Tietoa meistä

Ouluseutu Urheiluakatemia on kehitetty urheilevaa nuorta varten: se tukee opintojen ja ammattimaisen harjoittelemisen yhdistämisessä. Urheiluakatemiaan kuuluva opiskelija voi käyttää kaikkia tukipalvelujamme pääsääntöisesti maksutta.

Yhteistyöoppilaitosverkostossa toimivat Kastellin lukio, Oulun seudun ammattiopiston yksiköt, Svenska Privatskolan i Uleåborg, Madetojan musiikkilukio, Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Valmennussuunnitelmassa otetaan huomioon urheilijan koko kehityskaari liikkuvasta lapsesta huippu-urheilijaksi. Valmennussuunnitelma perustuu tieteellisesti tutkittuihin lapsen ja nuoren kehitysvaiheisiin.

Huippu-urheilijan opiskelu pyritään luomaan joustavaksi. Yksilöllisen, henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) avulla urheilija voi edetä lukion, ammatillisten opintojen, ammattikorkeakoulu- tai yliopisto-opintojen rytmissä ja osallistua samalla valmennukseen, leireille, kansallisiin ja myös kansainvälisiin kisoihin. Näin opiskelu ja urheilu-ura etenevät tasapainossa ja tukevat työelämään siirtymisessä. 

Yhteistyöoppilaitokset, urheiluseurat, lajiliitot ja Oulun kaupunki ovat yhdistäneet resurssinsa. Näin varmistetaan ammattimainen valmennus sekä valmentautumisen ja opiskelun sujuva yhteensovittaminen.