Kirjaston digituki

Saat opastusta digiasioissa kirjaston päivittäisessä asiakaspalvelussa kirjaston henkilökunnalta tai digitalkkarilta. Voit saada opastusta erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä. Kirjaston henkilökunta ja digitalkkarit eivät osallistu vahvaa tunnistautumista vaativien verkkopalveluiden käyttöön asiakkaan kanssa. Henkilökunta ja digitalkkari noudattavat Digi- ja väestöviraston laatimia Digituen eettisiä ohjeita.

Digitalkkarit

Digitalkkari neuvoo pienemmissä tietotekniikkaongelmissa ja esimerkiksi tulostuksessa. Digitalkkarit opastavat myös Digiverstaan toimintaan Pekurin kirjastossa.  Digitalkkarit päivystävät maanantaista perjantaihin Haukiputaan, Kaakkurin ja Pekurin kirjastoissa ja maanantaista keskiviikkoon Maikkulan kirjastossa. Voit varata digitalkkarin opastuksen Varaamosta.

Tulostaminen

Oulun kaupungin kaikissa kirjastoissa voi tulostaa Hiukkavaaran kirjastoa lukuun ottamatta. Digitalkkarit neuvovat tulostimen käytössä. Digitalkkarit päivystävät Pekurin kirjastossa joka arkipäivä. Voit varata digitalkkarin opastuksen Varaamosta.

Lue lisää tulostamisesta tästä.

Digiopastukset

Eksyitkö digiviidakkoon? Pelottaako digimaailma? Tule mukaan digikeskiviikkoon! Voit ratkoa digipulmia yhdessä kirjaston henkilökunnan ja muiden osallistujien kanssa ja tutustua uusiin digivillityksiin.

Keväällä 2024 järjestämme Digikeskiviikkoja neljässä kirjastossa. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja ne ovat maksuttomia. 

Digiopastustilanne
Digiopastusta voi tarvita missä iässä tahansa.