Ylioppilaskoepäivä on merkityksellinen päivä. Kokeessa onnistumisella voi olla mahtavia seurauksia - se voi auttaa sinua saamaan haluamasi opiskelupaikan ja ennen kaikkea se tarjoaa aivan uusia oppimisen elämyksiä, kun yhdistelet koko lukion aikana oppimiasi asioita uudella tavalla! Kokeeseen kannattaa valmistautua monella tavalla:

  • Kertaa oppiaineen asiat huolella ja harjoittele aineen vastaustekniikkaa. Varmista, että tiedät, erilaisten tehtävätyyppien vastaustekniikan ja osaat käyttää digitaalisessa ylioppilastutkinnossa käytössä olevia apuohjelmia.
  • Osallistu opettajan järjestämään kertaustilaisuuteen ennen (kevään) yo-koetta. Opettajat tiedottavat tilaisuuksista tammikuun aikana.
  • Nuku ja syö järkevästi ennen koepäiviä. Varaa koepäivänä mukaasi eväät, joiden avulla jaksat tehdä päivän työt. Nälkä tai väsymys koepäivänä voi pilata hyvän treenauksen!
  • Selvitä mieltäsi painavat asiat ajoissa ja pyydä apua, jos et selviä niistä yksin. Joskus asiat eivät yksinkertaisesti selviä ja hankala elämäntilanne saattaa vaikeuttaa kokeeseen valmistautumista tai keskittymistä koepäivänä. Siinä tapauksessa ylioppilastutkintolautakunnalle voi tehdä puoltolauseen ja pyytää, että asia otettaisiin huomioon koetta arvosteltaessa.