Tervetuloa oululaisen lasten­kulttuurin yhteisille verkko­sivuille!

 

Lasten kulttuurikaupunki Oulun sivuilta löytyy tietoa käyntikohteista, toimijoista ja harrastusmahdollisuuksista – sekä viikonloppujen tapahtumapoiminnat. Oululaiset lastenkulttuuritoimijat lupaavat laadukasta lastenkulttuuria jokaiseen viikonloppuun!

Viikko
4
la 25.1.

Syke-talon avajaiset

Aika: klo 12–19
Paikka: Syke-talo, Kiiminki
Mukana vapaapääsyistä ohjelmaa

Peruskorjatun Kiimingin Syke-talon avajaisissa on ohjelmaa koko perheelle, mm. Oulu-opiston taidepolku sekä Taikuri-Roope!

Syke-talo

Viikko
5
su 2.2.

Jokeri Pokeri Box

Aika: klo 14 ja 17
Paikka: Valvesali

Mestaritaikuri, suomalaisten rakastama ikisuosikki Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto täyttää pyöreitä vuosia ja juhlii 6(0)v.-synttäreitään! Luvassa on superhauska, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa kaikki menee vähän nurinkurin. Esitys on suunnattu koko perheelle ja se tarjoilee unohtumattomia elämyksiä ja ratkiriemukkaita hetkiä, jotka saavat nauramaan maha kippurassa ja hämmästelemään silmät selällään maailmanmestarin näppäriä sormia. 

Jokeri Pokeri Box / Synttärishow kulttuuritalo Valveen sivuilla

Viikko
6
la 8.2.

Perhekino

Aika: klo 13
Paikka: Syke-talon Sykesali, Kiiminki
Vapaa pääsy

Kulttuuritalo Valveelta ja Hiukkavaaratalolta tuttu Perhekino muuttaa Sykesalin perheen yhteiseksi leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Perhekino-tapahtumassa esitetään Valveen elokuvakoulun tekemiä elokuvia vuosien varrelta. Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin.

Perhekino FB 

Viikko
7
la 15.2.

Tiede tutuksi!

Aika: klo 12–15
Paikka: Pääkirjasto
Vapaa pääsy

Mitä jännittävää eri tieteenaloilla tutkitaan? Tule pääkirjastoon ottamaan siitä selvää! Mukana tapahtumapäivässä ainakin Minne sähkö meni? -kirjan tekijät, nallesairaala sekä tiedekeskus Tietomaa. Tiedonnälkäisille on tarjolla myös hyviä vinkkejä lasten tietokirjoista.

Oulun kaupunginkirjasto 

Viikko
3
su 19.1.

Jaetut unet -näyttelyn lastenkierros

Aika: klo 14–15
Paikka: Oulun taidemuseo
Vapaa pääsy alle 18-vuotiaille

Jaetut unet -näyttelyssä liikutaan kuvitelmien meressä ja fantasiamaailmoissa. Taidemuseon kuraattorin Elina Vierun kanssa lapset ja aikuiset voivat pujahtaa ovista, joista taiteilijat viittoilevat astumaan sisään. Lastenkierros on hauska matka taiteen maailmaan, jossa lapset ja aikuiset ihmettelevät ja pohtivat yhdessä. Yli 18-vuotiaiden pääsyliput 5–8 €, lastenkierros sisältyy pääsylipun hintaan.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi / Jaetut unet -lastenkierros

FB

Lasten kulttuurikaupunki Oulu Facebookissa

Ajankohtaista lastenkulttuuritietoa kootusti myös Facebookissa osoitteessa Facebook.com/lastenkulttuurioulu

Oulu lupaa lapsille.