Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
29
pe 19.7. – la 20.7.

Kierikin yleisökaivaukset

Aika: klo 12–17
Paikka: Kierikkikeskus, Yli-Ii

Yleisökaivaukset Kierikinkankaalla heinäkuun ajan ke–la klo 12–17

Jo yli tuhat vapaaehtoista kaivajaa on vuosien varrella osallistunut arkeologien johdolla noin 5500 vuotta vanhan asuinpaikan tutkimiseen. Kaivauskuoppaan mahtuvat rinnakkain sekä innokkaat lapsiperheet että arkeologiasta kiinnostuneet varttuneemmat kaivajat. Kesän 2019 kaivauksilla tutkitaan kivikautisen asumuksen jäännöstä muinaisen merenrannan läheisyydessä. Tule kokeilemaan arkeologin arkea ja koe löytämisen riemu! Alaikäraja 7 vuotta, alle 10-vuotiaat lapset vain aikuisen seurassa.

Kierikkikeskus / Yleisökaivaukset FB

Viikko
30
pe 26.7.

Pikku-Sofian kirkko avoinna

Aika: pe klo 10–15 
Paikka: Oulun tuomiokirkon piha
Vapaa pääsy

Pikku-Sofian kirkko on avoinna 3.6.–26.7.2019 ma–to klo 10–17 ja pe klo 10–15

Oulun tuomiokirkon pihan Pikkukirkko toivottaa lapsivieraat tervetulleiksi vielä heinäkuun viimeisenä perjantaina! Paikalla ovat myös Kirkonrotat, jotka leikkivät ja touhuavat lasten kanssa. Pikkukirkossa voi käydä leikkimässä vaikkapa häitä tai ristiäisiä ja ulkona "juoda kirkkokahvit". Tuomiokirkossa on myös piilossa luuraileva Pikkurotta!

Pikku-Sofian kirkko / Oulun seurakuntien tapahtumat perheille

Viikko
31
la 3.8. – su 4.8.

Matsucon

Aika: la klo 1119 ja su 1118
Paikka: Pohjankartano

Japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma valtaa Pohjankartanon! Matsucon soveltuu kaikenikäisille harrastajille. Ikärajattomassa ohjelmassa on mukana mm. Animetunnari Kahoot (tietovisa), Krokii (piirustuspaja), Piirretään chibejä! (piirustuspaja) sekä Kpop (tanssiohjelmaa). Laajan ohjelmiston, luentojen, cosplay-kisan, pelihuoneen, taidekujan ja myyntisalien keskeltä löytyy tekemistä ja kokemista kaikille. Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi huoltajansa seurassa.

Matsucon / Matsucon FB

Viikko
32
pe 9.8.

Hupisaarten teatterin avajaiset: OASBB & Soiva Siili

Aika: klo 18
Paikka: Hupisaarten teatteri
Vapaa pääsy

Hupisaarten teatterin avajaiskonsertissa Soiva Siili -kaksikko ja Oulu All Star Big Band sukeltavat soivasiilimäisen big band -musiikin syövereihin. Tuttujen ja vähän uudempienkin Soivan Siilin laulujen raikkaisiin sovituksiin on ujutettu melodianpätkiä jazzmusiikin klassikoista. Iloisessa perhemusiikkikonsertissa torvet soi ja swingisvengi nostaa hymyn korviin laittaen jalan vipattamaan. 

OASBB & Soiva Siili FB

Viikko
33
la 17.8.

Vekkulit Vestarit

Aika: klo 10–17
Paikka: Vauhtipuisto
Alueelle vapaa pääsy

Vauhtipuisto on lasten oma huvipuisto, jossa myös aikuiset viihtyvät! Vauhtipuiston Vekkulit Vestarit -tapahtumassa esiintyy Taikuri Roope (klo 11 ja 15), joka myös tekee elänilmapalloja lapsille. Tapahtuma tuo paikalle myös näytteilleasettajia, jotka tarjoavat erilaisia palveluita lapsiperheille sekä monipuolisia tuotteita lapsille. 

Vekkulit Vestarit FB / Vauhtipuisto

Viikko
34
la 24.8.

Lastenjuhlat Hollihaassa

Aika: klo 12–15
Paikka: Hollihaan puisto
Vapaa pääsy

Oulun Nuorten Kotkien järjestämä Lastenjuhlat-tapahtuma on kaikille avoin – tervetuloa mukaan seikkailemaan yhdessä lasten kanssa! Lisätietoa tapahtumasta järjestäjän sivuilta viimeistään elokuussa.

Oulun Nuoret Kotkat

Viikko
35
la 31.8.

Koiteli elää lapsille

Aika: tarkentuu
Paikka: Koitelinkoski, Kiiminki
Vapaa pääsy

Koiteli elää lapsille -perhefestari Koitelin luonnonkauniissa maisemissa! Luvassa on musiikkia, hauskaa yhdessäoloa koko perheelle sekä erilaisia aktiviteetteja. Ohjelma tarkentuu viimeistään elokuussa.

Koiteli Elää ry FB

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille