Pääkuva

Kudoksessa kehitetään yhdessä

23.08.2023

Kulttuurin digitalisaation osaamiskeskus KUDOS -projekti on Oulun, Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkien yhteiskehittämisen toimintamalli, jonka tavoitteena on kasvattaa kuntien kulttuuritoiminnan digikyvykkyyttä. Rakennamme osaamisverkostoa, jaamme tietoa sekä toteutamme kulttuuritoiminnan haasteisiin vastaavia, kulttuurin digitalisaation ketteriä kokeiluja kuntien välisinä yhteisprojekteina. 

Miten kulttuuriperintöä voidaan esittää digitaalisesti? Miten tekoäly voi muuttaa tekemistä? Millainen on toimiva digitaalisen viestinnän resepti? Kuinka käytämme dataa toiminnan kehittämisessä? KUDOS-projektin keskiössä on kuntien kulttuuritoiminnan haasteisiin vastaavat, käyttäjälähtöiset digitalisaatioon pohjautuvat ketterät kokeilut, joiden tavoitteena on kehittää kuntien kulttuuritoiminnan yhteistyötä ja toimintaympäristöjä, lisätä kulttuuritoiminnan vaikuttavuutta ja uudistaa kulttuurialan palveluita ja toimintatapoja.  

KUDOS-projektissa rakennamme kuntien välistä kulttuurin digitalisaation osaamisverkostoa, jossa jaetaan hyviä käytäntöjä ja uusia innovaatioita. Kutsumme kaikki mukaan kudokseen kehittämään yhdessä! Projektin webinaarit, pyöreän pöydän keskustelut ja kokeilut käynnistyvät syksyllä 2023.

KUDOS-projekti toteutetaan 1.1.2023 – 31.12.2024 ja sitä rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden kaupungit. Hanke on Euroopan Unionin rahoittama – Next Generation EU.