Kaakkurin koulun yhteistyötahot

Lukuvuoden toiminnan takana on muitakin ihmisiä kuin pelkästään meidän koulumme henkilökunta. Me teemme paljon näkymätöntä ja näkyvää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, ja ilman näitä yhteistyökumppaneitamme kouluvuodesta jäisi puuttumaan monta kivaa ja mieleenpainuvaa hetkeä.

Tiiviistä yhteistyöstä esimerkkinä on Kaakkurin alueen eri toimijat, kuten Kaakkurin nuokkari, Karjasillan seurakunta sekä Kaakkurin asukastupa. Nuokkari organisoi seitsemäsluokkalaisille lukuvuoden alussa ryhmäytymispäivät luokittain leirikeskus Koppanaan. Kahdeksasluokkalaisten kanssa nuokkari aloitti tänä syksynä Mitä kuuluu- keskustelut, joiden tarkoituksena on antaa nuorelle mahdollisuus tullaa kuulluksi.

Karjasillan seurakunnan puolelta on koululla kerran kuussa välipalakerho, jonka puitteissa on mahdollisuus myös keskustella mieltä painavista asioista. Ja tietysti seurakunnan järjestämät jumalanpalvelukset rytmittävät lukuvuoden merkittäviä kirkollisia juhlapäiviä.

Seitsemäsluokkalaisille Kaakkurin asukastupa mahdollistaa ensi kosketuksen työelämätaitoihin yhden päivän TETin kautta.

Vuodesta 2007 lähtien Kaakkurin koulu ja Merikosken Rotary –klubi on toiminut yhteistyössä edistääkseen oppilaiden yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointia. Yhteistyön puitteissa vuosittain järjestetään Alakko nää? -teemapäivä 8. -luokkien oppilaille. Kohderyhmäksi valikoitui 8. -luokkien oppilaat, jotta yläasteelle siirtymiseen liittyvään ryhmäytymiseen ja yhteisöllisyyden rakentamiseen saataisiin jatkumo. Keväällä kahdeksasluokkalaiset pääsevät viettämään päivää joko keilahallilla, Pakohuoneella tai SuperParkissa, Yhdessä tehdään -teeman mukaisesti.

Koronan vuoksi muutama muu verkostoyhteistyökuvio oli katkolla, mutta tämän lukuvuoden aikana yritämme saada yhteistyön uudelleen käyntiin mm. Mainiokoti Sulan kanssa. He ottavat meiltä oppilaita mielellään vastaan erilaisten teemapäivien tai vaikka TET-jakson puitteissa.