Oulun Päivät 14.6.-7.7.2019
Tule tekemään ohjelmaa!
Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen tapahtumasateenvarjo, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten toimijoiden kesken. Mukana on yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, virastoja, laitoksia ja yrityksiä. Yhteisöllisyys on ollut Oulun Päivien kantava voima jo vuodesta 1962. Oulun Päivät tehdään yhdessä!

Ajankohtaista

< Takaisin

Uusi rytmimusiikin kaupunkifestivaali Sounds of Oulu valtaa keskustan lauantaina 16.6.

Uusi rytmimusiikin kaupunkifestivaali Sounds of Oulu valtaa keskustan lauantaina 16.6. Tapahtuman kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.


Sounds of Oulu alkaa Oulun Päivien Rumputusten ja julistusten jälkeen 13.30 Valkean aukiolta, josta lähtee big bändien puhaltajista koottu New Orleans -tyylinen jazz-paraati kohti Rotuaarin lavaa. 
 

Pääkonsertti alkaa Rotuaarin lavalla kello 14.00 ja kestää klo 17.00 asti ja siinä esiintyvät Oulu Big Band, OYJO eli Oulu Youth Jazz Orchestra ja TT Big Band.

Pääkonsertin jälkeen soittajilla on tilaisuus esitellä taitojaan jammailemalla Valkean aukealla klo 17–18 Soittamaan ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät jazzia tai bluesia soittavat ja laulavat muusikot. Omat soittimet ja vahvistimet mukaan!

Jamien jälkeen ilta jatkuu Sounds of Oulu klubien merkeissä kello 18.00 alkaen ravintoloissa seuraavalla ohjelmalla: klo 18.Puistokahvila Makia - MAJA-duo, klo 19. Oluthuone Leskinen - Mikael Eerik Group, klo 20  Jumpru - Janne Mikkonen Boppin' Soul, klo 21.00 Voimala 1889 - J. Terry Quintet ja klo 22.00 Vanha paloasema - Fortissimo Plays Hurriganes. Myös näihin klubeihin on vapaa pääsy mutta ravintoloiden ikärajojen mukaisesti.

Sounds of Oulu –tapahtuman järjestämisen taustalla on muusikoiden pitkään tiedostama tosiasia, nimittäin se, että Oulussa on paljon hienoja jazzia ja muuta rytmimusiikkia soittavia orkestereita ja muusikoita, mutta jotka eivät tähän mennessä ole  olleet oululaisten tiedossa kovinkaan hyvin. Monikaan ei tiedä esimerkiksi sitä, että Oulussa toimii aktiivisesti neljä big bändiä.   Niinpä näistä  big bandeistä kolme, Oulu Big Band, Oulu Youth Jazz Orchestra ja TT Big Band päättivät tehdä asialle jotain ja suunnittelivat yhdessä Oulu Päivien kanssa uuden kaupunkifestivaalin Sounds of Oulun, jonka tavoitteena on esitellä oululaisia rytmimusiikkia soitavia kokoonpanoja  yleisölle ja  myös sellaisille soittajille, jotka etsivät bändiä, johon voisi pyrkiä mukaan. Tapahtuman musiikkityylit vaihtelevat perinteisestä big band swingistä ja jazzista, folkiin, lattariin, souliin ja rockiin. Tarjolla on siis musiikkia moneen makuun.

Sounds of Oulu on osa Oulun Päivien ohjelmaa.

Tiedustelut: Antti Nevalainen, TT Big Bandin puheenjohtaja, p. 040 484 1624, email: antti.nevalainen(at)ttbigband.com

Lisätietoja: https://www.facebook.com/soundsofoulu/

 

 

Jakolinkki

Seuraa meitä! | Follow us!

#oulunpäivät