Valinnaisaineet

Valinnaisainevalinnat lukuvuodelle 2017–2018

Tulevat 5. ja 6. luokkien oppilaat

Valinnaisainekurssien sisällöt (pdf)

Elokuussa 2016 alakoulut siirtyivät uuteen opetussuunnitelmaan. Uuden opetussuunnitelman myötä ensi lukuvuonna viidennen ja kuudennen luokan oppilailla on 2 tuntia valinnaisaineita viikossa. Huomioitavaa on myös, että kuudennella luokalla alkaa kaikilla oppilailla ruotsin opiskelu (2 tuntia viikossa). Koulussa on tehty oppilaille valinnaisainetarjotin Wilmaan.

Oppilaat valitsevat yhdessä huoltajan kanssa huoltajan Wilma-tunnuksilla Wilmassa olevasta valinnaisainetarjottimesta 2 kpl yhden tunnin (1h/vko) valinnaisaineita. Valinnat ovat ensi lukuvuoden syys- ja kevätlukukaudelle. Jos oppilas on jo valinnut A2-kielen - saksa, ranska tai espanja - hän ei voi valita muuta valinnaisainetta, koska A2-kielen tuntimäärä viikossa on 2 tuntia.

Ne oppilaat, jotka ovat jo valinneet A2-kielen (saksa toteutuu), eivät voi nyt alakoulussa valita enää muuta valinnaisainetta. Valinta on jo lukittu heidän osaltaan.

Tarjolla olevista valinnaisaineista kaikki eivät välttämättä toteudu, jos ryhmät eivät ole oppilasmäärältään tasapainossa. Tämän vuoksi Wilmassa on varavalintatarjotin, jotta oppilas saisi opiskella sitä valinnaisainetta, josta hän on kiinnostunut.

Ohje valintaan:

Valitse varsinaiselta valinnaisainetarjottimelta 2 yhden tunnin valinnaisainekurssia. Valitse sen jälkeen varatarjottimelta yksi yhden tunnin kurssi.

 

Valinnat tehdään Wilmassa huoltajan tunnuksilla 22.3. – 29.3.2017, tietysti yhteistyössä vanhempien kanssa.

  • kirjaudu Wilmaan
  • etusivun vasemmassa alareunassa näkyy valinnaisainetarjotin sekä varatarjotin
  • klikkaa ensin auki valinnaisainetarjotin, sen jälkeen valinnan tehtyäsi varatarjotin. Tarjottimilla on ohjeet.
  • Valintaa ei voi vaihtaa sen jälkeen kun se on tehty Wilmaan!

 

Valinnaisainekurssien sisällöt ja tämä ohjeistus on käyty koulussa opettajan kanssa tarkasti läpi.

Lisätietoja saa tarvittaessa luokanopettajalta tai rehtorilta, p. 050-388 7005