Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain. Lääkärintarkastukset ovat osa laajaa terveystarkastusta, joka tehdään 1., 5., ja 8.-luokan oppilaille. Huoltajat kutsutaan mukaan laajaan terveystarkastukseen ja tapaamisessa voidaan keskustella mahdollisista perheen tarvitsemista tukitoimista. Myös muihin kuin laajoihin tarkastuksiin on vanhemmilla mahdollisuus osallistua, olettehan silloin yhteydessä terveydenhoitajaan ajan sopimiseksi. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Lapsen hoitolomatodistukset saa ensisijaisesti kouluterveydenhoitajalta puhelimitse tai omalta terveysasemalta, mikäli et tavoita kouluterveydenhoitajaa saman päivän aikana. Huomioithan, että todistuksia ei voi kirjoittaa takautuvasti.

Sairastumiset koulupäivän aikana: Opettaja ohjaa oppilaan kotiin ilmoittaen asiasta vanhemmille oppilaan ikätaso ja vointi huomioiden. Infektio-oireisena ei voi tulla kouluterveydenhuollon toimipisteisiin.

Koulumatkalla tai koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat hoidetaan heti ja tarvittaessa oppilas ohjataan jatkohoitoon vakuutusyhtiön ohjeiden mukaan. Tällöin opettaja laatii tapaturmailmoituksen. Jatkohoitoa varten oppilas tarvitsee koulusihteeriltä ns. Vakuutustodistuksen.

Muut kuin koulussa tapahtuneet sairastumiset/tapaturmat hoidetaan huoltajien toimesta omalla terveysasemalla tai itse valitsemallaan yksityisellä lääkäriasemalla.

Jos oppilas tarvitsee koulupäivän aikana lääkitystä, tulee siitä tehdä kirjallinen lääkehoitosuunnitelma yhdessä koulun kanssa. Vanhemmat ovat tällöin yhteydessä lapsen opettajaan suunnitelman tekemiseksi.

Kouluterveydenhoitajat

1-3-, 6A ja VALO-luokat - terveydenhoitaja
Sara Koskelo
puh 0406345217
koululla torstaisin ja perjantantaisin.


4-9 luokat, poislukien 6A - terveydenhoitaja
Arja Anttila
puh 044 703 4586
koululla maanantai - perjantai

Puhelintunti ja avoin vastaanotto on päivittäin klo 12-13.
Muina aikoina sovitut terveystarkastukset ja ajanvarausasiakkaat

Terveydenhoitajat tavoittaa hyvin myös Wilma-viestillä.

Kouluterveydenhuollon tilat sijaitsevat 2. kerroksessa ja löytyvät aularavintolan ylätasanteelta opasteita seuraamalla.