Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Tammikuun rehtorin terveiset

Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille! Toivottavasti vuoden vaihde on ollut rentouttava ja voimia antava. Tämä vuosi on mm. Topeliuksen 200-vuotisjuhlavuosi ja Suomen historiaan liittyvästä sisällissodasta tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Yläkoulun tiloissa alkaa 15.1.2018 lattiaremontti, joka koskee luokkatilojen mattojen vaihtamista. Remontti vaikuttaa tilojen käyttöön, mutta opetusta järjestetään kevään aikana normaalisti omassa koulurakennuksessa. Lattiaremontti on sen verran suuritöinen, ettei sitä ehditä viedä läpi kesän aikana. Turvallisuuteen liittyen ulko-ovien lukot muuttuvat pääkoululla sähköisiksi, joten ne sulkeutuvat tuntien ajaksi automaattisesti. Ohjeistamme tarkemmin tästä asiasta Wilmassa, kun lukitusmuutos on tehty.

Oulun kaupunki toimii aluemallilla. Myllytullin koulu, Oulun kansainvälinen koulu, Tiernan koulu, Byströmin nuorisopalvelut ja päiväkodit Pikku-Aino ja Pikku-Iikka sekä Ainola muodostavat yhden keskisen alueen palvelukeskittymistä. Tiistaina 16.1.2018 Myllytullin koululla järjestetään palvelukahvit-tilaisuus teemalla Hyvinvoivat keskustan kakarat. Illassa on esiintyjiä ja palveluiden esittelijöitä myös kolmannelta sektorilta. Aluepäällikkömme Seija Karvonen ja yksiköiden johtajat ovat myös tavattavissa tuolloin Myllytullin koululla. Kaikki perheet ja yksiköiden henkilökunnat ovat tervetulleita iltaan. Toivottavasti saamme tuvan täyteen väkeä! Kutsu tähän iltaan on lähetetty koteihin Wilmassa.

Mukavia talvisia päivää,

toivoo Helena-rehtori

 

Joulukuun rehtorin kirje

Suomi100 –juhlavuosi huipentui koulumme molemmissa yksiköissä lauantaina 2.12.2017. Pääkoululla oppilaat esittelivät lipun noston jälkeen luokissa ja liikuntasalissa perheilleen juhlavuoden tuotoksia. Nuottasaaressa oli itsenäisyysjuhla. Seitsemän 4.luokan oppilasta osallistui kaupungin teatterilla lasten linnanjuhlatapahtumaan, jota kunnioittivat läsnäolollaan myös presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Tähän tilaisuuteen tuli neljäsluokkalaisia kaikista Oulun kouluista oppilasmäärän suhteessa.

Monialainen kokonaisuus, joka juhlavuodesta syntyi, kertoi monta tarinaa maastamme, sen historiasta ja ihmisistä. Kiitollisuudella sytytän itsenäisyyspäivänä kaksi kynttilää ja toivon kaikkea hyvää 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle ja osaavalle kouluyhteisöllemme. Kiitos kaikille järjestelyistä!

Alueellisen työn tuloksena syntynyt tapahtumailta on koulullamme 16.1.2018. Ilta alkaa eskareiden vanhempainillalla juhlasalissa klo 17.30 ja jatkuu liikuntasalissa 18.15 teemalla ”Hyvinvoivat keskustan kakarat”. Lyhyiden alustuspuheenvuorojen jälkeen osallistujat voivat tutustua kolmannen sektorin toimijoiden esittelypisteisiin ja tavata yksiköiden esimiehiä. Tilaisuudessa on tarjolla myös maksullista kahvia oppilaiden luokkaretkien tukemiseksi.

Mukavaa joulun odotusta ja adventinaikaa,

Helena-rehtori