Ruokailu

Oulun Tilapalvelut tuottaa päivittäin aterian lähes joka neljännelle Oulun asukkaalle. Valtaosa asiakkaista on lapsia ja nuoria kouluissa ja päiväkodeissa. Lisäksi Tilapalvelut huolehtii ikäihmisten ruokailusta kodeissa ja laitoksissa, henkilöstö- ja opiskelijaruoasta useissa henkilöstöravintoloissa ja kaupungin edustustarjoilusta.

Päiväkodeissa ja kouluissa ruokailu on olennainen osa opetusta ja kasvatusta ja lasten hyvinvoinnin edistämistä sekä myös kansanterveydellisesti merkittävä asia. Riittävä, terveellinen ja maukas ruoka kiireettömästi nautittuna on enemmän kuin pelkkää ravintoa — se on nautinto! Monipuolinen ateria lisää koulussa viihtyvyyttä ja ylläpitää vireyttä koulupäivän aikana.

Oulun Tilapalveluiden ruokalistat ja reseptit suunnitellaan huolella asiakaslähtöisesti eri asiakasryhmille sopiviksi. Tunnemme ravitsemussuositukset vauvasta vaariin ja hallitsemme erityisruokavaliot.

 

Yhteystiedot:

Pauliina Värttö

ateriapalvelupäällikkö, p. 050 344 8635

 

Oulujoen koulun ruokailusta vastaavat Maarit Koukkala ja Satu Haapapuro, puhelin 044 7137810.

Kouluruokailu on suunniteltu siten, että se monipuolisuudellaan kattaa osan lapsen päivittäisestä energian tarpeesta. Aamuisin lapset tarvitsevat kotona riittävän monipuolisen aamiaisen, sillä koulu alkaa usein jo klo 8.15 ja ruokailu on 11.00–12.00. Allergiasta johtuviin ja muihin erityisruokajärjestelyihin tarvitaan aina lääkärintodistus.

Opettajat ruokailevat aina yhdessä oppilaiden kanssa valvoen ruokailua, opettaen toisten huomioonottamista ja hyviä pöytätapoja.

Toivomme kotien olevan mukana hyviin ruokatapoihin totuttamisessa ja monipuoliseen ja terveelliseen ruokailuun opettamisessa.
 

KOULUJEN RUOKALISTA