Koskelan päiväkoti

  • Postiosoite postal Tuulaakitie 3 90560 Oulu
  • Puhelin johtaja Minna Katajamäki cell 044 703 5474
  • Aukioloajat 6.30–17.00 (arkipäivisin)
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo
 

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Yhteystiedot

Koskelan päiväkoti

Tuulaakitie 3
90560 Oulu

Ryhmien puhelinnumerot

  • Jollat p. 044 703 6641
  • Ruorit p. 044 703 6642
  • Poijut p. 044 703 5475
  • Reimarit p. 044 703 6643

Päiväkodin johtaja

Minna Katajamäki
p. 044 703 5474
minna.katajamaki@ouka.fi

Varajohtaja

Paula Pohjolainen
p.  050 567 5768
paula.pohjolainen@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Pauliina Lakka
p. 044 703 5324
pauliina.lakka@ouka.fi

Ryhmät

Jollat 

Jollien ryhmä on sisarusryhmä. Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Toiminnassamme korostuu kiireetön, turvallinen ja lämmin ilmapiiri. Meillä on aikaa leikeille ja hyvälle perushoidolle.

   

Ruorit 

Ryhmässä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. Pienryhmissä harjoittelemme vastuukasvattajan johdolla erilaisia arjen omatoimisuuteen liittyviä taitoja, kuten pukemista ja kauniita pöytätapoja.

Poijut 

Poijut on 5-6-vuotiaiden lasten ryhmä. Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Toimimme pienryhmissä vastuukasvattajan johdolla. Toimintamme on monipuolista, kokemuksia ja elämyksiä antavaa. liikumme paljon ja iloitsemme yhdessä oppimisesta ja tutkimisesta.

  
 

Esiopetusryhmät

Reimarit 

Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Ryhmä on esiopetusryhmä, jossa tavoitteenamme on vahvistaa lapsen sosiaalisia taitoja sekä itsetuntoa myönteisten oppimiskokemusten ja leikin avulla. Teemme yhteistyötä lähikoulujen kanssa.

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Päiväkotimme

Päiväkotimme sijaitsee Koskelan kaupunginosassa, jossa se on toiminut jo vuodesta 1975 koulun ja kirjaston vieressä. Uusi päiväkotirakennus valmistui maaliskuussa 2001 entiselle tontille. Alueella on kerrostaloasuntoja sekä laaja omakotitaloalue. Päiväkodin peruskorjaus valmistui lokakuussa 2018.

Päiväkodissamme on reilunkokoisten ryhmätilojen lisäksi iso liikuntasali, verstashuone, huoneita pienryhmille ja alueen väestösuoja.

Tutustuminen Koskelan päiväkodissa

Lapselle on nimetty vastuukasvattaja, joka vastaanottaa lapsen ja perheen varhaiskasvatuksen alkuvaiheessa, tutustuu heihin sekä tutustuttaa perheen käytännön asioihin. Vastuukasvattaja on lapselle turvallinen aikuinen, joka luo vahvimman vuorovaikutuksen lapseen ja perheeseen varhaiskasvatuksen alkuvaiheessa. Vastuukasvattaja toimii myös "siltana" ryhmän muuhun henkilökuntaan ja lapsiin perehdyttäessä uuteen ympäristöön.

Lähtökohtana on lapsen perusturvallisuudesta huolehtiminen ja luottamuksellinen yhteistyö. Ennen varhaiskasvatuksen alkua perheillä on mahdollisuus tutustumisjaksoon päiväkodissamme. Tutustumisjakso voi kestää muutamasta päivästä kahteen viikkoon.

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Koskelan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Tarjoamme lapsille turvallisen, kannustavan, viihtyisän, iloisen ja erilaisia tunteita sallivan ilmapiirin sekä leikkimistä suosivan ympäristön. Päiväkodissamme lapsilla on mahdollisuus kasvaa erilaisuutta ymmärtäviksi ja suvaitsevaisiksi.Liikunta

Päiväkodin iso liikuntasali monipuolisine liikuntavälineineen on aktiivisessa käytössä. Ulkoilemme paljon lähiympäristössä tehden retkiä puistoihin ja metsään. Talvisin luistelemme koulun kentällä ja hiihdämme lähimaastossa.

Mottomme on: Liiku enemmän, odota vähemmän.

Musiikki

Musiikki kuuluu jokaiseen päiväämme. Pienet, oman ryhmän lauluhetket ja viikoittaiset teemalliset tuokiot ovat iloisia oppimishetkiämme.

Koskelan palvelukodissa ja Runolassa käymme lasten kanssa laulamassa ja leikkimässä. Vanhusten ja lasten yhdessä laulamat ja leikkimät perinnelaululeikit ilahduttavat kaiken ikäisiä.

Suvaitsevaisuus

Lapset kasvavat luontevasti monikulttuurisuuteen, koska päiväkodissamme on lapsia monista eri maista ja kulttuureista. Kulttuurien kohdatessa tarvitaan erityistä halua ymmärtää ja tulla ymmärretyksi, jotta viestintä onnistuisi kielivaikeuksista ja kulttuurieroista huolimatta.

Ryhmissämme on usein myös aikuisia maahanmuuttajia opiskelemassa suomen kieltä päiväkotimme arjessa.

 

Sijainti kartalla: Koskelan päiväkoti kartalla

 

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset