Vaaralliset somehaasteet

13.03.2024

Hei vanhempi, 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on julkaissut sivuston, jossa on vanhemmille suunnattua tärkeää tietoa haitallisista ja vaarallisista somehaasteista. Sivustolla voi ilmoittaa vaarallisesta somehaasteesta sekä saada myös itselleen ilmoituksia niistä vaarallisista somehaasteista, joita esiintyy omalla asuinalueella. Ilmoitusten tavoitteena on lisätä vanhempien tietoisuutta lapsen tai nuoren terveyttä tai turvallisuutta vaarantavista somehaasteista ja ennaltaehkäistä mahdollisia somehaasteista koituvia haittoja. Ilmoitusten avulla vanhempi voi myös keskustella lapsen tai nuoren kanssa mitä tehdä, jos törmää haitalliseen tai vaaralliseen somehaasteeseen. 

Toivomme, että vierailet sivustolla ja käytte kotona yhdessä keskustelua lapsen ja nuoren mediankäytöstä sekä sellaisista haitallisista ja vaarallisista somehaasteista ja -ilmiöistä, joita on tulisi välttää. 

Tutustu ilmoituspalveluun tästä linkistä: Vaaralliset somehaasteet – MLL 

Lisätietoa kuinka puhua somehaasteista lapsen kanssa Haitalliset ja vaaralliset somehaasteet - Mannerheimin Lastensuojeluliitto (mll.fi) 

Lisätietoa lapsen ja nuoren mediankäytöstä ja mediakasvatuksesta: mll.fi/mediakasvatus 

Lisätietoa nuorelle mediankäytöstä ja mediakasvatuksesta: nuortennetti.fi/netti-ja-media/ 

Keskusteluapua lapsen tai nuoren mediankäyttöön liittyen: 

Vanhempainpuhelin ja nettipalvelut: mll.fi/vanhempainpuhelin 

Lasten ja nuorten puhelin ja nettipalvelut: nuortennetti.fi/soita