

Palmusunnuntaista (su 14.4.) pääsiäispäivään (su 21.4.) Oulun seurakunnissa hiljennytään pääsiäisen sanoman äärelle – ohjelmassa on muun muassa perhemessuja. Vapaa pääsy.

Oulun seurakunnat 

Viikko
17
la 27.4.

Lumotut sanat – avajaisjuhlat ja kirjajulkkarit

Tapahtumapäivä

Aika: tarkentuu
Paikka: kulttuuritalo Valve
Vapaa pääsy (tarkista esitykset)

Lasten ja nuorten sanataideviikkojen ja uuden elämysnäyttelyn avajaisia sekä Minä tykkään nyt -kirjan julkkareita juhlitaan Valveella esityksin, kunniavierain ja työpajoin.

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot / kulttuuritalo Valve

Viikko
18
to 2.5. – su 5.5.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali

38. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla on luvassa 50 esitystä neljässä päivässä: mm. Maukan ja Väykän hyvä päivä, Pate ja ihmeellinen eno sekä hienoja kansainvälisiä vierailuja. Festivaalin kotipesä on Oulun Teatteri.

Koko ohjelmisto julkaistaan helmikuussa!

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali / Oulun teatteri

Viikko
19
su 12.5.

Sanataidesunnuntai

Tarinatuokio & näyttelyopastus

Aika: tarkentuu
Paikka: kulttuuritalo Valve, Valvegalleria
Vapaa pääsy

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikoilla sunnuntait ovat juhlapäiviä, jolloin elämyksellisessä Minä tykkään nyt -näyttelyssä järjestetään ihastuttava tarinatuokio sekä opastettu näyttelykierros! Avoinna on myös pop up -kirjakauppa Kirjava, josta voi ostaa sanataideviikkojen teemakirjallisuutta ikiomaksi.

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot

Viikko
20
la 18.5. – su 19.5.

Avaruusseikkailu

Balettiesitys

Aika: tarkentuu
Paikka: Pohjankartano

Avaruusseikkailu on Balettikoulu Sinikellon jännitysbaletti lapsille. Suomalainen astronautti on kadonnut tehtyään onnistuneen laskeutumisen Marsiin. Mitä on tapahtunut? Tuukka löytää serkkunsa Mariannen kanssa avaruuskaukosäätimen ja tempautuu mukaan hurjaan seikkailuun planeetalta toiselle. Onnistuvatko lapset pelastamaan pulaan joutuneen astronautin? 

Balettikoulu Sinikello

Viikko
21
pe 24.5.

Ti-Ti Nalle -konsertti

Lastenkonsertti

Aika: klo 18
Paikka: Haukiputaan Jatuli

Riemukkaassa suursuosikkien konsertissa mukana Riitta, Ti-Ti Nalle, Tau Nalle, Ti-Ri Vauva ja tyttönalle Trioli. Koko perheen konsertti kestää tunnin – esityksen lopuksi mahdollisuus halia nalleja.

Ti-Ti Nalle -konsertti, ActionShow

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille