Rehtorin terveiset

Tammi-helmikuun rehtorin terveiset

Poikkeuksellinen talvi taittuu pian hiihtolomaan. Tiistaina 11.2. oli vanhempaintoimikunnan organisoima diskoilta pääkoululla. Kiitos aktiivisille huoltajille, vastuuopettajille ja 9B-luokalle mukavan ystävänpäivätapahtuman järjestelyistä!

Yläkoulussa on alkuvuodesta mm. työskennelty monialaisen kokonaisuuden parissa. Taksvärkki oli tiistaina 11.2. Alakoulun luokissa monialainen kokonaisuus oli syksyllä, mutta monenlaista mukavaa puuhaa on menossa. Senioriopettajiemme lahjoittamalla urheilukaupan stipendillä on hankittu välituntiliikuntavälineitä oppilaiden toivomusten pohjalta Liikkuva koulu -tiimin toimesta. Koko koulussa harjoittelemme ryhmätyötaitoja osana positiivisen pedagogiikan vuosikelloa. Ystävänpäivänä kouluumme saapuu koululuokka Ranskasta opettajineen. He ovat vieraanamme muutaman päivän ajan ja luokilla on mahdollista kutsua heitä yhteiselle tunnille luokkaansa. Näin oppilaat saavat kielisuihkutusta ja vieraamme mahdollisuuden tutustua suomalaisen koululaisen arkeen.

Elämme kouluvuodessa kiireistä aikaa liittyen ensi lukuvuoden suunnitteluun. Yläkoulun valinnaisainevalinnat on juuri tehty ja 17.-28.2.2020 ovat auki luokkien 4.-5. valinnat Wilmassa. Kuvataideluokkia ne koskevat vain mahdollisen A2-kielivalinnan osalta (4.lk). Ysiluokkalaisilla on puolestaan alkamassa yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin.

Oulun kaupunki on yhtenäistänyt oppilaiden poissaoloihin puuttumisen ohjeistuksen. Päivitämme ne kotisivulle piakkoin. Tuntirajat erilaisille toimenpiteille ovat alentuneet ja näin pyritään tukemaan ja selvittämään tilannetta mahdollisimman varhain.  Valmisteilla on myös koko kaupunkia koskeva kiusaamista ehkäisevä -toimintamalli ja uudet ohjeet koulun ulkopuoliseen toimintaan, kuten retkiin ja leirikouluihin.

Aurinkoisia talvipäiviä kaikille toivoen

Helena-rehtori