Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
9
ma 24.2. – pe 28.2.

Oulun taidekoulu 40-vuotta

Aika: Syntymäpäiväjuhla to 27.2. klo 18
Paikka: Juhlaa vietetään Nuottasaaritalon pihalla
Vapaa pääsy Valvesalin esityksiä lukuunottamatta

Taidekoulun 40-vuotisjuhlaviikko! Juhlaviikon huipentaa Suuri syntymäpäiväjuhla torstai-iltana taidekoulun pihalla. Viikolla nähdään myös teatteritaiteen ja sirkustaiteen lopputöitä sekä tanssinumeroita Valvesalissa, ja Nuottasaaritalossa on esillä kuvataideoppilaiden töitä.

Oulun taidekoulu

Viikko
10
ti 3.3. – pe 6.3.

HOX: Ohjelmassamme mukana ollut Talvilomavierailu Kakaravaaraan -tapahtuma on jouduttu perumaan. 

Kakaravaara-näyttely on suljettu. Lisätietoa peruutuksesta saat Pohjois-Pohjanmaan museon sivuilta

Värien tanssi -pajat

Viikolla 10 voi kuitenkin nauttia näyttelytunnelmasta: Oulun taidemuseo tarjoaa talvilomaviikolla tiistaista perjantaihin 3.–6.3. klo 12–14 kaikille avoimia non-stop taidepajoja. Tule haltioitumaan Ellen Thesleffin teoksista ja luomaan oma värien tanssisi paperille! Työpaja on tarkoitettu kaikenikäisille. Alle 7-vuotiaat lapset vain aikuisen valvonnassa. Työpajaan ei ole erillistä maksua, vaan se sisältyy taidemuseon pääsymaksuun (alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).

Lisätietoa pajoista / Oulun taidemuseo

Viikko
11
su 15.3.

Oulun taidemuseon perhepäivä

Aika: klo 12–16 
Paikka: Oulun taidemuseo
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Perhepäivänä taidemuseossa on perheille ja lapsille suunnattua mukavaa toimintaa ja työpajoja sekä näyttelyesittely ja esiintyjiä. Pääset tutkimaan varjojen ihmeellistä maailmaa, kokeilemaan pastelliliituja ja kuulemaan Ellen Thesleffin elämästä sadun keinoin. Alle 18-vuotiailla on museoon vapaa pääsy, ja perhepäivä sisältyy aikuisen lipun hintaan.

Oulun taidemuseo / Perhepäivä FB

Viikko
12
la 21.3.

Lasten leffalauantai

Aika: klo 13
Paikka: Sykesali, Kiiminki
Vapaa pääsy

Kiimingin Syke-talon uudistetussa Sykesalissa järjestetään lapsille ja lapsiperheille suunnattuja elokuvanäytöksiä lauantaisin 22.2., 21.3. ja 25.4. klo 13. Elokuvien nimet ja lisätietoja saat Kiimingin kirjastosta.

Kiimingin kirjasto / Oulun kaupunginkirjasto

Viikko
13
la 28.3. – su 29.3.

Peukalo-Liisa -baletti

Aika: la ja su klo 16 ja 18
Paikka: Valvesali

Peukalo-Liisa on valloittava kaiken ikäisille suunnattu baletti, joka pohjautuu H.C Andersenin satuun. Tarinassa peukalon mittainen tyttö tempautuu seikkailuista toisiin, ja hänen matkansa keijujen maailmaan on täynnä ihmeellisiä kohtaamisia. Esityksessä tanssivat Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiiven oppilaat lapsista aikuisiin.

Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipi

Viikko
13
to 26.3. – su 29.3.

Arktiset Askeleet

Aika: tarkentuu
Paikka: OAMK:n kampus & Pohjankartano
Vapaa pääsy tanssityöpajailtaan to 26.3.

35. Arktiset askeleet -lastentanssitapahtuma alkaa to 26.3. Oamkin Kotkantien kampuksella, jossa järjestetään kaikille avoin Ookko nää Oulusta – ossaakko nää tanssia? -tanssityöpajailta. Työpajaillassa kaiken ikäiset tanssista kiinnostuneet pääsevät osallistumaan maksuttomiin tanssityöpajoihin. Varsinainen valtakunnallinen katselmus järjestetään la 28.3. – su 29.3. Pohjankartanossa, jossa nähdään mieleenpainuvia ja taidokkaita teoksia alakouluikäisten ja sitä nuorempien tanssijoiden tanssimana. 

Lisätietoa Arktiset askeleet -tapahtumasta

Viikko
14
pe 3.4.

