Tule tekemään ohjelmaa!
Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen tapahtumasateenvarjo, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten toimijoiden kesken. Mukana on yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, virastoja, laitoksia ja yrityksiä. Yhteisöllisyys on ollut Oulun Päivien kantava voima jo vuodesta 1962. Oulun Päivät tehdään yhdessä!

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Päivien päätösviikonlopulla ilma-akrobatiaa, kortteli- ja musiikkijuhlia sekä konsertteja vesillä

Oulun Päivien päätösviikonlopulla ilma-akrobatiaa, kortteli- ja musiikkijuhlia sekä konsertteja vesillä  

Oulu Päivien päätösviikonloppu (6.-8.7.2018) alkaa hohdokkaasti perjantaina 6.7. Ilona Jäntin ja Aino Vennan ilma-akrobatiaa ja konserttia yhdistelevillä esityksillä ja päättyy tunnelmallisiin kesäisiin konsertteihin sunnuntaina 8.7. Oulun edustan vesistöalueilla.  Ilona Jäntin ja Aino Vennan esitykset ovat Oulu10 sisäpihalla ja niitä on kaksi: klo 16.00–16.30 ja 18.00-18.30

Perjantaina alkaa myös kolmipäiväinen roots-festivaali Oulun Päivien Juurihoitoa Hotelli Lasaretissa ja sen esiintyjälistalla ovat  Big Creek Slim, Alasdair Fraser & Natalie Haas, Jussi Syren & The Groundbrakers ja Jó Byddy´s Trio Riot ja monia muita artisteja.

Päätösviikonlopulla yleisöä hemmotellaan toisellakin roots-tapahtumalla. Karjasillan Uumajan puistossa on lauantaina 7.7. klo 13-17 ilmaistapahtuma Karjasilta Blues, jossa esiintyvät Henry Ojutkangas & Arto, Jó Buddy´s Trio Riot ja Ruotsin blues-yhtyeiden kärkikaartin luettu Trickbag.  Karjasilta Bluesista on kehkeytynyt suosittu korttelitapahtuma, jossa on tarjolla katuruokaa, yhteisöllistä tunnelmaa ja ohjelmaa myös lapsille.  Karjasillalla alkaa koko aluetta yhdistävä pihakirppis klo 9.00.

Tuirassa pidetään lauantaina klo 12-17 korttelijuhla Titta på Tuira, joka tarjoaa mm. kirjallisuutta, katutaidetta, kaupunkikäsityöläisten basaari sekä monimuotoista kaupunkikulttuuripörinää.  Tämän korttelijuhlan ovat laajasti huomioineet jo aiemmilla kerroilla muutkin kuin tuiralaiset.

Päätöspäivää 8.7. vietetään merellisissä tunnelmissa klo 16.00–17.45 Pikisaaren Keltaisessa talossa konsertilla Ave, Mare Boreale! , joka on Perämerenkaaren roadshown avajaiskonsertti ja jossa esiintyvät Timo Kinnunen, ruotsalais-yhdysvaltalainen saksofonisti ja  huilisti Biggi Vinkeloe sekä japanilaislähtöinen näyttelijä Yuko Takeda.  Tämä konserttien sarja on saanut innoituksensa Perämeren tarinoista ja myyteistä.

Ave, Mare Borealen jälkeen päätöspäivän huipentaa Jukka Takalon kahdeksanhenkisen Kajakkiorkesterin konsertit, joita on sunnuntaina 8.7. kaikkiaan kolme ja ne sijoittuvat eri paikkoihin Oulun edustalla, klo 18 konsertti tapahtuu Pikissaaren Hietasaaren puoleisen pään sillan juurella, klo 20 konsertti Kiikelin ja Sonninsaaren välissä ja klo 22 konsertti Linnansaaren kärkeen Pikisaarta vastapäätä. Kajakkiorkesteri soittaa vetten päällä ja käyttää hyväkseen vesistön luonnollista akustiikkaa. Kajakkiorkesterin konsertteihin on yleisölle vapaa pääsy, mutta osallistuminen vaati sen, että osallistujat tarkistavat tarvittaessa tapahtumapaikan kartasta, joka löytyy Oulun Päivien www-sivuilta kyseisen ohjelmakohdasta ja myös Jukka Takalon fb-sivulta. Muuta opastusta tapahtumapaikoille ei ole tarjolla.

Oulun Päivien päätösviikonlopun aikana on jäljellä vielä kaksi Rattoisilta Rantamilta –kesäteatteriesitystä Linnansaaressa.            

Tiedustelut: tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri, p. 0447031130, vesa.pynttari@businessoulu.com

 

 

Jakolinkki

Seuraa meitä! | Follow us!

#oulunpäivät

Facebook Instagram Twitter YouTube