Pääkuva
Kuvataideluokkien näyttelyn juliste

Myllytullin kuvataideluokkien lopputyönäyttely

01.03.2024

TURVAPAIKKANI

Myllytullin koulun 6. ja 9. kuvataideluokkien
lopputyönäyttely 13.3.-7.4.2024

Valvegalleria
Hallituskatu 7
90100 Oulu
joka päivä klo 10-20

Koulumme kuvataiteen erikoisluokkalaiset toteuttavat 6. ja 9. luokan keväällä lopputyön, joka on itsenäisesti ideoitu, suunniteltu ja toteutettu teos. Tavoitteena on, että kuvataiteen lopputyöteos on monitulkintainen, visuaalisesti mielenkiintoinen ja haastava tekijänsä kuvallisen ilmaisun ja taidon näyte. Teoksen ohella lopputyöhön kuuluu työprosessiin liittyvä ja sitä kuvaava työkirja eli portfolio.

Tänä vuonna Myllytullin koulun 6. ja 9. kuvataideluokkalaiset ovat lopputöissään tutkineet turvapaikan merkitystä ja olemusta. Turvapaikkani-aihe tuli ehdotuksena oppilailta itseltään.

Me kaikki tarvitsemme turvapaikkoja. Näyttelyn taiteilijoiden tulkinta onkin se, että turvapaikka voi paikan lisäksi olla paljon, paljon muutakin. Se voi olla tekemistä, ihminen, eläin, lempivaate, muisto, mielentila, tuoksu, maisema, rakennus, harrastus, äänimaailma, mielikuvitusmaailma, rooli, rutiini… Valmiit teokset ovat lasten ja nuorten näköisiä. Vapaasti valitut tekniikat ovat moninaisia ja näkökulmia aiheeseemme on yhtä monta kuin on taiteilijoitakin – seitsemänkymmentä! 

Teoksensa oheen kuvataideluokkalaiset ovat työstäneet portfoliokirjasen, jossa tekijä kuvailee sanoin, kuvin, luonnoksin ja materiaalikokeiluin teoksensa synnyn ideointivaiheesta valmiin teoksen itsearviointiin asti. Portfolioiden pohdinnat avaavat teoksen ideaa ja syntyprosessia näyttelyvieraalle — ja näyttelyvieraat voivat myös halutessaan kirjoittaa portfolioihin kommenttejaan.

Olette lämpimästi tervetulleita tutustumaan näyttelyymme Valvegalleriassa!
Avajaisia vietämme ke 13.3.2024 klo 17.30-18.30 (6. lk) ja klo 18.30-19.30 (9. lk).

Lisätietoja Myllytullin koulun kuvataideopettajilta:

Sanna Ollakka sanna.ollakka@eduouka.fi
Johanna Ollila  johanna.ollila@eduouka.fi