Rehtorin terveiset

Elokuun rehtorin terveiset

Ennätyslämmin kesäloma on takana ja uusi kouluvuosi odottaa oppilaita ja koulun henkilökuntaa. Energisinä ja levänneinä käymme yhdessä oppimaan uutta. Tuleva lukuvuosi tuo mukanaan uuden opetussuunnitelman 8.luokan oppilaille, joten enää koulun vanhin ikäluokka opiskelee entisen opetussuunnitelman mukaisesti.

Koulun alkaessa on tärkeää, että arki tukee hyvinvointiamme ja jaksamistamme koulutyössä. Riittävä uni, monipuolinen ravinto, hyvät harrastukset ja ruutuajan rajoittaminen auttavat siinä. Koulutehtävistä huolehtiminen ja säännöllinen koulunkäynti ovat tärkeitä, jotta opinnot edistyvät toivotulla tavalla.

Liikenteessä on koulun alkaessa paljon eri-ikäisiä koululaisia. Pyöräillessä kannattaa ehdottomasti pitää kypärää ja noudattaa liikennesääntöjä. Monet kolarit syntyvät liian suuresta tilannenopeudesta ja siitä, että samalla käytetään esimerkiksi puhelinta. Toivottavasti turvallisin koulureitti on ehditty suunnitella yhdessä kotona jo ennen koulun alkamista.

Hyvän ja toimivan yhteistyön avaimet ovat kädessämme tänäänkin. Opettajat tarvitsevat kotien tukea kasvatustyöhönsä. Arvostava ja asiallinen vuorovaikutus yhteistyössä kantavat asioita parhaiten eteenpäin. Pääasiallinen viestintäkanavamme on Wilma. Opettajilla on myös työpuhelimet, joihin voi soittaa tai jättää tarvittaessa viestiä. Huolista kannattaa olla yhteydessä silloin, kun ne ovat pieniä, sillä silloin ratkaisukin on todennäköisesti vielä helpompi löytää.

Lukuvuoden painopisteinä ovat hyvinvoinnin tukeminen, opetuksen kehittäminen (ajattelu- ja oppimaan oppimisen taidot), tieto- ja viestintätekniikan taitojen edistäminen sekä myönteisen toimintakulttuurin vahvistaminen. Lähdemme yhdessä luomaan oululaista opinvoimaa, joka antaa lapsille juuret ja siivet elämää varten.

Hyvää alkavaa kouluvuotta kaikille!

Helena-rehtori