Oulun kaupungin digituki

Saat ohjausta ja tukea sähköiseen asiointiisi Oulu10-asiointipisteissä ja kirjastoissa. Oulu10:ssä voit kysyä neuvoa kaikista Oulun kaupungin sähköisistä palveluista.

Tietotekniikan opetusta saat Oulu-opistossa ja kirjastoissa.

Kirjastoissa saat apua kirjaston omien sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Useissa kirjastoissa saat kaikille avointa opastusta tietokoneen tai mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käytössä. Osassa kirjastoja saat apua digitukihenkilöltä myös omien mobiililaitteittesi ja kannettavien tietokoneittesi käytön ongelmiin. Digitukea voivat kirjastossa tarjota myös muut toimijat, esimerkiksi pankit, KELA ja verotoimisto.

Kirjaston digitalkkarille voit varata "vastaanottoajan" etukäteen Varaamo-palvelussa, puhelimitse, sähköpostilla osoitteella info.kirjasto[at]ouka.fi tai asioimalla paikan päällä. 

Kirjastojen digikeskiviikot ovat maksuttomia tilaisuuksia, joissa ratkotaan digipulmia ja tutustutaan digiuutuuksiin.

Oulu-opistossa voit opiskella tietotekniikkaa monipuolisesti kursseilla, joita on aloittelijoille (mm. senioreille) ja tietokoneen kehittyneemmille käyttäjille, kuten ohjelmointia, kuvankäsittelyä, kuvakirjan tekemistä sekä videon editointia.

Ilmoittaudu Oulu-opiston kursseille verkkopalvelussa, soittamalla Oulu-opiston toimistoon tai asioimalla Oulu-opiston toimistossa. Katso Oulu-opiston kurssiohjelma verkkopalvelusta. Voit myös hakea painetun opinto-ohjelman kirjastoista ja Oulu10-asiointipisteistä elokuun alussa.