In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Oppilaskunta Oppilaskunta

Oulujoen koululla toimii oppilaskunta ja oppilaskunnan hallitus. Edustajat hallitukseen valitaan luokissa vaaleilla vapaaehtoisista ja kausi on kaksivuotinen.

Oppilaskunnan hallitus kokoontuu vähintään kerran kuussa Ida Hernesniemen ja Saara Sirviön ohjaamana. Oppilaskunnan hallituksen tehtävänä on ohjata koulun oppilaat keskinäiseen yhteistyöhön, pyrkiä parantamaan oppilaiden viihtyvyyttä koulussa, edistää harrastustoimintaa ja ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta. Luokan edustajien tehtävänä on neuvotella ja viedä viestiä luokkansa oppilailta oppilaskunnan kokoukseen ja tuoda sitä kokouksesta takaisin. Hänen tulee myös olla aktiivinen kokouksissa ja toimia oman luokkansa ja koko koulun oppilaiden asioiden välittäjänä. Tätä kautta kaikki koulun oppilaat voivat vaikuttaa koulun asioihin.

Oppilaskunnan hallitus ottaa myös kantaa koulun sääntöihin ja toimintatapoihin, suunnittelee erilaisia tapahtumia, edistää oppilaiden viihtyisyyttä pienillä hankinnoilla ja toimii yhteistyössä sekä koulun opettajakunnan että vanhempaintoimikunnan kanssa.

Oppilaskunnan jäsenet 2016-2017

1 A 
2 A Hugo Taumberger
3 A 
4 A Aino Isolahti
5-6 Ella Tikkanen ja Aaron Helenius

5 A Eeli Lantto ja Aino Lesonen
6 A Arvi Ainali
 

Aaron Helenius toimii Oulujoen koulun edustajana kaupunkikokouksessa.