In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Lasten ja nuorten kaupunkikokous Lasten ja nuorten kaupunkikokous

Kaupunkikokouksessa lapset ja nuoret kokoontuvat päättämään yhdessä kouluilla, oppilaskunnan hallituksissa ja osallisuusryhmissä mietittyjä parannus- ja kehittämisehdotuksia. Lasten ja nuorten työskentely alkaa luokista ja jatkuu osallisuusryhmiin, jotka tuovat ehdotukset esityksinä kaupunkikokouksiin. Näin pyrimme saamaan oululaisten lasten ja nuorten äänen kuuluviin.
 
Lasten ja nuorten kaupunkikokous 2016
 
Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin kahdeksannen kerran 20.4.2016. Tänä vuonna kaupunkikokouksen pitopaikkana toimi Kastellin monitoimitalo.
 

Katso kaupunkikokouksen videokooste tästä.


Oulun lasten ja nuorten osallisuusryhmät toivat kokoukseen esityksiä, joiden toteuttamisesta kaupunkikokous päätti. Kaupunkikokouksella oli käytettävissään 5000 euron määräraha.

 
Esitykset, joiden toteuttamiseen käytettiin kaupunkikokouksen rahaa, ovat määrärahaesityksiä. Osa esityksistä viedään eteenpäin päätöksentekoon lausuntoesityksinä erilaisista asioista. Lausuntoesitykset käsitellään syksyllä nuorten Vaikuttajapäivillä yhdessä nuorten ja päättäjien ja virkamiesten kanssa.
 
Määrärahaesityksistä valittiin seuraavat: 
 
OKeVa: Keskustan alueen kouluille USB-latausasemia mobiililaitteille 1200€
MaNu: Koripallokenttä Kolehmaisen kentälle 1500€
MAJP: Merikosken koululle uusia kaappeja 2120€
 
Lausuntoehdotuksista eniten ääniä saivat ONEn esitys Wifi-yhteyksien parantamisesta oululaisille nuorille, OiVan ilmaiset bussikuljetukset lomien aikana sekä OSaVan lausuntoehdotus remontista Salonpään koululle. Nämä käsitellään Nuorten vaikuttajapäivällä Oulun kaupungintalolla 18.10.
 
Päätökset kaupunkikokousrahan jakamisesta teki n. 48-henkinen lasten ja nuorten edustajisto, jossa on edustajat kaikista osallisuusryhmistä. Lausuntoehdotuksista pääsivät äänestämään kaikki kokousta seuraamaan tulleet. Kokouksen puheenjohtajina toimivat Petteri Strömberg Oulun Nuorten Edustajistosta ja Sanni Rehu Haukiputaan Vaikuttajista. Kokouksen avasi perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori.
 
Kokousta oli paikalla seuraamassa noin 450 henkilöä, jossa oli oppilaita Oulun eri kouluista, päättäjiä ja nuorten parissa työskenteleviä. Kaupunkikokousta oli mahdollisuus seurata myös netin välityksellä.
 
Lisäksi kaupunkikokouksessa Oulun Nuorten Edustajisto esitteli omaa toimintaansa sekä nuorisovaaleja, johon voi asettua ehdolle 1997–2001 välillä syntyneet oululaiset tai Oulussa opiskelevat nuoret. Nuorisovaalit järjestetään 29.11. Ehdolle voi asettua 3.10. alkaen. Nuorisovaaleilla valitaan uusi Oulun nuorten edustajisto.
 
Kokousta seurasi kutsuvierasjoukko, jossa on oppilaita Oulun eri kouluista, päättäjiä ja nuorten parissa työskenteleviä.
 
Lasten ja nuorten kaupunkikokouksen suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä on suuressa roolissa osallisuuden tapahtumatyöryhmä, jossa on mukana osallisuusryhmissä toimivia lapsia ja nuoria sekä osallisuusryhmien ohjaajia. 
 
 
Vuosittain järjestettävä kaupunkikokous on osa Oulun kaupungin osallisuustoimintaa, jota koordinoi Oulun kaupungin nuorisopalvelut.
 

[takaisin sivun alkuun]

Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen

 • Puhelin Osallisuusvalmentaja
  Maria Orrenmaa cell 050 382 5878

  Osallisuuden kehittäjäopettaja
  Satu Kurvinen cell 044 703 9188

  varhaiskasvatuksen osallisuus
  Tuula Herranen cell 044 7035336
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen
Tiedot esitetään hCard-muodossa.