Kastellin päiväkoti

  • Postiosoite postal Raharinnantie 32 90230 Oulu
  • Puhelin Päiväkodin johtaja Irma Moilanen cell 044 703 5406
  • Aukioloajat 6.30–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiin

Kastellin päiväkoti

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuperusteet 1.1.2018 alkaen (pdf)

Yhteystiedot

Kastellin päiväkoti

Raharinnantie 32
90230 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot

  • Mansikat p. 044 703 5448
  • Mustikat p. 044 703 5449
  • Puolukat p. 044 703 5450

Päiväkodin johtaja 

Irma Moilanen
p. 044 703 5406
irma.moilanen@ouka.fi

Varajohtaja

Katja Similä
p. 044 703 5450 (Puolukat)
katja.simila@ouka.fi

Varhaiserityisopettaja

Outi Hilakivi
p. 044 703 5310
outi.hilakivi@ouka.fi

Ryhmät

Mustikat

on 2–4-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Mustikoiden huone

Mansikat

4–5-vuotiaiden lasten ryhmä, lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Mansikoiden huone

Puolukat

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa lastentarhanopettaja ja kaksi lastenhoitajaa.

Puolukoiden nukkari

Päiväkotimme

Kastellin päiväkoti on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, joka on rakennettu kansakouluksi vuonna 1890.

Vuonna 1957 siinä aloitti toimintansa Oulun ensimmäinen kunnallinen lastentarha. Päiväkotimme sijaitsee Oulujoen lähistöllä luonnonkauniilla paikalla Ranta-Kastellissa. Ulkoilemme usein viereisellä leikkikentällä ja teemme retkiä lähiympäristöön.

Päiväkoti

Itse rakennus on kaunis, puinen ja kaksikerroksinen, muita pihapiirin rakennuksia ovat vanha aitta, talonmiehen asunto ja leikkimökki.

Pihalla on paljon vanhaa puustoa sekä muuta kasvillisuutta. Piha on iso, se kiertää koko talon ja on kokonaan lasten käytössä. Kesällä 2003 tehtiin suuri piharemontti, jolloin kunnostettiin vanhoja leikkivälineitä ja käytöstä poistettavien tilalle toimitettiin uusia ja monipuolisia välineitä. Vuonna 2010 uusittiin aita ja portit, ja samalla parkkipaikka ja sisäänkäynti siirrettiin Raharinnantien puolelle.

Pihalla Kiipeillään

Sisätilat ovat melko pienet, mutta kodinomaiset. Sekä lasten käytössä että koristeena on vanhoja perinteisiä leikkivälineitä ja huonekaluja. Päiväkodin peruskorjattiin elokuussa 2005. Remontin aikana päiväkodin lämmöneristystä parannettiin ja lisättiin koneellinen ilmastointi, lattiapinnat uusittiin ja seinät maalattiin.

Toiminta-ajatus

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.
 

Kastellin päiväkodin toimintasuunnitelma (pdf)

 

Päiväkodissamme lapselle tarjotaan mahdollisuus kehittyä monipuolisesti leikin ja toiminnan kautta.

Toiminnassa edetään lasten mielenkiinnon ja kehitystason mukaan. Lapsen persoonallista tapaa ilmaista itseään arvostetaan ja hänelle annetaan virikkeitä kehittää valmiuksiaan.

Perinteet tulevat hyvin esille lasten juhlien ohjelmissa, perinneleikeissä, lauluissa, laululeikkivälineissä ja saduissa sekä hyvissä käytöstavoissa.

Meillä työskennellään paljon pienryhmissä, jolloin sekä lasten että toiminnan havainnointi on helpompaa. Samoin toiminnassa otetaan huomioon ryhmän ikä ja taidot. Lapsen kasvua ja kehitystä seurataan tekemällä kullekin lapselle omaa portfolio- kansiota.

Vanhoja pelejä

Tärkeitä periaatteellisia lähtökohtiamme ovat perinteiden siirtäminen ja vaaliminen, kasvuympäristön kunnioittaminen ja suojelu sekä lapsen yksilöllisen kasvun ja kehityksen tukeminen. Haluamme siirtää lapsille perinteisiä arvoja, hyviä tapoja sekä toisten ihmisten kunnioittamista.

Vaikka lapsen yksilöllisyyttä huomioidaan, on lapsen opittava myös siihen, että hän on osa ryhmää. Tyypillistä päiväkodillemme on myös se, että sekä eri-ikäiset lapset että eri osastojen aikuiset ovat päivittäin tekemisissä toistensa kanssa, "olemme kuin yhtä suurta perhettä".

Meillä on Vihreä Lippu!

Päiväkotimme on siirretty Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa Kestävälle tasolle tunnustuksena vuosia kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstämme.

Lapset ovat Vihreä lippu -toiminnassamme aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin ohjelman päätöksenteossa, suunnittelussa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta! Vihreässä lipussa lapset innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta.

 

 

Sijainti kartalla: Kastellin päiväkoti

Verkkoasioinnin sivuilla voit mm. hakea päivähoitopaikkaa

 

Tutustu ruokalistaamme tästä.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset