Luvat, turvallisuus ja tapahtumajärjestäminen

Luvat ja turvallisuus


Tapahtumasta ja sen luvista sekä turvallisuudesta vastaa aina tapahtumajärjestäjä. Tapahtumajärjestäjän tulee itse arvioida tapahtuman kävijämäärä. Tapahtumasi koko määrittää lupien ja ilmoitusten tarpeen.

Pienistä alle 200 hengen tapahtumista ei tarvitse tehdä erikseen ilmoitusta poliisille tai pelastuslaitokselle, koska ne kuuluvat Oulun Päivien yleisilmoitukseen. Oulun Päivät toimittaa yleisilmoituksen ma 19.8.2024 poliisille ja pelastuslaitokselle. Jos järjestät tapahtumasi jollain yleisellä paikalla esim. Rotuaarin lavalla, ohi kulkevia ihmisiä ei lasketa tapahtumakävijöiksi.

Muista tarkistaa muut tarvittavat luvat (esim. yleisen alueen käyttölupa ja vähäriskinen elintarviketoiminta) Oulun tapahtumaoppaasta. Jos et ole varma tarvitsetko jonkin tietyn luvan, käänny lupaa myöntävän viranomaisen puoleen. Jos tapahtumasi on ulkona ja käytät vahvistettua äänentoistoa, ole yhteydessä Oulun Päivien tiimiin: oulunpaivat@ouka.fi viimeistään 2.8.2024.

Jos arvioit, että tapahtumaasi on tulossa 200 yhtäaikaista kävijää tai enemmän tai tapahtumasi on muuten erityinen (esim. erikoinen tapahtumapaikka, myöhäinen ajankohta tai herkkä aihe), sinun tulee:
• hankkia tapahtumaan yksi kortillinen järjestyksenvalvoja jokaista 200 kävijää kohti (yksi järjestyksenvalvoja = 200 kävijää, kaksi järjestyksenvalvojaa = 400 kävijää…)
• laatia pelastus- ja turvallisuussuunnitelma ja hyväksyttää se Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksella viimeistään 14 vrk ennen tapahtumaa
• tehdä ja toimittaa oma ilmoitus yleisötilaisuuden järjestämisestä poliisilaitokselle viimeistään 5 vrk ennen tapahtumaa. Lisätietoa luvista ja turvallisen tapahtuman järjestämisestä löydät Oulun tapahtumaoppaasta.

Muutokset ohjeisiin mahdollisia.