Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 14.1.2021 – kaupunki haluaa kiittää kaupunkilaisia siitä, miten hienosti suosituksia ja rajoituksia on tähän asti noudatettu

Oulu on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Oulun kaupunki haluaa kiittää kaupunkilaisia siitä, miten hienosti suosituksia ja rajoituksia on tähän asti noudatettu ja toivoo, että vielä jaksetaan jonkin aikaa samalla tavalla. Lisäksi Oulun kaupunki esittää pyynnön

  • nuorille aikuisille noudattaa tunnollisesti alle 10 hengen kokoontumisrajoituksia
  • urheiluseuroille noudattaa rajoituksia kaupungin suositusten mukaan ja
  • anniskeluravintoloille, jotta asiointia saadaan vieläkin turvallisemmaksi.

Kaupunki kiittää yhteistyöstä, lupaa auttaa turvallisuutta parantavissa asioissa ja aikoo lieventää rajoituksia heti, kun se on mahdollista.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 14.1.2021 on Oulussa kello 16.30 mennessä todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on samaa korkeaa tasoa kuin aiemmin tällä viikolla. Tartuntalähteitä ovat perhe, tuntematon (20%) ystävät ja työpaikka – osa lähteistä on vielä selvittelyn alla.

Karanteenit ja joukkoal­tis­tumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 14.1. asetettu Oulussa 45 henkilöä. Tänään on ilmennyt yksi uusi joukkoaltistuminen Tuiran koulussa – altistuneisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoal­tis­tumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla torstaihin mennessä todettu yhteensä 62 uutta tartuntaa, mikä on vain hieman vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 105 henkilöä, mikä on vain kolmannes edellisen viikon määrästä. Tällä viikolla on todettu yksi uusi joukkoaltistuminen.

Epidemiatilanne

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.  Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian ilmaantuvuus on 69.6 sataatuhatta asukasta kohden, sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on nousussa. Oulun ilmaantuvuus on 112.7 sataatuhatta asukasta kohden ja se on edellisen päivän lukuun (117) nähden ensimmäistä kertaa lievässä laskussa.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viisi koronapotilasta hoidossa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole olennaisesti muuttunut tällä viikolla.

Testaaminen

Testaamisen osalta on tällä viikolla ollut hiljaista. Koronavirustestejä on maanantain, tiistain ja keskiviikon aikana tehty vain noin 1400 kappaletta. Kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testattavaksi.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulun kaupunki esittää toiveen nuorille aikuisille, että kokoontumiset pidettäisiin selvästi alle 10 hengen kokoontumisina. Jos tartunta osuu kohdalle, tulee siitä ilmoittaa rehellisesti ja karanteeniin asettamista täytyy noudattaa.

Urheiluseuroja Oulun kaupunki pyytää vakavasti harkitsemaan kaupungin tarkkaan harkittujen suositusten noudattamista. Kaupunki aikoo poistaa rajoitukset heti kun se on mahdollista ja toivoo rajoitusten aitoa noudattamista siihen saakka.

Anniskeluravintoloilta Oulun kaupunki toivoo, että ravintolat kiinnittäisivät enemmän huomiota turvallisuutta lisääviin käytäntöihin ja asiakkaille luotaisiin turvalliset puitteet toimia. Kaupunki lupaa auttaa asiassa.

Lisäksi Oulun kaupunki haluaa kiittää oululaisia siitä, miten hienosti suosituksia ja rajoituksia on tähän saakka noudatettu.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat 1.2.2021 asti ja löytyvät kaupungin koronasivulta .

Rokottaminen

Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä. Rokotejärjestyksestä on julkaistu erillinen tiedote otsikolla ’Milloin saan koronarokotteen?

THL:n suositus vapauttaa tehosterokotuksiin varatut rokoteannokset antavat suuremman määrän rokotteita kuntien käyttöön Pohjois-Pohjanmaalla tällä ja ensi viikolla.

Tällä viikolla rokotukset kohdentuvat Oulun hoivayksiköiden asukkaisiin ja työntekijöihin kansallisen rokotejärjestyksen mukaisesti. Rokotteen tulee samaan yli 600 henkilöä. Kaikki saadut rokoteannokset kyetään rokottamaan.

Hoivien jälkeen rokotukset tulevat kohdistumaan muihin ympärivuorokautisessa hoidossa oleviin ikäihmisiin ja heitä hoitaviin työntekijöihin (mm. tehostetun palveluasumisen yksiköihin).

Tietoa siitä, milloin kotona asuviin ikäihmisiin ja heidän omaishoitajiinsa kohdistuvat rokotukset pääsevät alkamaan ei vielä ole. Paljon riippuu rokotteiden saatavuudesta tammikuun jälkeen.

Tietoa laajasti väestölle tarjottavien joukkorokotusten ajankohdasta ei ole.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta 

 

Lisätiedot: terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

Jakolinkki