Rehtorin terveiset

Helmi-maaliskuun rehtorin kirje

Turvallisuusasiat ovat olleet vahvasti esillä mediassa alkuvuoden aikana. Opetushenkilöstö ja huoltajat ovat saaneet ohjeita, miten turvallisuustaitoja tulisi opastaa lapsille ja nuorille. Koulullamme järjestettiin kaupungin yhteinen vanhempainilta 5.2.2019, jossa Jonna Muurinen ja nettipoliisi Lauri Nikula kertoivat sosiaalisesta mediasta, profiilien suojaamisesta ja nettikiusaamisesta. Tilaisuus oli erittäin antoisa, mutta valitettavasti yleisöä tuli paikalle vähän. Jonna Muurisen ohjeita ja esitys löytyvät osoitteista:

https://www.youtube.com/watch?v=BiA2-dfyvQs&feature=youtu.be

Videotallennelinkki  kaupungin verkkosivulla osoitteeseessa:  www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/materiaaleja

Oppilashuolto on tiedottanut erikseen tuesta, jota he ovat tarjonneet helmikuussa matalalla kynnyksellä lapsille ja nuorille. Toteutamme lisäksi POP-UP –hyvinvointipysäkit koulumme pitkällä välitunnilla 21.2. nuorisotoimen ja oppilashuollon tuella. Niissä teemoina ovat mm. someasiat ja hyvinvointi.

Turvallisuuteen liittyen vanhan puolen kellarikerroksen luokkatilassa on menossa remontti. Se kestää kevään ajan. Remonttiin liittyvä liikenne ruuhkauttaa koulun takapihaa, joten siellä liikkuvan on syytä olla varovainen.

Positiivisen pedagogiikan osalta harjoittelussa on ollut sosiaalinen älykkyys. Sen tiimoilta oppilaita on kannustettu tutustumaan toisiinsa, kuuntelemaan paremmin toisia ja sopimaan erimielisyyksiä sekä tekemään kaikkien oloa mukavammaksi. Ystävänpäivänä järjestetään mm. väripäivä kaikille ja taikuriesitykset alakoululaisille. Nuottasaareen taikuri rantautuu jo 13.2. Vanhempaintoimikunta organisoi diskon perinteiseen tapaan 12.2. illalla. Lämmin kiitos tästä mukavasta tapahtumasta aktiivisille huoltajille ja vastuuopettajille.

Alakoululaisten (pääkoulu) hiihtoviikko Auranmajalla on ennen hiihtolomaa. Opettajat tiedottavat siitä koteja tarkemmin. Kevätaurinko näkyy jo, joten mukavia ulkoilukelejä on tarjolla koko perheelle. Nautitaan lisääntyvästä valosta ja oikeasta talvesta!

 

talvisin terveisin

Helena-rehtori