Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhoitajana Hönttämäen koululla toimii

terveydenhoitaja Sari Ylönen.

 

Terveydenhoitaja on koululla tavoitettavissa maanantaisin sekä torstaisin

(poikkeuksia voi joskus olla).

 

Terveydenhoitajan tavoittaa jättämällä yhteydenottopyyntöä tekstiviestillä

tai soittamalla puhelinajalla klo 12 - 12.30.

Wilman kautta voi myös näppärästi hoitaa asioita.

(Huomioittehan, että akuutteja asioita ei kannata laittaa Wilman kautta).

 

Sairauden hoitoon liittyvät asiat hoidetaan omalla terveysasemalla.

Mikäli lapsellanne on jokin sairaus tai jatkuva lääkitys, ilmoittakaa siitä ensisijaisesti lapsen opettajalle. Tarvittaessa tehdään oppilaalle lääkehoitosuunnitelma, jossa sovitaan hoidon toteuttamisesta koulupäivän aikana.

 

Koulutapaturmissa ensiavun antaa kouluterveydenhoitaja, opettaja tai joku muu koulun henkilökuntaan kuuluva. Oppilaan jatkohoito tapahtuu tarvittaessa omalla terveysasemalla tai OYS:n yhteispäivystyksessä. Vanhempiin ollaan aina tapaturmien sattuessa yhteydessä mahdollisimman pian.

 

Hoitolomaselvitykset saa kouluterveydenhoitajalta alle 10 vuotiaan lapsen sairastuessa. Yhteydenotot hoitolomaselvityksissä puhelimitse (selvityksiä ei voida kirjoittaa jälkikäteen). Jos jostain syystä ette saa yhteyttä kouluhoitajaan, voitte tarvittaessa soittaa neuvolan keskitettyyn ajanvaraukseen hoitolomaselvityksistä.

 

Allergia-asiat: Jos lapsellanne on jokin ruoka-aine allergia, teettehän ilmoituksen opettajalle asiasta. Terveydenhoitajalta ei tarvitse erikseen allergiatodistusta. Jos kuitenkin allergia-asioista on jotain kysyttävää, terveydenhoitaja neuvoo mielellään.

 

Infoa koululaisten terveystarkastuksista:

  • Koululaisilla on vuosittain terveystarkastus
  • 1.lk ja 5. luokalla on laajaterveystarkastus, joka pitää sisällään terveydenhoitajan että lääkärin käynnin. Toivoisimme, että vanhemmat olisivat mukana näissä tarkastuksissa. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on myös osa laajaa terveystarkastusta. Tarkastuksista tulee kotiin infoa tarkemmin lukuvuoden aikana.
  • Vanhemmat ovat tervetulleita tarkastuksiin kaikilla luokilla. Jos haluatte osallistua lapsenne terveystarkastukseen 2., 3., 4. tai 6.luokilla, otattehan yhteyttä kouluterveydenhoitajaan, niin voimme sopia yhteistä aikaa. Muutoin lapset käyvät kyseisillä luokilla yksin tarkastuksessa koulupäivän aikana.

 

Yhteistyöterveisin:

Terveydenhoitaja Sari Ylönen

p. 050 3787196

 

Hintan hammashoitola
0soite Valjastie 17
puh 08 558 46 404
s-posti os myllyoja.hh@ouka.fi
Hammaslääkärit: Helena Terho,Kaisa Hämäläinen
Suuhygienistit: Heidi Simonen
Hammashoitajat: Anne Haapala,Merja Isopoussu

Hammastarkastukset tehdään jokaiselle oppilaalle yksilöllisesti määritellyn suunnitelman mukaisesti Hintan hammashoitolassa. Mikäli oppilaalle ei ole tehty kyseistä suunnitelmaa, kutsutaan hänet tarkastukseen kouluvuoden aikana. Myös oppilas itse tai hänen vanhemmat voivat varata ajan hammashoitolasta. Tarkastuksen tekee joko hammaslääkäri tai suuhygienisti. 

Hyvä muistaa:

• Säännöllinen ateriarytmi ja ylimääräisen napostelun välttäminen 
• Janojuoma on VESI 
• Hampaiden harjaus fluoritahnalla 2x päivässä 
• ruokailu on hyvä päättää ksylitolipurkkaan tai - pastilliin