Hissi- ja esteettömyysavustukset

Yleistä

Oulussa uuden hissin rakentamiseen kerrostaloon voi saada avustusta 65%

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) voi hakea hissiavustusta, jonka suuruus on 45% kokonaiskustannuksista. Lisäksi Oulun kaupunki myöntää vuonna 2018 omaa hissiavustusta määrärahan puitteissa. Oulun kaupungin hissiavustuksen suuruus on enintään 20%.

Avustuksilla on jatkuva hakuaika. Avustusten myöntämisen edellytyksenä on se, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ARAn myöntämää ennakkoaloituslupaa.

Valtion hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtion varoista myönnetään avustusta hissin rakentamiseen hissittömään asuinkerrostaloon. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Avustusta myönnetään myös muuhun hankkeeseen liittyvään toimenpiteeseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntaesteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin ja muihin tiloihin.Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin sekä asunnoista niiden yhteistiloihin. Myös apuvälineitä, kuten rollaattoria tai pyörätuolia, käyttävien tulisi päästä hissiin.


Esteettömyysavustusta myönnetään liikkumisesteiden poistamiseen. Avustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avustettavia toimenpiteitä voivat olla esim. kulkuluiskien rakentaminen, oviaukkojen leventäminen ja kaiteiden asentaminen.

Oulun kaupungin hissiavustus ja maksuton konsulttiapu

Oulun kaupunki myöntää avustusta uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon enintään 20 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että ARA on hyväksynyt hissin rakentamishankkeen ja myöntänyt hankkeelle avustuksen.  

Kaupungin hissiavustus myönnetään valtion hissiavustuksen lisäksi, joten avustuksen kokonaismäärä on 65 %. Kaupungin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti valtion hissiavustuksen kanssa ja sitä myönnetään määrärahan puitteissa.

Huom! Kaupunki tarjoaa maksutonta konsulttiapua hissin rakentamisen esisuunnitteluun. Lisätietoja antaa yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut (yhteystiedot tällä sivulla).

 

 

Hissiavustuksen hakeminen

Hae avustusta täyttämällä hakulomakkeet ja liitteet:

Aran hissi- ja esteettömyysavustushakemus

Avustusta haetaan ja se myönnetään ARAn verkkoasioinnin kautta. Lisätietoja ja ohjeita Aran verkkosivuilta.

 

Hae Oulun kaupungin hissiavustusta täyttämällä hissiavustuksen hakulomake (päivitetään)

Edellytys avustuksen saamiseen on se, että myös ARA on myöntänyt kohteelle avustusta. Kaupungin avustusta koskevat hakemukset toimitetaan osoitteeseen:

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
Tontit ja asuminen/hissiavustus
PL 32, (Solistinkatu 2)
90015 Oulun kaupunki

 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/hissiavustukset