Tekstin koko A- A+

Lukunalle ystävineen
toivottaa sinulle
muikeita lukuhetkiä!

Suorittaminen Suorittaminen

Lukuhöperö-passin suorittamiseksi luetaan kahdeksan kirjaa. Aikuiset lukevat ja lapsi voi nauttia kuuntelusta.

Eskarilaisten kanssa valitaan yksi kirja jokaisesta kuudesta eri kirjalistasta eli yhteensä kuusi kirjaa. Yksi valituista kirjoista luetaan lähikirjaston tai kirjastoauton satutunnilla. Yhden kirjoista voi kuunnella äänikirjana.

Lisäksi luetaan kaksi kirjaa aikuisen kanssa. Vanhempi tai muu aikuinen valitsee yhden kirjan jostakin kuudesta kirjalistasta ja toisen kirjan lapsi voi vapaasti valita itse kirjastosta.

Jokaisen kirjan lukemisen jälkeen tehdään kirja-arvostelu ja tehtäviä. Kun tehtävät on tehty, lapsi saa passiin merkinnän. Kun passin merkinnät ovat täynnä, saa lapsi Lukuhöperö-kunniakirjan.

Ohje eskareille (pdf)

Lukuhöperö-passi (pdf)

Lukuhöperö-kunniakirja (pdf)

OSAAN JO LUKEA! -PASSI

Jos lapsi osaa jo lukea, voi suorittaa lisäksi Lukuhöperön Osaan jo lukea! -passin.

Lapsi valitsee neljä kirjaa helppolukuisten kirjojen listasta tai muista Lukuhöperö-kirjalistoista. Luetaan yksi kirja kerrallaan ja tehdään siitä aikuisen kanssa valittu tehtävä. Lapsi voi esitellä lukemansa kirjan muulle ryhmälle ja kertoa, miksi se kannattaa lukea.

Jokaisen kirjan jälkeen lapsi saa merkinnän Osaan jo lukea! -kirjapassiin. Kun kirjapassi on täynnä, lapsi saa Osaan jo lukea! -kunniakirjan.

Osaan jo lukea! -passi (pdf)

Osaan jo lukea! -kunniakirja (pdf)