Ajankohtaista

 

-Erasmus-hanke UKids-Project 2. Aiheena Sosiaalinen yrittäjyys. 3.lk. Kumppaneina Itävalta, Hollanti ja Tanska, Portugali ja Unkari. Hankkeessa on mukana jokaisesta kumppanimaasta sekä alakoulu että yliopisto/opettajankoulutuslai-
tos. 

-Kestävän kehityksen Eurooppa-projekti. Oppiaineyhteistyö: englanti, biologia, maantieto. 9C-luokka. Kumppanikoulut Espanjasta, Latviasta, Tsekistä ja Romaniasta.  

-Job shadowing-vierailijat

-Kansainväliset vierailijaryhmät

Kansainvälisyystaidon polku

 

1-2-luokat

-Paxton Ritaharjusta-materiaali: valmiit kansiot eri kulttuureista keskustelemiseen kv-tiimiltä.  Opettaja voi laajentaa ideaa haluamallaan tavalla.

- Vierailija luokkaan puhumaan omasta kulttuuristaan: vierailijaa voi pyytää kv-tiimin kautta tai verkosta: www.globaalikasvatus.fi.

 

3-4-luokat

-Pohjoismaat-MOK

-Etsitään pohjoismaiset kirjeystävät E-twinning -portaalin kautta yhteistyössä englannin opettajan kanssa. Teemana: kerro itsestäsi, perheestäsi, kodistasi, Suomesta.

-Kv-tiimin kautta mahdollisuus pyytää kasvatustieteen vaihto-opiskelijoita vierailemaan luokkaan kertomaan omasta kulttuuristaan

 

5-6-luokat

-Aasia- tai Afrikka-MOK, jossa hyödynnetään oppilaiden omia kokemuksia, matkoja
-Vierailija Aasiasta tai Afrikasta. Vierailijan voi pyyt
ää kv-tiimin kautta.

-E-twinningin kautta löytyvä yhteistyö  esim. yrittäjyyteen liittyen (esim. yrityskylään integroituva kv-MOK)

 

7-9-luokat

-MOK ops:n sisältöihin liittyen: E-twinning- portaalin kautta partnerit 
-Vierailija luokkaan: kasvatustieteen vaihto-opiskelijat pitävät esitelmiä omista kotimaistaan ja vaihto-oppilaat kertovat kokemuksistaan.
-Maahanmuuttajaluokasta ryhm
ä nuoria vierailulle 

Tästä linkistä löytyy koulumme Globaalikasvatussuunnitelma.