Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Ikääntyneiden päivätoiminta käynnistyy maanantaina 24.8.

Koronaepidemian vuoksi tauolla ollut ikääntyneille oululaisille suunnattu kuntouttava päivätoiminta avautuu maanantaina 24.8. Päivätoiminta alkaa Hiirosessa, Tuirassa, Kiimingissä ja Oulunsalossa.

Toiminnan avauksessa on huomioitu ryhmäkoot, tilat ja muut koronaan liittyvät suositukset. Tästä syystä päivätoiminta avautuu supistetusti. Asiakkaiden päivätoimintakertoja on vähennetty, jotta ryhmäkoot voidaan pitää turvallisina.

Päivätoimintaa ei aloiteta vielä Yli-Iissä eikä Ylikiimingissä, koska sitä ei voida järjestää palvelukodeilla koronaohjeistuksen vuoksi. Haukiputaan päivätoiminta avautuu myöhemmin syksyllä, koska vastaanottotoimintaa on samoissa tiloissa.

Päivätoiminta aloitetaan ensisijaisesti asiakkaille, joilla on palveluun lakisääteinen peruste, mutta kaikkien asiakkaiden tilanne on kartoitettu yksilöllisesti.

Päivätoiminta kuntouttaa ja tukee kotona asumista

Kuntouttava päivätoiminta on suunnattu ikääntyneille oululaisille, joiden fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky on alentunut tai vaarassa alentua ja jotka eivät jaksa tai pysty käymään muissa kodin ulkopuolisissa toiminnoissa. Toiminta on asiakkaan omia voimavaroja arvostavaa, kuntouttavaa ja sosiaalista kanssakäymistä edistävää ja tukee ikääntyneen kotona selviytymistä.

Päivätoimintakeskuksissa voi osallistua ohjattuihin liikuntaryhmiin, kädentaitoryhmiin sekä porinapiiriin. Osallistumaan pääsee kotihoidon, sosiaalityöntekijän tai lääkärin lähetteellä.

Lue lisää päivätoiminnasta.

Jakolinkki