Suomen kielen kurssit (8.1.2018 alkaen) Suomen kielen kurssit (8.1.2018 alkaen)

Villa Victorissa järjestetään suomen kielen kursseja non-stop -periaatteella. Voit tulla mukaan milloin vain ja opetus on maksutonta. Kurssitasojen kuvauksissa käytetyt kielen taitotasot ovat viitteellisiä. Ilmoittaudu alkeiskurssille infossa ensimmäisellä kerralla.

Paikka: Villa Victor, Torikatu 23, 3. kerros  (Esteetön kulku Torikatu 21)

 

 

 

 

 

Alkeiskurssi - Lähtötaso kieltä osaamattomille

Alkeiskurssilla on neljä ryhmää, joissa opetetaan samoja asioita. Alkeisryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa 0-A1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla (http://www.oph.fi/download/169733_Taitotasokuvaukset_CEFR.pdf).

Valitse aikataulusta sinulle sopiva ryhmä. Voit ilmoittautua ryhmään, kun olet ensimmäisen kerran mukana, ja saat osallistujakortin. Voit käydä myös toisissa ryhmissä, jos niissä on tilaa, mutta voit ilmoittautua vain yhteen ryhmään kerralla.
 

Ryhmä 1

maanantaina ja tiistaina klo 16 - 18

Ryhmä 2

keskiviikkona klo 13 - 15 ja torstaina klo 9.30-11.30

Ryhmä 3

maanantaina ja tiistaina klo 13 - 15

Ryhmä 4

keskiviikkona ja perjantaina klo 9.30 - 11.30

 

LUKI-ryhmä - Luku- ja kirjoitusharjoituksia

Luki-ryhmässä opetuksen sisältö vaihtelee riippuen osallistujien suullisen kielitaidon tasosta suurin piirtein välillä 0-A1(A2) eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssi sopii henkilöille, joille lukeminen ja kirjoittaminen on haastavaa.

tiistaina klo 9.30 - 11.30

 

Jatkokurssi - Suomen kielen alkeet osaavalle

Jatkoryhmissä opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

Ryhmä 1 > kurssisivu

maanantaina ja tiistaina klo 9.30 - 11.30

Ryhmä 2

keskiviikkona ja torstaina klo 13 - 15

 

Suomea edistyneille -kurssi

Villa Victorissa käynnistyy vuoden 2018 alussa uusi kurssi: Suomea edistyneille. Kurssi sopii hyvin esimerkiksi kotoutumiskoulutuksen päättäneelle tai suomen kielen perustaidot hallitsevalle. Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa B1-B2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla.

keskiviikkona klo 16 - 18 ja perjantaina klo 13 -15

 

Keskustelukurssi

Opetuksen sisältö vastaa suurin piirtein tasoa A2-B1 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssilla harjoitellaan suomen kielen puhumista.

tiistaina klo 15 – 16
 

Valmentava kurssi YKI-testiin

Opetuksen sisältö vastaa opetushallituksen määrittelemää, yleisen kielikokeen keskitasoa B1-B2 eurooppalaisen kielen taitotason viitekehyksen asteikolla. Kurssin tarkoituksena on antaa valmiuksia yleisen kielikokeen keskitason testiin.

tiistaina klo 16– 18

 

 

 

Materiaalia suomen kielen itsenäiseen opiskeluun verkossa:

Voit opiskella suomea myös muualla Oulussa: