Tarinoiden talo eskareille

Tarinoiden talo on esiopetusikäisten sanataiteellinen kulttuurikasvatuskokonaisuus, jonka sisällöt sijoittuvat osaksi esiopetussuunnitelmaa. Tarinoiden talo on osa Oulun kaupungin kulttuuripolkua, Kirjastoreittiä ja Lukumetkaa.

Lisätietoa ja kuvia Sanataiteen aarrearkusta löydät Mun Oulun artikkelista: Sanataidekasvatuksen Tarinoiden talo kutsuu eskarilaisia kirjallisuuden äärelle leikkimään, keksimään ja tutkimaan.

Tarinoiden talo -työryhmä:
Käsikirjoitus: Anna Anttonen ja Kati Inkala
Talojen suunnittelu ja rakennus: Heidi Kesti ja Petri Haapakoski
Talojen kuljetuslaukkujen suunnittelu ja toteutus: Heidi Kesti ja Tuija Pietarinen
Sanataidepedagogiikka: Anna Anttonen, Kati Inkala, Ainokaisa Veteläinen ja Anna-Leena Jurkkala
Esiopetuksen asiantuntijat: Hanna Tuomala, Tarja Mankinen ja Sari Nyberg
Kirjaston asiantuntijat: Terhi Mustonen, Helena Valtakorpi ja Elina Kauppila
Tuotanto: Katri Tenetz ja Tiina Paaso

Tarinoiden talo on ideoitu ja toteutettu Oulun lastenkulttuurikeskuksessa osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Lukulumoa ja kirjavimmaa -hanketta.

Saat Tarinoiden talon käyttöön kun osallistut koulutukseen

Oulun lastenkulttuurikeskus, Alakööki ja Oulun kaupunginkirjasto järjestävät esiopetuksen henkilökunnalle suunnattuja koulutuksia siitä, kuinka aarrearkkuprojektin voi toteuttaa oman eskariryhmän kanssa. Aarrearkun voi varata kolmeksi–neljäksi viikoksi oman ryhmän käyttöön, kun on ensin käynyt siihen liittyvän koulutuksen.

Tarinoiden talon seuraava koulutus on syksyllä 2024

Tarinoiden talon kirjat ja sanataidetehtävät

Tarinoiden talo on taideteos, joka kertoo yhdeksän kotimaisen lastenkirjan tarinoita. Kaikki talon suuret ja pienet yksityiskohdat, paikat ja esineet ovat peräisin näiden kirjojen kansien välistä. Kuhunkin kirjaan liittyy inspiroivia ja teemaa syventäviä sanataidetehtäviä, jotka tukevat kielen kehitystä sekä keksimisen, kertomisen ja kuuntelemisen taitoja. Mukana kulkevat tietysti aina myös kaikki projektin yhdeksän kirjaa.

Tarinoiden talon kirjat OUTI-verkkokirjastossa: