In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

MAALISKUUN REHTORIN TERVEISET

Vuoden alusta lähtien peruskouluissa on ollut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, johon voitte tutustua kotisivullamme. Toiminnallinen suunnitelma tehdään yhdessä henkilökunnan ja oppilaiden kanssa. Oman koulun kehittämiskohteet voidaan valita esimerkiksi kouluterveyskyselyn, Kiva-koulukyselyn tai hyvinvointikartoituksen pohjalta. Meidän koulussamme suunnitelmassa tavoitteena on tänä vuonna tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden käsitteisiin tutustuminen ja nimittelyn vähentäminen sekä oppilaiden osallisuuden lisääminen. Nimittely on tullut esille epäkohtana sekä Kiva-koulu- että hyvinvointikyselyssä viime keväänä. Osallisuus puolestaan liittyy vahvasti uuteen opetussuunnitelmaan ja sen tulisi näkyä koulussa myös muuten kuin oppilaskunnan toimintana.

Vietimme tasa-arvon päivää erityisesti 9.luokkien oppilaiden kanssa perjantaina 17.3.2017. Oppilaat olivat tehneet  tasa-arvohetkeen runoja  ja pienen esityksen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden käsitteistä. Jaoimme tilaisuudessa 9.luokkalaisille kirjaksi painetun esseen ”Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä”, jonka on kirjoittanut maailmankuulu nigerialainen naiskirjailija Chimamanda Ngozi Adichie. Kirja on osa valtakunnallista hanketta ja se lahjoitetaan kaikille Suomen 9.luokkalaisille. Äidinkielen opettajat tulevat käsittelemään esseetä oppitunnilla oppilaiden kanssa. Muualla Suomessa kirjaa on jaettu naistenpäivänä 9.3.2017.

Liikkuvaan kouluun liittyen olemme kouluttaneet uusia välituntiliikuttajia. Nyt odotamme lumen sulamista että pääsemme jatkamaan myös pihamaalauksia oppilaiden kanssa. Liikkuvaan kouluun liittyen olemme tehneet  anomuksen myös peliareenasta koulun pihalle. Pallot lentävät aidan yli keskelle liikennettä, joten areena parantaisi myös turvallisuutta.

Mukavaa maaliskuuta kaikille,

Helena-rehtori

 

REHTORIN HELMIKUUN KIRJE

Maailman suurin vanhempainilta 18.1.2017 jäi osallistujamäärältään pieneksi, mutta läsnä olleet huoltajat kävivät vilkasta keskustelua ajankohtaisista aiheista. Videot ja esitykset, jotka pohjustivat ryhmissä tapahtunutta osuutta, olivat mielenkiintoisia ja kertoivat hyvin toimintakulttuurin muutoksesta kouluissamme. Toivottavasti saamme ensi vuonna koulun salin täpötäyteen kotiväkeä. Kiitos vielä kotikoulutoimikunnan huoltajille ja opettajillemme puheenvuoroista illassa!

Olemme aloittaneet Suomi100-teemavuoden koulussamme. Juhlavuosi käynnistyi hienosti alueemme kansanedustajien vierailulla. Kansanedustajat tapasivat alakoulusta niitä ryhmiä, jotka opiskelevat yhteiskuntaoppia uuden tuntijaon mukaisesti ja koulumme ysiluokkia. Oppilaat osasivat kysyä todella hyviä kysymyksiä Tytti Tuppuraiselta, Mari-Leena Talvitieltä, Hanna Sarkkiselta ja Mirja Vehkaperältä. Oli hienoa nähdä, että yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat lapsia ja nuoria.

Ystävänpäivänä 14.2.2017 on koululla paljon ohjelmaa. Osa oppilaista osallistuu Maisemakuvia Suomesta konserttiin yhdessä Oulun kansainvälisen koulun oppilaiden kanssa. Lisäksi on luvassa ystävänpäiväkonsertti omalla koululla. Tukioppilaat ja oppilaskunnan hallitus ovat perinteisesti järjestäneet myös ohjelmaa tuolle päivälle. Ilta huipentuu kotikoulutoimikunnan järjestämään alakoulun discoon koulun tiloissa, johon toivomme runsasta osanottoa.

Arkielämään liittyen kouluväki toivoo, että kotona kiinnitettäisiin huomiota säänmukaiseen pukeutumiseen. Talviliikuntakaudella oppilailla tulisi olla mukanaan riittävästi lämmintä vaatetta, päähine ja käsineet sekä vaihtovaatteita, jotta oppilaat tarkenevat liikuntatuntien ajan luistella ja hiihtää eikä tarvitse loppupäivää pitää märkiä vaatteita.

Käykääpä ihastelemassa kaupungin teatterin ikkunoihin tulevia 6-metrisiä taideteoksia ensi viikosta alkaen. Ne liittyvät alkaviin lasten ja nuorten teatteripäiviin. Valoisia talvipäiviä kaikille toivoen

Helena-rehtori