In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Uimakoulut Uimakoulut

Oulussa toteutetaan laadukasta ja monipuolista uinninopetusta vauvoista aikuisiin. Uinninopetuksen laatu ja taso ovat suomalaista kärkeä. Kuudesluokkalaisten uimataitoprosentti on ollut viime vuosina 93.

Uinninopetus

Oulun kaupunki järjestää yhteistyössä opetustoimen kanssa esikouluikäisille sekä 1.–6.-luokkalaisille viiden päivän pituisen uimakoulun. Mikäli uimaopettajan arvion mukaan oppilaan uimataito ei ole opetussuunnitelman mukaisella luokkatasolla, järjestetään 5.–6.-luokkalaisille tukiopetusta koulupäivien aikana. 1.–4.-luokkalaisille järjestetään kesäuimakouluja, joista oppilaan huoltaja saa tiedon koulun opettajia kautta ja ilmoittaa lapsen kesäuimakouluun.

Kevään 2017 lasten ja aikuisten uimakoulut

Sähköinen ilmoittautuminen kevään iltauimakouluihin on käynnissä liikuntapalveluiden ilmoittautumisjärjestelmän kautta. 

Raatin uimahallissa järjestettävät lasten uimakoulut on jaettu kahdelle viikolle. Tarjolla on 2–4-vuotiaiden perhevesileikkikouluja, 4–5-vuotiaiden vesileikkikouluja sekä 4–6-vuotiaiden alkeis- ja jatkouimakouluja.

Aikuisille järjestämme alkeis- ja tekniikkakursseja Oulun uimahallissa. 
 

Vauvauinti ja 12-vuotiaiden uinnit

Oulun kaupunki tarjoaa vauvauintia kahtena päivänä viikossa: keskiviikkoiltaisin ja lauantaiaamuisin. 1–2-vuotiaiden perheuintia tarjotaan sunnuntaiaamuisin.

Tammikuussa käynnistyväuintiryhmät ovat täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt. Seuraava ilmoittautuminen on maaliskuussa.

Lue lisää...

Erityisuimakoulut

Erityisuimakouluja järjestetään keväisin ja syksyisin. Erityisuimakoulut järjestetään kerran viikossa seitsemänä viikkona peräkkäin. Erityisryhmä järjestää uimakouluun kyydityksen.

Keväisin, syksyisin ja kesäisin järjestämme monipuolista uimakoulutoimintaa 2–10-vuotiaille.  Tarjolla on  vesileikkikouluja, alkeis-, jatko- sekä tekniikkakursseja. Kesällä järjestämme myös vesipallo-, uimahyppy- sekä hengenpelastajakursseja. Aikuisille tarjoamme viikon mittaisia alkeis- ja tekniikkakursseja ympäri vuoden.

Uimakouluihin ja vauvauintiin ilmoittautuminen

Uimakouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti.

Uimakoulumaksut

Lapset: 5 ohjausta 25 € ja 10 ohjausta 50 €
Aikuiset: 5 ohjausta 35 €

 Maksuohjeet

Toimintatapa lasten uimakouluissa

  • Raksilassa ja Raatissa uimaopettaja pitää nimenhuudon ala-aulassa ja antaa tarvittavat ohjeet 15 minuuttia ennen uimakoulun ilmoitettua alkamisaikaa
  • vanhemmat huolehtivat lasten peseytymisestä, tuovat lapset altaalle ja hakevat uimakoulun päätyttyä altaalta
  • opetusaika on 30 min
  • pesuhuoneeseen eikä altaalle saa mennä ulkojalkineissa, vanhemmat laittavat suojat kenkiin tai varaavat sisäjalkineet mukaan.
  • Haukiputaan uimahallissa uimakoululaiset lähtevät aulasta uimaopettajan mukaan ilmoitettuna uimakoulun alkamisaikana. Vesileikkikoululaisten vanhemmat voivat tulla mukaan pukuhuoneeseen.

Lisätiedot uimaopettajilta p. 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmien osalta p. 050 430 4126.

Mikäli ilmoitatte erityistä tukea tarvitsevan lapsenne sähköisesti uimakouluun, ottakaa meihin yhteyttä myös puhelimitse
044 703 8015 Marko Savolainen.

Toimintatapa aikuisten uimakouluissa

Ensimmäisellä uintikerralla kokoontuminen uimahallin ala-aulassa 15 minuuttia ennen uintiaikaa. Opetusaika on 45 minuuttia.

Lisätiedot uimaopettajilta p. 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmän osalta p. 050 430 4126.

Uimakoulujen tavoitteet

Oulun uimaseurat järjestävät uimakouluja.

Oulun uinti: 
www.oulunuinti.fi

Oulun Lohet: 
www.oulunlohet.fi/lohet

Haukiputaan heitto:
www.haukiputaanheitto.fi/
lajit/uinti/alkeisuimakoulut