Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaajat 
Kirsi Raetsaari, kirsi.raetsaari ( at ) eduouka.fi, 044 7039 371 tai Wilmassa
Saija Savusalo, saija.savusalo ( at ) eduouka.fi, 040 595 1192 tai Wilmassa

Opinto-ohjaus kuuluu jokaiselle lukiolaiselle. Opinto-ohjauksella on lukiossa kolme tehtävää:

  • oppimisen tukeminen,
  • uran ja elämänsuunnittelun tukeminen ja
  • kasvun ja kehityksen tukeminen.

Opinto-ohjausta toteutetaan lukiossa koko henkilökunnan yhteistyöllä, jota koordinoi opinto-ohjaaja (opo). Opo pitää ohjauksen kurssit sekä antaa henkilökohtaista ohjausta. Opon luona voi tulla käymään millä tahansa asialla; jos opon asiantuntemus ei asiaan riitä, hän ohjaa opiskelijan oikeaan osoitteeseen. Opo vastaa mielellään myös kotiväen kysymyksiin.

Jos opoa ei tavoita omasta huoneesta, hänen kanssaan voi sopia ajan Wilmassa, sähköpostilla, WhatsAppilla tai tekstarilla.

Jokainen opiskelija keskustelee opon kanssa henkilökohtaisesti vähintään kerran opiskelustaan, ylioppilaskirjoituksistaan ja jatko-opintosuunnitelmistaan, viimeistään toisen vuoden keväällä.

Opolla - kuten muillakin opettajilla - on vaitiolovelvollisuus ja kaikki hänen kanssaan käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Jos tulee tilanne, että alaikäisen opiskelijan asioissa tarvitaan opon lisäksi muuta asiantuntemusta tai huoltajien tukea, opo sopii opiskelijan kanssa (mikäli hänet tavoittaa), miten asiassa menetellään.