Kielet

A1-kieli

A1-kieli on ensimmäinen vieras kieli ja sen opiskelu on pakollista 1. luokalta 9. luokalle saakka. Koulussamme oppilas voi valita A1-kieleksi joko englannin tai ruotsin. Valinta tehdään esikoulussa maaliskuussa.

A2-kieli

A2-kielen opiskelu on vapaaehtoista ja sen opiskelu alkaa 4.-luokalla. Mahdollinen A2-kielen valinta tehdään alkuvuodesta 3. -luokalla. Kielivaihtoehdot päätetään vuosittain yhdessä alueen muiden koulujen kanssa.

A2-kielen valinneella oppilaalla on koko alakoulun ajan 2h enemmän opetusta kuin muilla saman vuosiluokan oppilailla. Kielen valinta ei estä muiden valinnaisaineiden valintaa vuosiluokille 5-6.

Kun oppilas valitsee A2-kielen, sitoutuvat oppilas ja huoltaja siihen, että oppilas opiskelee kieltä koko perusopetuksen ajan 9. luokan loppuun saakka. A2-kielen opiskelun lopettaminen on mahdollista vain oppilashuollollisin perustein.

B1-kieli

B1-kieli on toinen vieras kieli ja sen opiskelu on pakollista 6. luokalta 9. luokalle saakka. B1-kieli on ruotsi, ellei oppilas ole aiemmin valinnut A1-kieleksi ruotsia.
 

Lue lisää vieraiden kielten opiskelusta tästä.