Kansainvälisyys

Lyseolaisia Euroweek-kulkueessa

Olemme osallistuneet 1990-luvulta lähtien joka syksyiseen Euroweek-tapahtumaan kahdeksan opiskelijan ja kahden opettajan voimin. Hakuprosessista tiedotetaan Wilman kautta. Euroweekin tavoitteena on, että opiskelijat ja opettajat eri puolilta Eurooppaa tutustuvat ja ystävystyvät toisiinsa sekä oppivat toistensa kulttuureista muun muassa työpajojen ja pienten esitysten avulla.

Noin joka neljäs vuosi neljä fysiikan opiskelijaamme on päässyt tutustumaan CERN:in toimintaan. Lähtijät on valittu fysiikan opintomenestyksen ja hakemuksen perusteella. Projekti on toteutettu yhteistyönä Oulun alueen muiden lukioiden kanssa. Lisätietoja antaa Mika Säkkinen.

Vuosien varrella lukiomme on paitsi ottanut vastaan kansainvälisiä vierailijoita ja vaihto-opiskelijoita myös itse osallistunut aktiivisesti erilaisiin kansainvälisiin projekteihin. Syksystä 2023 lähtien Oulun Lyseon lukion kansainvälisyystoimintaa organisoi oma kansainvälisyystiimi, jonka puheenjohtaja on Sari Niittylampi. KV-koordinaattorina, vaihto-opiskelijoiden yhteyshenkilönä sekä Erasmus+ -hankevastaavana toimii puolestaan Jenni Tahkokorpi.

Ajankohtaisia Erasmus+ -hankkeita:

KA122-hanke: Rauhankasvatusta ja maailmankansalaiseksi kasvamista kansainvälistymisen keinoin

KA220-hanke: A Vision of Peace: Peace Education for Upper Secondary Education (Vision)

Päättyneitä hankkeita