Kaakkurin koulun yhteistyötahot

KAAKKURIN KOULUN JA MERIKOSKEN ROTARY –KLUBIN YHTEISÖLLISYYS -PROJEKTI

 

Vuodesta 2007 lähtien Kaakkurin koulu ja Merikosken Rotary –klubi on toiminut yhteistyössä edistääkseen oppilaiden yhteisöllisyyttä sekä hyvinvointia. Yhteistyön puitteissa vuosittain järjestetään Alakko nää? -teemapäivä 8. -luokkien oppilaille. Kohderyhmäksi valikoitui 8. -luokkien oppilaat, jotta yläasteelle siirtymiseen liittyvään ryhmäytymiseen ja yhteisöllisyyden rakentamiseen saataisiin jatkumo. Yhteisöllisyyden rakentamisen lisäksi tavoitteena on myös erilaisten harrastusmahdollisuuksien esitteleminen nuorille, jotta jokainen voisi löytää itseään kiinnostavaa tekemistä ja uusia ystäviä myös vapaa-ajalla. Tästä ajatuksesta muotoutui teemapäivän idea ja se nimettiinkin osuvasti Alakko nää? -päiväksi.

Teemapäivät ovat koostuneet perinteisesti yhteisellä auditorio –aloituksella, joissa on vuosien varrella ollut vaihtelevia teemoja kuten terveelliset elämäntavat. Pääosa päivästä toimitaan erilaisissa harrastuspajoissa. Pajoissa on mm. opeteltu karatea, sarjakuvapiirtämistä, korujen tekemistä, itsepuolustustaitoja ja ilmailun mekaniikkaa. On pelattu lautapelejä, ultimatea, jääkiekkoa, ja beach volleyta. On tanssittu, soitettu bändissä ja tehty esimerkiksi italialaista ruokaa. Ohjaajina pajoissa on toimineet erilaisten urheilu- ja harrasteseurojen jäsenet sekä muut alojen ammattilaiset. Teemapäivän on päätetty oppilaille tarjottavaan terveelliseen välipalaan.

Alakko nää? -päivän lisäksi keväisin on järjestetty myös retkipäivä Tietomaahan  ja Pohjois-Pohjanmaan museoon ja nuoret ovat siten päässeet tutustumaan yhdessä myös tieteisiin, taiteisiin ja historiaankin. Lukuvuoden lopuksi klubi on jakanut kevätjuhlapäivänä 8. -luokkalaisille myös stipendit, joita on myönnetty oppilaille, jotka edistävät yhteisöllisyyttä esimerkiksi ottamalla toiset huomioon, auttamalla toisia ja edistämällä positiivista luokkahenkeä.