welcome to Oulu

Ohjelmassa Kuusisaaressa 3.9.

Tutustu alta Oulu kylässä -festivaalin ohjelmatarjontaan. Muutokset ohjelmassa mahdollisia!

Ohjelmamuutos

Oulu Sinfonian konsertti siirtyy Madetojan saliin. Konsertti on klo 13 ja yleisöllä on vapaa pääsy Madetojan saliin.

 

Päälava

klo 13.00 Tapahtuman avaus

Tervetulotoivotus, kaupunginjohtaja Päivi Laajala

klo 13.05 Jokrates

Oululaislähtöinen rap-artisti, lauluntekijä ja muusikko Jokrates tuo tapahtumaan sähäkkää sanan säilän sivallusta ja aimo annoksen rouheaa biittiä. Sanataituri, joka on muun muassa vuoden 2019 räpin Suomen mestari, tipauttaa juhlakansan kuuluville nyt upouusia riimejä Oulusta uunituoreen biisin muodossa. Biisin taustassa on käytetty Oulun brändimusiikkia, ja rakkaus kaupunkiin kuuluu.

klo 15.30 Oulun teatteri

Oulun teatteri esittelee Kuusisaaressa syksyn ohjelmistoaan ja tarjoilee herkkupalat omasta sekä yhteistyöohjelmistostaan. Lavalla nähdään muun muassa katkelma keväällä loppuunmyydystä suurmusikaali Billy Elliotista, nautitaan Flow Productionin Varikko-teoksen pariakrobatiasta ja kuullaan näyttelijöiden ajatuksia työstään otsikolla ”Kummallinen työ! Millaista on olla näyttelijä?”. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Tervetuloa tutustumaan Oulun teatteriin ja sen tekijöihin sekä nauttimaan 91-vuotiaan rohkeasti uusiutuvan teatterin taiasta!

klo 18.00 Pohjois-Pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistys: 50-vuotisjuhlakonsertti

Konsertissa esitellään paikallista pelimanniperinnettä ja palkitaan juhlavuoden sävellyskilpailun voittajat. Juhlakonsertin pääesiintyjä on oululainen nykykansanmusiikkiyhtye Nope ja sen lisäksi esiintyy muita paikallisia kansanmusiikkiyhtyeitä.

Mobiililava

klo 14.30 Koko Perheen Taikashow

Tervetuloa ihastelemaan ja hämmästelemään oululaisten taikureiden taidonnäytteitä Koko Perheen Taikashow'hun. Noin tunnin mittaisessa esityksessä nähdään Oulun Taikurit ry:n jäsenten upeita esityksiä.

klo 16.15 Pentti Punkin Syntymäpäivät

Groovaavaa ja mieliä ruuvaavaa musiikkia kolmelta aikuislapselta kaikille aikuis- ja lapsilapsille. Pentti Punkin Syntymäpäivät -triossa musisoivat Hiski Pajuniemi, Antti Kokko ja Valtteri Huovinen.

klo 17.00 Sahan Pojat ja Kuutamolla

Sahan Pojat on monipuolinen akustinen duo Oulusta. Duo aloitti kansanmusiikin modernisointiprojektina ja on siitä luontevasti siirtynyt myöskin tuoreempaan populaarimusiikkin. Sahan Poikien motto onkin ”vanhasta uutta ja uudesta vanhaa”.

Sahan Poikien siivittämänä mobiililavalla arvuutellaan väittämiä, joita yleisölle tarjoavat Oulun pyöräilystaarit Harri Vaarala ja Pekka Tahkola. Keksitkö, mikä väittämä on valetta? Kuutamolla-ohjelman juontaa Karri Oikarinen.

Kelluva lava

klo 14.00 Ulla Lintulampi

Ulla Lintulampi on oululainen lauluntekijä, jonka kappaleissa kuvataan tarkasti nuoren ihmisen arkea, sen ristiriitaisia hetkiä ja ainaista tunnesekamelskaa. Akustisen kitaran kanssa esiintyvä Lintulampi kirjoittaa myös runoja, joita kuullaan kappaleiden välissä.

klo 14.45 LAJUNE

Oululainen spoken word -taiteilija Lajune kokee teostensa sisällön, rytmin ja flown tasavertaisiksi elementeiksi, ja on siksi aina kirjoittanut ääneen lausuttavaksi. Tekstit ja riimittely ovat yllätyksellisiä, loppuun hiottuja sekä otteessaan pitäviä. Ulosannin kiteyttää tyylitelty aggressiivinen herkkyys.

klo 16.15 Viktoria

Viktoria on oululainen artisti, jonka musiikki seikkailee hiphopin ja r’n’b:n rajapinnoilla jazzahtavin sävyin. Kyseessä ei kuitenkaan ole mitään hissimusiikkia, vaan mukaansatempaavaa groovea. Huomiota on kuitenkin syytä kiinnittää myös oivaltaviin, runollisiin sanoituksiin.

klo 17.00 Lauri Peisterä

Lauri Peisterän musiikissa yhdistyy americana ja juureva popmusiikki. Debyyttialbumi Taivas liekit sammuttaa julkaistiin marraskuussa 2021 ja jakelijana toimii Texicalli Records. Julkaisun ohessa artisti teki yhtyeensä kanssa koko Suomen kattavan syyskiertueen, joka jatkui keväälle ja kesälle 2022. Levyltä julkaistu Ei tytöt oota nousi Iltalehden otsikoihin, ja kappale Näkymätön sai myös upean vastaanoton Ylen levylautakunnassa.

Kissankoskenrannan silta

klo 16.00 Oulun perinnetanssitupa

Rällä-yhtye opettaa Kuusisaaren ja Raatinsaaren välisellä Kissankoskenrannan sillalla kansanomaisten paritanssien perusaskeleet ja järjestää siltatanssit, joihin kaikki voivat osallistua!

Yhteystiedot

Eeva Ojala
puh. 040 516 3428
eeva.ojala@ouka.fi

Mia Lindberg
puh. 044 703 1326
mia.lindberg@ouka.fi

Oulun Päivät