In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Hissi- ja esteettömyysavustukset Hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtion varoista myönnetään avustusta kerrostalohissin rakentamiseen ja esteettömyysavustusta liikkumisesteen poistamiseen. Lisäksi Oulun kaupunki myöntää 20% omaa avustusta hissin rakentamiseen vanhaan kerrostaloon.

Avustuksilla on jatkuva hakuaika. Valtion avustusta koskevat hakemukset toimitetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskes- kukselle (ARA). Kaupungin hissiavustushakemus toimitetaan yhdyskunta- ja ympäristöpalveluihin (yhteystiedot alla).

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on se, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa, jonka voi tarvittaessa myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus.

VALTION hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtion varoista myönnetään avustusta hissin rakentamiseen hissittömään asuinkerrostaloon. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Avustusta myönnetään myös muuhun hankkeeseen liittyvään toimenpiteeseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntaesteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin ja muihin tiloihin.Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin sekä asunnoista niiden yhteistiloihin. Myös apuvälineitä, kuten rollaattoria tai pyörätuolia, käyttävien tulisi päästä hissiin.

Esteettömyysavustusta myönnetään liikkumisesteiden poistamiseen. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avustettavia toimenpiteitä voivat olla esim. kulkuluiskien rakentaminen, oviaukkojen leventäminen ja kaiteiden asentaminen.

Ohjeet ja lomakkeet (ARA:n sivut): 

OULUN KAUPUNGIN hissiavustus ja maksuton konsulttiapu

Oulun kaupunki myöntää avustusta uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon 20 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ARA on hyväksynyt hissin rakentamishankkeen ja myöntänyt hankkeelle avustuksen.

Kaupungin hissiavustus myönnetään valtion hissiavustuksen lisäksi, joten avustuksen kokonaismäärä on 65 %. Kaupungin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti valtion hissiavustuksen kanssa. 

Huom! Kaupunki tarjoaa maksutonta konsulttiapua hissin rakentamisen esisuunnitteluun. Lisätietoja antaa yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut (yhteystiedot tällä sivulla).

Kaupungin avustusta koskevat hakemukset toimitetaan osoitteeseen:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
Tontit ja asuminen/hissiavustus
PL 32, (Solistinkatu 2)
90015 Oulun kaupunki

 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2616 arkkitehti
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/hissiavustukset