In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kansainväliset yhteydet

Näin Oulun kaupunki toteuttaa kansainvälisyyttä

Kansainvälisen toiminnan tarkoitus on edesauttaa kaupungin strategisten tavoitteiden saavuttamista, kehittää kaupunkia, jossa kansainvälisyys ja monikulttuurisuus tunnustetaan voimavarana sekä vahvistaa kaupungin kansainvälistä tunnettuisuutta.

Oulu luo ja ylläpitää aktiivisesti kansainvälisiä suhteita. Kansainvälistä verkostotoimintaa toteutetaan alue- ja kaupunkiverkostoissa, kuten Eurocities, Euro'Futuroscope ja Bothnian Arc, sekä kahdenvälisissä yhteistyösuhteissa, kuten ystävyys- ja partnerikaupunkitoiminnassa ja kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa. Tärkeää on myös monipuoliset ja hyvät suhteet Euroopan Unionin eri toimielimiin ja muihin kansainvälisiin organisaatioihin. Brysselissä toimiva Pohjois-Suomen EU-aluetoimisto toimisto on apuna yhteydenpidossa EU:hun.

Kaupunki kansainvälistyy myös rajoja ylittämättä kansainvälistyvien ja eri kulttuureja edustavien asukkaidensa kautta. Tavoitteena on tarjota hyvät olosuhteet ja palvelut kaikille asukkaille ja vieraille kansallisuudesta riippumatta.