Hissi- ja esteettömyysavustukset

Yleistä

Oulussa uuden hissin rakentamiseen voi saada avustusta 65%

 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) voi myöntää hissiavustusta kerrostaloon, jossa ei aiemmin ole hissiä. Hissiavustusta haetaan ARA:lta. Avustuksen suuruus on 45% kokonaiskustannuksista.

Lisäksi Oulun kaupunki myöntää hissiavustusta enintään 20% vuonna 2018. Avustuksilla on jatkuva hakuaika. Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ARA:n myöntämää ennakkoaloituslupaa.

.

Valtion hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtio myöntää avustusta hissin rakentamiseksi hissittömään asuinkerrostaloon. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Avustusta myönnetään myös hankkeeseen liittyvään esteettömyyskorjaukseen, joka mahdollistaa liikuntaesteisen pääsyn asuinrakennukseen, sen asuntoihin ja muihin tiloihin. Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin sekä asunnoista niiden yhteistiloihin.

Esteettömyysavustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avukseen oikeuttavia toimenpiteitä ovat esim. kulkuluiskien rakentaminen, oviaukkojen leventäminen ja kaiteiden asentaminen.

Oulun kaupungin hissiavustus ja maksuton konsulttiapu

Oulun kaupunki myöntää avustusta uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon enintään 20 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ARA on hyväksynyt hissin rakentamishankkeen ja myöntänyt hankkeelle avustuksen.  

Kaupungin hissiavustus myönnetään valtion hissiavustuksen lisäksi, joten avustuksen kokonaismäärä on 65 %. Kaupungin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti valtion hissiavustuksen kanssa ja sitä myönnetään määrärahan puitteissa.

Huom! Kaupunki tarjoaa maksutonta konsulttiapua hissin rakentamisen esisuunnitteluun. Lisätietoja antaa yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut (yhteystiedot tällä sivulla).

 

 

Hissiavustuksien hakeminen

Hae avustusta täyttämällä hakulomakkeet ja liitteet:

Aran hissi- ja esteettömyysavustushakemus

Avustusta haetaan ja se myönnetään ARAn verkkoasioinnin kautta. Lisätietoja ja ohjeita Aran verkkosivuilta.

 

Hae Oulun kaupungin hissiavustusta täyttämällä hissiavustuksen hakulomake (päivitetään)

Edellytys avustuksen saamiseen on se, että myös ARA on myöntänyt kohteelle avustusta. Kaupungin avustusta koskevat hakemukset toimitetaan osoitteeseen:

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
Tontit ja asuminen/hissiavustus
PL 32, (Solistinkatu 2)
90015 Oulun kaupunki

 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/hissiavustukset