Oulun kaupungin ajankohtaiset uutiset

< Takaisin

Kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöjohto tapasi Oulussa 6.-7. kesäkuuta

Kuuden suurimman kaupungin eli Helsingin, Espoon, Tampereen, Turun, Vantaan ja Oulun luottamushenkilöjohto tapasi Oulussa 6.-7. kesäkuuta.

Asialistalla oli muun muassa hallitusohjelmatavoitteisiin, hyvinvointiin, osaamiseen ja talouteen liittyvät asiat.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala nosti puheenvuorossaan esille sen, miten Oulun ja kuutoskaupunkien hallitusohjelmatavoitteet olivat toteutuneet. Toteutus vaatii jatkossakin kuuden suurimman kaupungin tiivistä yhteistä edunvalvontaa.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen totesi, että kaupungistuminen globaalina megatrendinä on tunnistettu läpileikkaavana teemana hallitusohjelman sisältökokonaisuuksissa. Hallitusohjelmassa on lukuisia kirjauksia, jotka voivat merkitä kuntien tehtävien kasvua. On tärkeää huolehtia, että mahdollisiin uusiin tehtäviin osoitetaan myös rahoitus täysimääräisenä.

Kokouksen yhtenä antina kuuden suurimman kaupungin luottamushenkilöt esittävät, että kaupunkien vastuulliset asiantuntijat valmistelevat kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajakokoukseen yhteistyöesityksen syyskuun loppuun mennessä liikkumattomien lasten aktivoimiseksi.

Oulun tapaamisessa kuultiin mm. Oulun kaupungin strategisista kärkihankkeista ja kuutoskaupunkien hallitusohjelmatavoitteista, 6Aika hankekokonaisuuden tilannekatsaus, Oulun kulttuuripääkaupunkihanke Oulu2026:n ajankohtaiset asiat sekä Oulun kaupungin ja sairaanhoitopiirin integraatioselvitykseen liittyviä asioita.

 

Lisätiedot:

Oulu, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen
Helsinki, apulaispormestari Anni Sinnemäki
Espoo, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Markus Torkki
Tampere, kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Aila Dündar-Järvinen
Turku, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen
Vantaa, valtuuston varapuheenjohtaja Carita Orlando

Jakolinkki