Rehtorin terveiset - Myllytullin koulu - Oulun kaupunki

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Rehtorin lokakuun kirje

Viikolla 39 oppilaamme 6. ja 8.-9.luokilta osallistuivat Oulun kaupungin teatterissa senioriviikkoon. Oppilaat hoitivat teatterilla narikkaa, piirsivät vieraiden muotokuvia ja pitivät heille seuraa. Viikko oli erittäin onnistunut ja saimme siitä paljon hyvää palautetta, mutta joidenkin oppilaiden käyttäytyminen julkisessa tilassa herätti myös kummastusta. Pitäisi olla itsestään selvyys, että puhelimet suljetaan ja laitetaan laukkuun ja toimitaan muutenkin annettujen ohjeiden mukaisesti.

Syksyn pimeys vaikeuttaa taas liikenteessä näkymistä. Heijastimet, turvaliivit ja pyörän turvavarusteet (valot) lisäävät autoilijoiden reaktioaikaa ja omaa turvallisuuttamme.  Puhelimen selaaminen tai siihen puhuminen kävellessä tai pyöräillessä lisää onnettomuusriskiä huomattavasti.

Ensimmäiset koulumme 8.luokkien taidetestaajat lähtevät Helsinkiin 31.10.2017. Toivottavasti he saavat matkallaan hienoja taide-elämyksiä. Kiitos matkojen mahdollistamisesta kuuluu Suomen kulttuurirahastolle, joka haluaa näin juhlistaa satavuotiasta Suomea.

Vanhempien akatemian ja muiden yhteistyötahojen organisoima valtakunnallinen Maailman suurin vanhempainilta on koulussamme 8.11.2017. Kaikki joukolla mukaan!

Turvallista lokakuuta,

Helena-rehtori

 

Syyskuun rehtorin ja Liikkuvan koulun terveiset

Koulutyö on päässyt käyntiin jouhevasti.  Koulussa on touhukas, mutta mukavan rauhallinen tunnelma. Pihaturvallisuuteen liittyen Myllytullin koulun porttien aukkoihin on laitettu uudet metalliportit. Kuvataidetunneilla on jatkettu koulupihan maalauksia, joiden tavoitteena on paitsi kaunistaa asvalttipihaa myös tehdä siitä toimintaan kutsuva. Näin välituntiliikunta osana Liikkuvaa koulua mahdollistuu entistä paremmin.

Valtakunnallisen Taidetestaajat -hankkeen ensimmäiset taidevierailut starttaavat syksyllä. Hankkeessa 8. luokkien oppilaat osallistuvat kahteen kulttuuritapahtumaan, joista toinen toteutuu kotikaupungissa. Mukaan lähtevät opettajat tiedottavat oppilaita ja huoltajia tarkemmin aikatauluista. Meidän oppilaamme matkustavat mm. Helsinkiin taidenäyttelyihin ja käyvät katsomassa omassa kaupunginteatterissa Juhan Ahon Rautatie-näytelmän. Lukuvuonna 2017–2018 Taidetestaajissa on noin 64 000 osallistujaa, joten kyse on upeasta Suomi100 -juhlavuoden satsauksesta.

Myllytullin pihalle asennetaan peliareena viikolla 38. Nuottasaaressa tällainen peliareena onkin ollut jo tovin. Oppilaskunnan hallitus järjestää areenasta nimikilpailun ja nimi julkaistaan areenan avajaisissa. Lisäksi oppilaskunta yhdessä oppilaista koostuvan Liikkuva koulu –toimikunnan kanssa jakaa areenan pelivuorot.

Yläkoulun oppilaat menevät ulos joka päivä yhdellä iltapäivän välitunnilla. Näin nuoret saavat tärkeän happihyppelyn ja myös koulun sisätilojen ilma paranee.

Tämän lukuvuoden yhteiseksi tavoitteeksi olemme asettaneet Liikkuvan koulun näkökulmasta toiminnallisuuden lisäämisen niin oppitunneilla kuin koulumatkoillakin. Kaikki yläkoulun opettajat osallistuivat koulutukseen, jossa harjoiteltiin oppituntien toiminnallistamista esimerkiksi suorittamalla läksyjen tarkastus liikkuen. Tavoitteena on istumisen vähentäminen oppitunneilla.

Huoltajat voivat osallistua Liikkuva koulu – toimintamme kehittämiseen esimerkiksi kannustamalla lapsia tulemaan kouluun pyörällä tai kävellen. Vanhemmat voivat myös jättää kyydittävänsä bussipysäkille, jolloin koululainen saa hieman aiempaa enemmän liikuntaa ja koulualueen liikenneruuhkakin helpottuu.

Syysterveisin,

Helena, Saana ja Erkki