Pääkuva

KUDOS webinaari: Tilan käyttötarkoituksen uudistaminen – konseptointi tekoälyn avulla 12.12.

30.11.2023

Tule mukaan KUDOS-projektin joulukuun webinaariin, jossa kuullaan kokemuksia tekoälyn hyödyntämisestä tilan käyttötarkoituksen uudistamisessa. Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä.

Webinaarissa esitellään Jyväskylän elinkeinopalvelun ja kulttuurin palvelualueen syksyllä 2023 toteuttama Shared Building AI -pilotti. Pilotin tavoitteena on ollut pohjustaa kaupungin omistaman suuren kulttuuritilan käyttötarkoituksen muutosta ja omistajanvaihdosta. Tulevaisuuden tavoitteena on muodostaa Jyväskylään Kaapelitehtaan, Verkatehtaan, Logomon tai Valveen tapainen luovan talouden keskus jakamistalouden periaattein. Konseptoinnissa on käytetty tekoälypalvelua visualisoimaan käyttötarkoitusideoita, jotta yhteinen keskustelu helpottuisi. 

Webinaarin ohjelma

Konseptisuunnittelun lähtökohdat ja eteneminen - miksi haluamme tutkia suuren kulttuuritilan käyttötarkoituksen muutosta ja omistajanvaihdosta? 
Projektipäällikkö Janne Viitamies, Jyväskylän kaupunki

Luovan talouden keskus – kriittiset menestystekijät
Toimitusjohtaja Janne Auvinen, Hämeenlinnan Verkatehdas

Tekoälypalvelun käyttö alustavan tilankäyttösuunnittelun apuna
Asiantuntija Timo Hämäläinen SpinUnit / UrbanistAI

Jyväskylän Peltirumpu – tilankäytön konseptisuunnittelun tuotokset 
Janne Viitamies, Janne Auvinen, Timo Hämäläinen

Q&A

 

KUDOS-projekti on Oulun, Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunkien yhteiskehittämisen toimintamalli, jonka tavoitteena on vahvistaa kuntien kulttuuritoiminnan digikyvykkyyttä. Rakennamme osaamisverkostoa ja jaamme tietoa sekä toteutamme kuntien kulttuuritoiminnan haasteisiin vastaavia, kulttuurin digitalisaation ketteriä kokeiluja kuntien välisinä yhteisprojekteina.  KUDOS-projekti toteutetaan 1.1.2023 – 31.12.2024 ja sitä rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun, Kuopion, Jyväskylän ja Lahden kaupungit. Hanke on Euroopan unionin rahoittama – Next Generation EU.