Kielet

A1- kieli

Huttukylän koulussa oppilas aloittaa ensimmäisen vieraan kielen, A- kielen (A1) opiskelun 1. luokalla. Oppilas voi valita ensimmäiseksi vieraaksi kielekseen englannin, ruotsin tai saksan. Valinta tehdään esikoulun aikana. A1-kieltä opiskellaan 9. luokan loppuun saakka.

Kuluvana lukuvuonna Huttukylän koulussa opiskellaan  A1 -kielenä englantia. 

A2-kieli

Toisen, vapaaehtoisen A-kielen oppilas voi aloittaa 4. luokalla. Sen opiskelu jatkuu 9. luokan loppuun asti. Koulumme oppilas voi valita toiseksi vapaaehtoiseksi kielekseen saksan, ranskan tai venäjän. Kielen ryhmä muodostetaan kouluun, mikäli vähintään 12 oppilasta on valinnut kyseisen kielen. Mikäli ryhmää ei synny, oppilaat käyvät A2-kielen tunneilla toisella koululla. Vapaaehtoisen A2-kielen tunnit eivät sisälly alakoulussa muihin valinnaisaineisiin. A2-kielen lukijoilla on siis kaksi tuntia enemmän opetusta kuin muilla oppilailla.

A2- kielivalinnat tehdään keväällä maalis-huhtikuun aikana. Valinnoista tiedotetaan erikseen Wilma-tiedotteilla. 

Edellisinä lukuvuosina alueellamme ovat toteutuneet ranskan ja saksan kieliryhmät. Oppilaat osallistuvat ranskan tai saksan kielen opetukseen Kiiminkijoen tai Kiiminkipuiston kouluilla. 

B1-kieli

B1-kielenä on ruotsi, mikäli oppilas ei ole opiskellut ruotsia A1-kielenä. B1-kielen opiskelu alkaa 6. luokalla ja jatkuu 9. luokan loppuun saakka.

 

Koulun yhteyshenkilöt kielten opetuksen asioissa

Huttukylän koulu: Minna Hyytiäinen 

Ylikylän yksikkö: Marjaana Huhtala