Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 16.1.2021 – yksi uusi joukkoaltistuminen Hiirosenkodilla

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Viikon loppua kohden tartuntoja on ilmaantunut vähemmän kuin alkuviikosta. Tänään on tullut ilmi yksi uusi joukkoaltistuminen Hiirosenkodin osastolla D5.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 16.1.2021 on Oulussa kello16 mennessä todettu 8 uutta koronavirustartuntaa. Tämä on eilisen tapaan vähemmän kuin alkuviikon päivittäisten uusien tartuntojen määrä. Tartuntalähde on tänään tuntematon yli puolessa tapauksista, mikä on huolestuttava tieto. Lopuissa tartunnoissa lähteenä on perhe.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 16.1. asetettu Oulussa 32 henkilöä. Tänään on ilmennyt yksi uusi joukkoaltistus Hiirosenkodin osastolla D5. Osasto on kokonaisuudessa asetettu karanteenin ja siellä on ryhdytty välittömästi toimiin tartuntatautiviranomaisten ohjauksessa. Kaikki asukkaat ja työntekijät tullaan testaamaan. Myös muihin varotoimiin on ryhdytty mahdollisten altistuksesta seuraavien tartuntojen leviämisen estämiseksi.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla lauantai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 76 uutta tartuntaa, mikä on noin kolmanneksen vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 199 henkilöä, mikä on yli puolet vähemmän kuin viime viikolla. Tällä viikolla on todettu kolme uutta joukkoaltistumista, mikä on vain kolmannes viime viikon joukkoaltistumisista.

Epidemiatilanne

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian ilmaantuvuus on 66.7 sataatuhatta asukasta kohden, sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on laskussa. Oulun ilmaantuvuus on 105 sataatuhatta asukasta kohden ja se on laskussa.

Oulu on edelleen selkeästi koronaviruksen leviämisvaiheessa. Joulun ja uudenvuoden jälkeen tullut tartuntapiikki näyttää alkavan tasaantua, mutta ilmaantuvuus on edelleen korkea. Epävarmuutta tilannekuvaan tuovat vähäinen viikoittainen testimäärä, tuntemattomien tartuntojen osuus sekä Suomessakin tavattu koronamuuntovirus, jonka tartuttavuus on tavanomaista koronavirusta suurempi. Oulun näytteistä ei muuntovirusta ole toistaiseksi havaittu.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Testaamisen osalta on tällä viikolla ollut hiljaista. Kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testiin.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat 1.2.2021 asti ja löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tiistaina 19.1. arvioimaan Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilannetta ja Oulun kaupungin johtoryhmä käsittelee asiaa keskiviikkona 20.1.

Rokottaminen

Tällä viikolla on Oulussa saatu rokotettua Intiön ja Rajakylän hoivayksiköiden asukkaat ja henkilöstö, sekä aloitettu Hiirosenkodin hoivayksikön rokotuksia. Tulevalla viikolla jatketaan hoivakotien rokotuksia sekä aloitetaan rokotukset muissa ympärivuorokautista hoitoa ikäihmisille tarjoavissa laitoksissa sekä tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä.

Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä. Rokotejärjestyksestä on julkaistu erillinen tiedote otsikolla ’Milloin saan koronarokotteen?’, joka on luettavissa kaupungin koronasivuilta www.ouka.fi/korona

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona

 

Lisätiedot: terveysjohtaja Jorma Mäkitalo, Oulun kaupunki

 

Jakolinkki