Ohjelmat

Luontokoulun ohjelmat ovat opetussuunnitelman mukaisia. Toiveenamme on, ettei luontokoulupäivä ole vain erillinen retki, vaan ohjelma liitettäisiin osaksi luokkasi muuta opetusta.

Luontokoulun ohjelmia voivat varata oululaisten alakoulujen luokat. 

Lukuvuosi on jaettu kolmeen kauteen:

  • syyskuusta syyslomaan syyskausi, jolloin tarjolla on 4 tunnin ohjelmia täällä luontokoululla ja lähimaastoissa
  • marras – maaliskuussa talvikausi, jolloin ohjelmia on luontokoululla (kesto 4h) ja siellä teidän koulunne lähimaastoissa ja luokassasi (kesto 2h)
  • huhti – toukuussa kevätkausi, jolloin ohjelmia on luontokoululla (kesto 4h) ja siellä teidän koulunne lähimaastoissa ja luokassasi (kesto 2h)

Jokaiselle kaudelle on omat ohjelmansa, jotka tulevat varattaviksi muutama viikko ennen kauden alkua luontokoulun nettisivuilla olevan varauskalenterin kautta. Noin viikkoa ennen varauskalenterin avautumista lähetän koulunne keke-postituslistalla olevalle yhteyshenkilölle sähköpostitse kirjeen, jossa on esitelty varattaviksi tulevat ohjelmat. Kirje löytyy myös Ajankohtaista-kohdasta.

Varauksen jälkeen saat minulta vielä sähköpostia, jossa kerron tarvittavista varusteista. Viestissä on myös vinkkejä, miten voit käsitellä aihetta omassa opetuksessasi.

Luontokouluohjelmat ovat luokille maksuttomia. Koulu vastaa kuitenkin mahdollisista matkakuluista ja retkieväistä.