Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 24.1.2021 – jälleen useita mahdollisia altistumisia ravintiloissa

Oulu on kiihtymisvaiheessa, vaikka ilmaantuvuus kaupungissa vastaa leviämisvaiheen tasoa. Vaikka tartuntojen määrä nousi kuluvalla viikolla kolmanneksen edelliseen viikkoon verrattuna, ei tilanteessa kahden viikon jaksoja tarkasteltaessa ole suurta muutosta suuntaan tai toiseen. Tiukkojen rajoitusten ollessa voimassa tartuntamäärien odotetaan kääntyvän laskuun.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 24.1.2021 on Oulussa kello 14 mennessä todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntalähteistä puolet on tuntemattomasta lähteestä, osa tartunnoista on perheestä, osa kaveripiiristä sekä lisäksi yksittäinen ulkomaan matkaan liittyvä tartunta.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 24.1. asetettu Oulussa 27 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole tullut ilmi. Seuraavissa tiloissa asioineiden henkilöiden on syytä tarkkailla vointiaan tarkasti ja hakeutua lievissäkin oireissa testeihin:

  • Kiinalainen ravintola Beijing 21.1. kello 14–15
  • Winger 21.1. kello 15–21
  • Kauppuri 5 Burgers 22.1. kello 12–13

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla sunnuntaihin 24.1.2021 iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 118 uutta tartuntaa, mikä on kolmanneksen enemmän kuin viime viikolla, ja samaa tasoa kuin viikolla 1.

Viikon 118 tartunnasta noin kolmanneksessa tartunnanlähdettä ei pystytty jäljittämään. Seuraavaksi suurimmat tartuntalähteet, perhe ja ”muu tietty” (useimmin kaveripiiri) vastasivat kumpikin noin neljänneksestä tartuntoja. Lähes kymmenen prosenttia viikon tartunnoista oli lähtöisin työpaikalta. Harrastuksista oli peräisin vain yksittäisiä tartuntoja.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 482 henkilöä, mikä on lähes kaksinkertainen määrä viime viikkoon verrattuna. Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla yhdeksän, mikä myöskin on lähes kaksinkertainen määrä viime viikkoon verrattuna. Suuri altistuneiden määrä vaikuttaa todennäköisesti ensi ja seuraavalla viikolla ilmenevien uusien tartuntojen määriin.

Epidemiatilanne

Oulussa ilmaantuvuus on tasaantunut, 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 99,3. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on hitaassa laskussa, 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 59,9.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa alle 5 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Viime päivien uutiset Astra Zenecan rokotteen odotettua pienemmistä toimitusmääristä alkuvuoden osalta saattavat Oulussakin lykätä joukkorokotusten aloittamisajankohtaa sekä hidastaa rokotustahtia.

Oulussa rokotetaan tulevilla viikoilla edelleen ympärivuorokautisessa hoidossa olevia ikäihmisiä sekä annetaan tehosterokotuksia vuoden vaihteessa rokotetuille. Yli 80-vuotiaista alkavat ikäryhmittäiset joukkorokotukset voivat alkaa vasta tämän jälkeen, ja niiden aloitusajankohta riippuu ainoastaan rokotteiden saatavuudesta.

Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä. Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Jakolinkki