Suomen kielen kurssit (7.1.-14.6.2019)

Villa Victorissa järjestetään suomen kielen kursseja non-stop -periaatteella. Voit tulla mukaan milloin vain ja opetus on maksutonta. Kurssitasojen kuvauksissa käytetyt kielen taitotasot ovat viitteellisiä. Ilmoittaudu alkeiskurssille infossa ensimmäisellä kerralla.

 

 

Huom! Suomen kielen jatkokurssin kurssisivu löytyy osoitteesta  https://www.ouka.fi/oulu/villavictor/jatkoryhmat

Paikka: Villa Victor, Torikatu 23, 3. kerros  (Esteetön kulku Torikatu 21)

***

Tulostettava aikataulu alla.

Alkeiskurssi - Lähtötaso kieltä osaamattomille  > kurssisivu

Alkeiskurssilla on neljä ryhmää, joissa opetetaan samoja asioita. Alkeisryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa 0-A1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla (http://www.oph.fi/download/169733_Taitotasokuvaukset_CEFR.pdf).

Valitse aikataulusta sinulle sopiva ryhmä. Voit ilmoittautua ryhmään, kun olet ensimmäisen kerran mukana, ja saat osallistujakortin. Voit käydä myös toisissa ryhmissä, jos niissä on tilaa, mutta voit ilmoittautua vain yhteen ryhmään kerralla.
 

Ryhmä 1

maanantaina ja tiistaina klo 16-18

Ryhmä 2

torstaina klo 9.30-11.30 ja perjantaina klo 13.00-15.00

Ryhmä 3

maanantaina ja tiistaina klo 13-15

Ryhmä 4

keskiviikkona ja perjantaina klo 9.30-11.30

 

Kirjoittamiskurssi - kirjoitusharjoituksia

Kirjoittamiskurssi on syksyn uusi kurssi. Siinä opetuksen sisältö vaihtelee osallistujien suullisen kielitaidon mukaan suurin piirtein välillä 0-A1(A2) eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssi sopii henkilöille, joilla on ongelmia oikeinkirjoituksen kanssa tai jotka muuten haluavat kehittää erityisesti kirjoitetun kielen taitojaan..

torstaina klo 16.00-18.00

 

Jatkokurssi - Suomen kielen alkeet osaavalle  > kurssisivu

Jatkoryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

Ryhmä 1 

maanantaina ja tiistaina klo 9.30 - 11.30

Ryhmä 2

keskiviikkona ja torstaina klo 13 - 15

 

Suomea edistyneille -kurssi (Huomaa muuttunut aikataulu)

Suomea edistyneille -kurssi sopii hyvin esimerkiksi kotoutumiskoulutuksen päättäneelle tai suomen kielen perustaidot hallitsevalle. Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa B1-tasosta eteenpäin eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

maanantaina ja keskiviikkona klo 16-18

 

Keskustelukurssi

Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2-B1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssilla harjoitellaan toiminnalista suomen kielen puhumista.

tiistaina klo 15-16
 

Valmentava kurssi YKI-testiin

Opetuksen sisältö vastaa opetushallituksen määrittelemää, yleisen kielikokeen keskitasoa B1-B2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssin tarkoituksena on antaa valmiuksia yleisen kielikokeen keskitason testiin. Kurssilla annetaan myös tietoa YKI-testistä sekä siihen osallistumisesta.

tiistaina klo 16-18

Materiaalia suomen kielen itsenäiseen opiskeluun verkossa:

Voit opiskella suomea myös muualla Oulussa: