Kuntalaisaloite

Tee kuntalaisaloite silloin, kun haluat osallistua ja vaikuttaa oman elinympäristösi ja käyttämiesi palveluiden kehittämiseen.

Toimi näin

Toimita aloite kuntaan sähköisesti tai paperilla.

Tee Oulun kaupungin toimintaa koskeva aloite Kuntalaisaloite.fi-palvelussa tai toimita aloitteesi kirjallisesti Oulun kaupungin kirjaamoon. Muista kirjata aloitteeseen yhteystietosi, sillä aloitetta ei käsitellä ilman yhteystietoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan asukkaalla, kunnassa kiinteää omaisuutta omistavalla tai hallitsevalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita asioissa, jotka koskevat kunnan toimintaa. Lisäksi kunnan palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa.

Yhteisöllä ja säätiöllä tarkoitetaan tahoja, jolla on kunnassa omistusta tai yhteys palveluun. Tällainen yhteisö tai säätiö voi olla paikallinen, alueellinen tai valtakunnallinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Oulun kaupungin kirjaamo

Kirjaamo sijaitsee Etu-Lyötyssä kaupunginarkiston kanssa samoissa tiloissa.

Pääsisäänkäynnin vieressä on lukollinen postilaatikko, johon voit jättää kirjaamolle tulevan postisi. Kirjaamo tyhjentää postilaatikon kahdesti päivässä.

Voit pysäköidä autosi mm. Kansankadun varteen kiekollisiin pysäköintipaikkoihin tai rakennuksen eteen pihalle asiakaspaikalle. Lisäksi liikuntaesteisille on yksi pysäköintipaikka pihalla sisäänkäynnin vieressä. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Saaristonkadulla.

Käyntitiedot

Kansankatu 55 A
90120 OULU
Oulu, Suomi

Sähköposti

Puhelin

08 5584 0636

Postiosoite

PL 71
90015 OULUN KAUPUNKI

Palveluajat

Oven ollessa suljettuna voit jättää postisi kirjaamon postilaatikkoon.
Maanantai - Perjantai
8.30 - 15.30

Esteettömyystiedot