Suomen kielen kurssit

 

Suomen kielen non-stop kurssit 12.8.-13.12. 2019 Torikatu 23, 3.krs. Kurssit ovat ilmaisia ja vapaaehtoisia. Voit osallistua kursseille silloin kun sinulle sopii. Ilmoittautuminen ensimmäisellä kerralla infoon. Aikataulu alla.

 

Alkeiskurssi - Lähtötaso kieltä osaamattomille  > kurssisivu

Alkeiskurssilla on kolme ryhmää, joissa opetetaan samoja asioita. Lisäksi on 0 tason ryhmä, Aletaan alusta, joka on tarkoitettu niille, jotka eivät osaa kieltä ollenkaan. Aletaan alusta -ryhmässä opiskellaan ne kielen perusasiat, joiden avulla pärjää jo tavallisissa alkeisryhmissä. Alkeisryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa 0-A1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla (www02.oph.fi/ops/taitotasoasteikko.pdf)

Valitse aikataulusta sinulle sopiva ryhmä. Voit ilmoittautua ryhmään, kun olet ensimmäisen kerran mukana, ja saat osallistujakortin. Voit käydä myös toisissa ryhmissä, jos niissä on tilaa, mutta voit ilmoittautua vain yhteen ryhmään kerralla.
 

Aletaan alusta

keskiviikkona ja torstaina klo 13-15

Ryhmä 1

maanantaina ja tiistaina klo 16-18

Ryhmä 3

maanantaina ja tiistaina klo 13-15

Ryhmä 4

keskiviikkona ja perjantaina klo 9.30-11.30

 

Kirjoittamiskurssi - kirjoitusharjoituksia

Kirjoittamiskurssi on syksyn uusi kurssi. Siinä opetuksen sisältö vaihtelee osallistujien suullisen kielitaidon mukaan suurin piirtein välillä 0-A1(A2) eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssi sopii henkilöille, joilla on ongelmia oikeinkirjoituksen kanssa tai jotka muuten haluavat kehittää erityisesti kirjoitetun kielen taitojaan..

perjantaina klo 9.30-11.30

 

Jatkokurssi - Suomen kielen alkeet osaavalle

Jatkoryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

Ryhmä 1 

maanantaina ja tiistaina klo 9.30 - 11.30

Ryhmä 2

keskiviikkona ja torstaina klo 16-18

 

Suomea edistyneille -kurssi 

Suomea edistyneille -kurssi sopii hyvin esimerkiksi kotoutumiskoulutuksen päättäneelle tai suomen kielen perustaidot hallitsevalle. Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa B1-tasosta eteenpäin eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

maanantaina klo 16-18
perjantaina klo 13-15

 

Keskustelukurssi

Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2-B1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssilla harjoitellaan toiminnalista suomen kielen puhumista.

tiistaina klo 15-16
 

Valmentava kurssi YKI-testiin

Opetuksen sisältö vastaa opetushallituksen määrittelemää, yleisen kielikokeen keskitasoa B1-B2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssin tarkoituksena on antaa valmiuksia yleisen kielikokeen keskitason testiin. Kurssilla annetaan myös tietoa YKI-testistä sekä siihen osallistumisesta.

tiistaina klo 16-18

Materiaalia suomen kielen itsenäiseen opiskeluun verkossa:

Voit opiskella suomea myös muualla Oulussa: