Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

6Aika-hankerahoitusta haettavissa – kaupungit kehitysympäristöinä sekä lisää osaamista kasvaville aloille

EAKR-hankehaussa etsitään ratkaisuja, joilla edistetään kuutoskaupunkien muutosta hiilineutraaleiksi kaupunkialueiksi. ESR-haku keskittyy osaamisen kehittämiseen kasvavilla ja työvoimapulasta kärsivillä aloilla. Haku on avoinna 18.10. saakka.

Vuoden 2019 6Aika EAKR-haussa haetaan hankkeita uusiutuvan energian ja energiatehokkaiden ratkaisujen kehittämiseksi. 

Hankkeissa kehitetään älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja ja/tai palveluja, joista yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa, ja jotka edistävät kuutoskaupunkien tavoitteita kohti hiilineutraaleja kaupunkialueita. Hankkeissa on tärkeää hyödyntää kaupunkeja kehitysympäristöinä ja ohjata kaupunkien ja kuntalaisten toimintaa kestävämpään suuntaan. EAKR-hankkeiden rahoittajana toimii Uudenmaan liitto.
 

Lue EAKR-hankehakukuvaus

EAKR-hakuilmoitus Rakennerahastot.fi -sivuilla 


ESR-hankkeiden toivotaan keskittyvän seuraaviin aihealueisiin: korkeaan teknologiaan ja digitalisaatioon liittyvän osaamisen aktivointi ja lisääminen (esim. automaatio, tekoäly, data-analytiikka, kyberturvallisuus), kasvavien alojen yritysten työvoimatarpeeseen ja osaajapulaan vastaaminen, positiivisen rakennemuutoksen tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen tai uudet ja innovatiiviset ratkaisut työllistymisvalmiuksien ja työllistymisen edistämiseksi. Rahoittajana toimii Hämeen ELY-keskus.
 

Lue ESR-hankehakukuvaus

ESR-hakuilmoitus Rakennerahastot.fi -sivulla


Vuoden 2019 6Aika-hauissa toivotaan, että ESR- ja EAKR-hakujen hankeideoista valmisteltaisiin yhteisiä hankekokonaisuuksia, joissa eri rahastoilla rahoitettavat hankkeet tukisivat toisiaan. Hanke voi myös tukea jo aiemmin käynnistynyttä 6Aika-strategian hanketta.

Jos sinulla on hankeidea, ole mahdollisimman pian yhteydessä Oulun 6Aika-kaupunkikoordinaattori Soile Jokiseen, soile.jokinen(at)businessoulu.com, puh. 050 322 2974. Soile auttaa hakijoita ideoiden jalostamisessa ja sopivien hankekumppaneiden etsimisessä.

Jakolinkki