Rehtorin terveiset

Joulukuun rehtorin terveiset

Koulumme syyslukukautta on rikastanut hienosti koulumme 140-vuotisjuhlavuosi, joka huipentui kotien juhlaan 30.11.2019 ja viralliseen tilaisuuteen 4.12.2019. Lämmin kiitos kaikille, jotka osallistuivat juhlien ja tilaisuuksien valmisteluun sekä osallistuivat niihin. Oppilaat ovat tutkineet syksyn kuluessa oman koulun historiaa, rakennuksen muotokieltä ja valmistelleet ohjelmia koulun juhliin. Arvokkaat juuremme ja perinteemme antavat hyvän kasvualustan myös tulevaisuuteen katsottaessa. Yhteisö, jolla on kestäviä arvoja ja mittava historia, tuntee vahvuutensa ja kehittämiskohteensa sekä osaa selviytyä erilaisia muutoksista.

Positiiviseen toimintakulttuuriin ja omiin vahvuuksiin tutustumisen osalta olemme syksyn aikana panostaneet vastuullisuuteen ja oppimisen iloon sekä ystävällisyyteen. Taitojen harjoittelusta on nyt valmistunut kouluumme vuosikello ohjeineen, jotta asia pysyy esillä läpi kouluvuoden.  Olemme valmistelemassa myös toimivampaa poissaoloihin puuttumisen mallia ja turvataitojen polkua eri luokkatasoille osana koulumme hyvinvointityötä.

Opetukseen liittyen toiminnallinen opetus, digitaitojen opettelu, opettajien yhteistyö opetuksen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat menneet taas askeleen eteenpäin. Tuen tarpeiden lisääntyessä yritämme löytää keinoja lisätä yleistä tukea normaalissa luokkatilanteessa, koska näin mahdollisimman moni lapsi ja nuori hyötyisi siitä.

Viimeisellä kouluviikolla noudatamme työjärjestystä keskiviikkoon asti. Torstaina olemme koulussa klo 9-12.15. Perjantai 20.12 on syyslukukauden päätöspäivä, jolloin olemme koulussa klo 9-11. Kevätlukukausi alkaa tiistaina 7.1.2020 lukujärjestyksen mukaisesti.

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta kaikille ja kiitos hyvin sujuneesta yhteistyöstä,

Helena-rehtori