Rehtorin terveiset

MARRASKUUN REHTORIN KIRJE

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Epidemia vaikuttaa elämäämme, mutta koulutyö on toistaiseksi voinut jatkua koulussamme melko normaalisti. Toivomme, että jokainen jaksaisi edelleen noudattaa terveysviranomaisten antamia ohjeita ja näin suojata itseään sekä muita.

Tällä viikolla luokissa katsellaan elokuvia. Lasten ja nuorten elokuvaviikko toteutuu poikkeuksellisesti ilman vierailuja elokuvateatteriin. Emme voi myöskään toteuttaa joulukirkkoa emmekä joulujuhlia perinteisellä tavalla.

Perjantaina loppuu sarjakuvakilpailumme, jossa seikkailee koulun oma maskotti Mytty (= Myllytullin tosi ystävä). Positiivisuuden vuosikellossa on siirrytty harjoittelemaan huumorin jaloa taitoa.  Liikkuvan koulun osalta on menossa luokkien haastekampanja ja välitunneilla on pääkoululla mahdollisuus juosta puistomaratonia opettajan ohjauksessa. Lumo-valofestivaali toteutuu tänä vuonna typistetysti, mutta oppilaita on ollut tekemässä Valveen ikkunassa olevaa Lumoava metsä- teosta. Lisäksi oman koulun ikkunoista voi löytyä yllätyksiä!

Luokat ovat aloittaneet tai ovat aloittamassa tämän vuoden monialaisen oppimiskokonaisuuden sisältöjä. Monialainen kokonaisuus toteutuu eri oppiaineissa hajautetusti paitsi 8.luokilla, joilla oli jo Gutsy Go -viikko aiemmin. Monialaisen kokonaisuuden yhteydessä harjoitellaan sisältöjen lisäksi myös erilaisia laaja-alaisia taitoja, kuten monilukutaitoa ja tieto- ja viestintäteknologiaa. Luokkatasojen sisältöihin voi tutustua tarkemmin Wilmassa, välilehdellä vuosisuunnittelu 2020-2021.

Koululle on kertynyt paljon löytötavaroita. Muistuttaisitteko asiasta lastanne, jotta hyvät vaatteet ja tavarat löytäisivät tiensä oikeille omistajilleen, kiitos.

Kaamoksellakin on tarkoitus. Iloa ja valoisaa mieltä arjen pienistä asioista meille kaikille toivoen

Helena-rehtori

 

Rehtorin lokakuun terveiset

Lämmin ja aurinkoinen syksy on edennyt lokakuulle. Aamut alkavat olla hämäriä ja liikenteessä on syytä olla tarkkaavainen. Pienimmille oppilaille suosittelemme kävelemistä kouluun, koska rakennustyömaat jatkuvat edelleen koulun ympäristössä. Liikenneturva on muistuttanut meitä taas heijastimen merkityksestä, sillä heijastin/heijastin liivi näkyy ajovaloissa jo 350 metrin päästä, kun taas ilman heijastinta kulkeva erottuu vasta 50 metrin etäisyydellä vastaantulijalle. Pyörällä kulkevien on syytä huomioida uudet ohjeet pyöräilyvarusteisiin liittyen.

Syksy on ollut vilkas erilaisten retkien ja tapahtumien osalta koulussamme. Koulun Instagram-sivuilta voi seurata arkitouhujamme ja katsella kuvamuistoja. Näin pääsette jakamaan niitä kanssamme, kun yhdessäolo isolla joukolla on koronan vuoksi vähäistä.

Gutsy Go -viikko, joka toteutui meidänkin koulumme 8.luokilla, on osa Turvallinen Oulu -hanketta. Konsepti on saanut useita valtakunnallisia palkintoja. Oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat valmentajiensa kanssa kahdeksan rohkeaa tekoa, jotka he myös itse kuvasivat ja editoivat elokuvaksi. Ensi-ilta oli 2.10 ensin omalla koululla 8.luokkien oppilaille ja saman iltana koko kaupungin elokuvista tehty kooste näytettiin Drive in- elokuvateatterissa Kaukovainion kentällä. Kiitos oppilaille ja heidän valmentajilleen upeista tarinoista - mikä voima, rohkeus ja energia nuorissamme on!

Varaudumme koulussa myös koronatilanteen vaikeutumiseen alueellamme. Olemme käyneet henkilöstön kanssa läpi kaupungin varautumisohjeet ja tehneet ennakkovalmisteluja, jotta esim. karanteenitilanteessa toiminta olisi nopeaa ja joustavaa. Tiedotamme koulutyön muutoksista huoltajia, jos siihen ilmenee tarvetta.

 

Toivottavasti kaikki palaavat syyslomalta terveinä kouluun,

Helena-rehtori