Kaupunkifestivaali Oulun Päivät 12.6– 5.7.2020 on peruuntunut koronavirusepidemian vuoksi. 
Lue tiedote Oulun Päivien peruuntumisesta 

Tule tekemään ohjelmaa!

Oulun Päivät on kaikkien oululaisten yhteinen tapahtumasateenvarjo, jonka ohjelmisto muotoutuu yhteistyönä erilaisten toimijoiden kesken. Mukana on yhdistyksiä, yksityishenkilöitä, virastoja, laitoksia ja yrityksiä. Yhteisöllisyys on ollut Oulun Päivien kantava voima jo vuodesta 1962. Oulun Päivät tehdään yhdessä!

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Päivät avaa Oulun kesätapahtumasesongin

Oulun Päivät avaa Oulun kesätapahtumasesongin 14.6. Lähes 150 tapahtuman potpuri Oulun Päivät kestää aina 7.7. saakka. Ohjelmatarjonnassa on sekä entuudestaan tuttuja tapahtumia että ainutkertaisia uutuuksia.   

Avausviikonloppuna ohjelmassa on liki 40 tapahtumaa. Perjantaina 14.6. klo 13-16 voi suunnata Rotuaarille tapahtumaan Lonely Planet Oulu – Paska vai paras? –tapahtuma, jossa ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, runoutta, keskustelua päivänpolttavista kysymyksistä ja ohjelmaosuus hetken lauluja, jossa esiintymisen ammattilaiset tekaisevat lauluja paikan päällä yleisön antamien vihjeiden pohjalta.

Elokuvateatteri Starissa on perjantaina 14.6. klo 14.30 alkaen on Starin Leffakimara, jossa on tilaisuus nähdä edullisin hinnoin oululaislähtöisiltä tekijöiltä kolme elokuvaa: Miehiä ja poikia, Hevireissu ja Kaiken se kestä. Paikalla Starissa on myös näiden elokuvien tekijöitä.                     

Oulun Päivien virallinen avaus Rumputukset ja julistukset on Rotuaarilla lauantaina 15.6. klo 12.45 heti sen jälkeen, kun katua Rotuaaria pitkin jammaillen kulkeva jazz-paraati on saapunut lavan edustalle.  Rumputusten ja julistusten jälkeen Rotuaarin lavalla jatkuu musiikkitapahtuma Sounds of Oulun isojen orkestereiden konsertilla, jossa esiintyvät   Oulu All Stars Big Band, Oulu Big Band, TT Big Band ja Oulu Youth Jazz Orchestra.

Lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6. pidetään Oulun kaupunginteatterin takana Oululaisten jokisuisto –tapahtuma, jossa yleisö voi tutustua erilaisiin tapoihin liikkua Oulun ainutlaatuisella suistoalueella.  Hietasaaren Ponipihalla on lauantaina 15.6. kokoperheen Maalaishauskaa-tapahtuman vanhanajan markkinoineen. Oulun Päivien avausviikonloppuun kuuluu myös lättäajelut ja Puolivälinkaan vesitornin avoimet tällä kertaa 50-vuotisjuhlien merkeissä.   

Oulun Päivät ei suinkaan pääty avausviikonloppuun, vaan ohjelma tarjoaa kaupunkikulttuuria täysipainoistesti ja monipuolisesti kolmen viikon ajan.  Ohjelmassa on jo edellisiltä vuosilta tuttuja korttelitapahtumia kuten Titta på Tuira ja Karjasilta Blues. Oulun Päivien Teatteri, tanssi ja sirkus –ohjelmistossa on tarjolla mm.  Matti Hällin romaanista Kosken kuuluvissa sovitetusta näytelmästä on Linnansaaressa kaikkiaan seitsemän esitystä, kanadalainen katusirkusduo Les Dudes vierailee Rotuaarilla 3.7. ja venäläinen nuorisosirkus Vesar Ponipihalla 6.7. alkaen.   Maankuulu katutanssitapahtuma Oulun Katutanssit on tällä kertaa 29.6. Prunnitorilla.  Rauhalan piha-alueella samana päivänä on myös vaihtoehtomusiikkia esittelevä Pikipop. 

Lisätietoa osoitteessa www.ouka.fi/oulunpaivat


Tiedustelut:
tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1130 vesa.pynttari(at)businessoulu.com

Jakolinkki

Seuraa meitä! | Follow us!

#oulunpäivät

Facebook Instagram Twitter YouTube