Ohjelma

Oulu kylässä -festivaalien ohjelmalavalle nousee tapahtumapäivän aikana useita erilaisia oululaisia esiintyjiä ja puhujia! Ohjelma-aikataulu julkistetaan elokuussa.

Koululaisia rivissä nurmikolla, edustalla jalkapallo

Peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuoden avajaiset

Oulu kylässä -festivaaleilla päästään avaamaan peruskoulujen 50-vuotisjuhlavuosi! Avajaissanat lausuu perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori, jonka jälkeen julkistetaan Pia Kaitasuon toimittama juhlajulkaisu. Lopuksi on tiedossa juhlavuoden biisi ja yhteistanssi!

Mies pitää käsissään banjoa aurinkoisessa kesäsäässä

Laulukudelmia

Laulukudelmia on oululaisen Hiski Pajuniemen lastenmusiikkiprojekti. Pentti Punkin Syntymäpäivistäkin tutun lastenmuusikon ja lauluntekijän sooloesiintymisissä soivat äänihuulien lisäksi kitara, puupuhaltimet ja syntetisaattori. Loopperinsa avulla Pajuniemi taikoo näistä soivista langoista monikerroksisia laulukudelmia, jotka nappaavat lapset ja aikuisetkin otteeseensa.

Kaksi naista seisoo tummaa taustaa vasten

Haukantytöt

Haukantytöt on kahden siskon muodostama coverduo, joka tarjoaa kotimaisen pop-musiikin herkkää tulkintaa, koskettavia kappaleita ja tunnelmallisia hetkiä pianosäestyksellä.

Mustavalkoinen kuva, mies huppari päällään katsoo oikealle

Tuomo Pee

Tuomo Pee on oululainen räppäri/laulaja. Tuomo Peen soundi on koskettavaa, melodista ja syvällistä. Hänen katalogistaan löytyy myös 'bängääviä' räp-kappaleita - jokaiselle jotain! Tuomo Pee on päässyt tekemään yhteistyötä uransa aikana Suomen isoimpien räp-nimien kanssa, kuten Iso H, Timo Pieni Huijaus, Asa ja Tuomas Kauhanen.

Parrakas mies istuu ja soittaa kitaraa esiintymislavalla

Trubaduuri Mara Mäntyniemi

Vuodesta 1980 alkaen Zero Nine -yhtyeessä soittanut Martti "Mara" Mäntyniemi musisoi Oulu kylässä -festivaaleilla trubaduurina. Ohjelmisto koostuu Maran omasta tuotannosta.

Saastamoiset

Saastamoiset on oululainen rock-yhtye. Yhtyeen musiikissa voi kohdata elämän valtavat epäonnistumiset positiivisessa näkökulmassa, mutta vailla mitään toivoa siitä, että asiat voisivat olla joskus paremmin. Aitoa, epätäydellistä, mutta onnellista musiikkia suoraan Saastamoisten sydämistä sinun korviisi.