Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Monet Lasten kulttuurikaupunki Oulun kevään 2020 ohjelmassa olevista tapahtumista on peruttu koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Seuraathan ajantasaista tiedotusta toimijoiden omilta sivuilta.

HOX
Kevätkausi 2020

Poikkeukset maalis–toukokuussa

Monet Lasten kulttuurikaupunki Oulun kevään 2020 ohjelmassa olevista tapahtumista on peruttu koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Seuraathan ajantasaista tiedotusta toimijoiden omissa kanavissa.

HOX
Kevätkausi 2020

Kulttuuria kotiin!

Muistathan, että kulttuuria voi harrastaa vaikka kotisohvalla! 

Linkkejä tähän löydät esimerkiksi seuraamalla edelleen Facebookiamme, josta nostamme esiin oululaista lastenkulttuuria kotona koettavassa muodossa. Muista myös Oulun kaupunginkirjaston lastenkirjasto-sivu sekä ValveLiven lapsille & perheille sopivat poiminnat.

*Oulun kaupunginkirjaston lastenkirjasto-sivu 
*ValveLive-sivusto

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Viikko
15
la 11.4.

Perinteinen pääsiäiskokko

Aika: klo 18 (kokko syttyy noin klo 19)
Paikka: Lammassaari
Vapaa pääsy

Pääsiäisen lauantaina kokko syttyy Lammassaareen jo 41. kerran. Tapahtuma alkaa lasten Trullikilpailulla klo 18, ja kokko syttyy noin seitsemältä. Pitkässä ja valoisassa kevätillassa on koko perheellä tilaisuus viihtyä perinteisen pääsiäiskokon tunnelmassa. Lions Club Oulu lahjoittaa kokkotapahtuman tuoton hyväntekeväisyyteen. 

Lisätietoa tapahtumasta / Lions Club Oulu

Viikko
16
la 18.4.

Ti-Ti Nallen Kevätrieha

Aika: klo 16
Paikka: Haukiputaan Jatuli

Ti-Ti Nallen perhe, Riitta sekä Hirsimetsän kaverit innostuvat kevätriehasta, jossa kukaan ei jää yksin! Laulujen, tanssien ja mielenkiintoisen tarinan siivittämään konserttiin saa myös osallistua. Esitys sopii kaiken ikäisille. Se kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollista halata nalleja.

Lisätietoa tapahtumasta 

 

Viikko
17
ti 21.4. – la 25.4.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali

Lasten ja nuorten teatterifestivaali juhlii tänä vuonna yhdessä tekemisen voimaa. Pääohjelmisto pursuaa lasten suosikkeja ja klassikoita, kuten Rovaniemen teatterin Pikku Prinssi, Teatteri Hevosenkengän Viiru ja Pesonen ja Kokkolan kaupunginteatterin Maailman ympäri 80 päivässä. Laajan esitystarjonnan lisäksi festivaali tarjoaa eläväisen kahvilan, työpajoja ja leikkihetkiä kaiken ikäisille!

Koko ohjelmisto julkaistaan ja avataan myyntiin 18. helmikuuta.

Lisätietoa tapahtumasta / Oulun teatteri

Viikko
18
la 25.4. – su 7.6.

Lumotut sanat -festivaali ja Unikudelmia-näyttely

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään huhtikuusta kesäkuuhun! Tapahtuma tuo kaupunkiin ja erityisesti kulttuuritalo Valveelle näyttelyelämyksiä, kirjailijavieraita, sanataidepajoja, tarinamatkoja, konsertteja, kirjoituskursseja, pop up -kirjakaupan – ja paljon muuta. Tänä keväänä festivaali tuo myös huippusuositun Unikudelmia-näyttelyn takaisin syntysijoilleen. Sunnuntaisin – myös sunnuntaina 3.5. – Valvegalleriassa on tarjolla elämyksellistä ohjelmaa kaikenikäisille.

Lisätietoa festivaalista / Unikudelmia-näyttely

Viikko
19
la 9.5. & su 10.5.

Musiikillisia tarinoita -konsertti

Aika: la ja su klo 14
Paikka: Oulunsalon Nuorisoseura & Oulun Musiikkikeskus
Vapaa pääsy

Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden ilmaiskiertueen konsertit on toukokuussa omistettu lapsille ja perheille. Musiikillisia tarinoita -kamarikonsertti kuullaan äitienpäiväviikonlopun lauantaina Oulunsalon Nuorisoseuralla ja sunnuntaina Oulun Musiikkikeskuksella.

Oulu Sinfonia 

Viikko
20
la 16.5. – su 17.5.

Prinsessa Ruusunen -baletti

Aika: la ja su klo 13 ja 16
Paikka: Pohjankartano

Balettikoulu Sinikellon 25-vuotisjuhlanäytöksenä nähdään balettiklassikko Prinsessa Ruusunen! Iki-ihana baletti esitetään Sinikellon kaikkien yli viidensadan oppilaan voimin neljässä näytöksessä.

HOX: Esitys on nähtävillä myös Oulun teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 25.4. klo 15 ja 18.

Lisätietoja esityksestä / Balettikoulu Sinikello 

Oulu lupaa lapsille.