Liikkuvan Laulurepun juhlakonsertti

Aika: klo 18 (ja klo 10)
Paikka: Pohjankartano

Liikkuva Laulureppu täyttää 10 vuotta ja juhlistaa sitä tietysti konsertoimalla! Aamukonsertti on tarkoitettu päiväkotilaisille ja muille ryhmille ja väliajallinen iltakonsertti perheille. Erityisen juhlava ohjelma tarjoilee musiikkia bändin kaikilta albumeilta ja tuo lavalle myös vierailevia esiintyjiä: Liikkuvan Laulurepun lisäksi lavalla nähdään mm. Etno-Emman voittaja kanteletaiteilija Maija Kauhanen ja harmonikkavirtuoosi Kaisa Ristiluoma.

Liikkuva Laulureppu / Juhlakonsertti FB

Viikko
15
la 11.4.

Perinteinen pääsiäiskokko

Aika: klo 18 (kokko syttyy noin klo 19)
Paikka: Lammassaari
Vapaa pääsy

Pääsiäisen lauantaina kokko syttyy Lammassaareen jo 41. kerran. Tapahtuma alkaa lasten Trullikilpailulla klo 18, ja kokko syttyy noin seitsemältä. Pitkässä ja valoisassa kevätillassa on koko perheellä tilaisuus viihtyä perinteisen pääsiäiskokon tunnelmassa. Lions Club Oulu lahjoittaa kokkotapahtuman tuoton hyväntekeväisyyteen. 

Lisätietoa tapahtumasta / Lions Club Oulu

Viikko
16
la 18.4.

Ti-Ti Nallen Kevätrieha

Aika: klo 16
Paikka: Haukiputaan Jatuli

Ti-Ti Nallen perhe, Riitta sekä Hirsimetsän kaverit innostuvat kevätriehasta, jossa kukaan ei jää yksin! Laulujen, tanssien ja mielenkiintoisen tarinan siivittämään konserttiin saa myös osallistua. Esitys sopii kaiken ikäisille. Se kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollista halata nalleja.

Lisätietoa tapahtumasta 

 

Viikko
17
ti 21.4. – la 25.4.

Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali

Lasten ja nuorten teatterifestivaali juhlii tänä vuonna yhdessä tekemisen voimaa. Pääohjelmisto pursuaa lasten suosikkeja ja klassikoita, kuten Rovaniemen teatterin Pikku Prinssi, Teatteri Hevosenkengän Viiru ja Pesonen ja Kokkolan kaupunginteatterin Maailman ympäri 80 päivässä. Laajan esitystarjonnan lisäksi festivaali tarjoaa eläväisen kahvilan, työpajoja ja leikkihetkiä kaiken ikäisille!

Koko ohjelmisto julkaistaan ja avataan myyntiin 18. helmikuuta.

Lisätietoa tapahtumasta / Oulun teatteri

Viikko
18
la 25.4. – su 7.6.

Lumotut sanat -festivaali ja Unikudelmia-näyttely

Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikkoja vietetään huhtikuusta kesäkuuhun! Tapahtuma tuo kaupunkiin ja erityisesti kulttuuritalo Valveelle näyttelyelämyksiä, kirjailijavieraita, sanataidepajoja, tarinamatkoja, konsertteja, kirjoituskursseja, pop up -kirjakaupan – ja paljon muuta. Tänä keväänä festivaali tuo myös huippusuositun Unikudelmia-näyttelyn takaisin syntysijoilleen. Sunnuntaisin – myös sunnuntaina 3.5. – Valvegalleriassa on tarjolla elämyksellistä ohjelmaa kaikenikäisille.

Lisätietoa festivaalista / Unikudelmia-näyttely

Viikko
19
la 9.5. & su 10.5.

Musiikillisia tarinoita -konsertti

Aika: la ja su klo 14
Paikka: Oulunsalon Nuorisoseura & Oulun Musiikkikeskus
Vapaa pääsy

Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden ilmaiskiertueen konsertit on toukokuussa omistettu lapsille ja perheille. Musiikillisia tarinoita -kamarikonsertti kuullaan äitienpäiväviikonlopun lauantaina Oulunsalon Nuorisoseuralla ja sunnuntaina Oulun Musiikkikeskuksella.

Oulu Sinfonia 

Viikko
20
la 16.5. – su 17.5.

Prinsessa Ruusunen -baletti

Aika: la ja su klo 13 ja 16
Paikka: Pohjankartano

Balettikoulu Sinikellon 25-vuotisjuhlanäytöksenä nähdään balettiklassikko Prinsessa Ruusunen! Iki-ihana baletti esitetään Sinikellon kaikkien yli viidensadan oppilaan voimin neljässä näytöksessä.

HOX: Esitys on nähtävillä myös Oulun teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 25.4. klo 15 ja 18.

Lisätietoja esityksestä / Balettikoulu Sinikello 

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille.