August Sahlsten -yksikkö

August Sahlsten -lukio ulkoa päin

Tyrnävällä osoitteessa Meijeritie 4 sijaitseva August Sahlsten -yksikkö (lyhyesti AS-lukio) on monimuotolukio, joka on saanut nimensä tyrnäväläisen juustomestarin mukaan. Lukion kotoisat tilat ovat entisessä Juustolassa Myllykirjaston kupeessa.

AS-lukiossa hyödynnetään nykyaikaista teknologiaa ja etäopetusta. Opiskelijat suorittavat lukio-opintonsa monimuoto-opiskeluna.

Opiskelijoiden koulupäivä on etäopetuksesta huolimatta hyvin tavanomainen: oppitunnit alkavat klo 8.15 ja päättyvät yleensä klo 15. Muutoin lukiossa noudatetaan samoja työ- ja loma-aikoja kuin Lyseolla.

Opettajat ohjaavat opiskelijoiden työskentelyä videoneuvottelun, lähiopetuksen ja digitaalisten oppimisympäristöjen avulla. Lisäksi AS-lukion ryhmänohjaajat huolehtivat arjen sujumisesta koululla.

Opiskelijahuolto on järjestetty Tyrnävällä. Opintojen ohjauksesta huolehtii Lyseon opo. Peruskoulusta tutut terveydenhoitaja, kuraattori ja erityisopettaja huolehtivat myös AS-lukiolaisten hyvinvoinnista.

Yhteystietoja

August Sahlsten -lukion opinto-opas

August Sahlsten -lukion kurssitarjotin 2024-2025

Lukuvuosikalenteri

Lukiolla opiskelijoilla on käytössään viihtyisät oleskelutilat.

AS-lukion ala-aula

Lukiolla opiskelijoilla on käytössään viihtyisät oleskelutilat, joissa viettää aikaa välitunneilla.

Musiikin välineet ovat opiskelijoiden käytössä muulloinkin kuin musiikin tunneilla.

AS-lukion kitaroita

Musiikin välineet ovat opiskelijoiden käytössä muulloinkin kuin musiikin tunneilla.

Yksilöllistä ohjausta

Pienissä ryhmissä opettajilla on aikaa jokaiselle. Opettaja on läsnä välillä videoneuvotteluna ja välillä paikan päällä. 

Rentoa opiskelua

Opiskella voi myös varsin rennosti. Lukion tilat ja kalustukset sallivat tämän hienosti ja huonekaluja voi käyttää myös luovalla tavalla.