Siirry suoraan sisältöön

Psyykkinen valmennus Psyykkinen valmennus

PSYYKKINEN VALMENNUS

Urheilijan tärkein työväline on urheilija itse. Menestyäkseen urheilijan kehon ja mielen on toimittava yhtenäisesti. Urheilijalla on oltava fyysisten, teknisten ja taktisten taitojen lisäksi henkistä kanttia ja psyykkistä lujuutta.

Psyykkinen valmennus on luonnollinen osa urheilijan arkipäivää. Ajatukset vaikuttavat tunteisiimme ja tunteet vaikuttavat puolestaan käyttäytymiseemme. Psyykkisiä taitoja voi harjoittaa ja vahvistaa, siinä missä fyysisiäkin taitoja. Psyykkisiä taitoja ovat esimerkiksi motivaatio, taitava tavoitteiden asettaminen, keskittyminen, tunteiden sääteleminen, joustavan mielen kehittäminen sekä paineiden hallinta.

Osua tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tavata psyykkisen valmennuksen asiantuntijoita.

Lukion lehtori Raimo Niemelä vastaa OSUA:n psyykkisen valmennuksen toteuttamisesta. Yhdessä valmentajien ja urheilupsykologin kanssa toteutetaan psyykkisen valmennuksen aamuja. Raimo haastattelee lukion aloittavat urheilijat henkilökohtaisesti, minkä jälkeen hän on käytettävissä koko opiskeluajan silloin, kun urheilijaopiskelijalla on siihen tarvetta. Ajasta sopiminen käy helpoiten wilman tai sähköpostin kautta.

Urheilupsykologi Hannaleena Ronkainen (sert.) työskentelee Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä. Osa hänen työpanoksestaan kohdistuu Oulu Seudun Urheiluakatemiaan. Hannaleena vierailee mm. aamutreeneissä ja psyykkisen valmennuksen aamuissa. Lisäksi OSUA:n valmentajilla ja urheilijoilla on mahdollisuus tavata Hannaleenaa. Yhteydenottopyynnöt toivotaan Raimo Niemelän kautta.